Stŕpnutá polovica tela

Príspevok v téme: Stŕpnutá polovica tela
bloom

Zdravím.

2 dni dozadu mi večer stŕpla pravá ruka aj noha. Myslel som, že je to predsa bežná vec. Keď som išiel spať, tŕpnutie pretrvávalo.
Ráno som vstal s absolútne rovnako stŕpnutým telom. Keď som sa sprchoval, uvedomil som si, že mi nestŕpla len ruka a noha, ale kompletne celá pravá strana tela od hlavy až po pätu.
Ihneď som išiel za obvodnou. Tá ma poslala na neurológiu s tým, že to treba riešiť hneď. Na neurológii som sa s napoly stŕpnutým telom horko-ťažko prebojoval dovnútra cez objednaných pacientov, kde ma vyšetrila detská neurologička s tým, že epilepsiu vylučuje ale to je všetko, čo môže urobiť. Poslala ma na magnetickú rezonanciu, a poznamenala, že to treba vyriešiť čo najskôr. Tam sa pani pri okienku pozrela na moje papiere od neurologičky a nadvihla obočie akoby som vymýšľal niečo trápne. Oznámila mi, že najbližšie termíny sú začiatok apríla. Nakoniec sa podarilo vybaviť to na termín o 2 týždne.
Polovicu tela mám stŕpnutú rovnako, dokonca mám pocit, že sa to jemne zhoršilo...ruku do ohňa však za to nedám, veľkú rolu tu hrá psychika. Každopádne sa do toho dnes pripojili mierne závraty, občasné náznaky nutkania na vracanie.
Rodičia ma na pohotovosť vziať nechcú, vraj ak by to bolo vážne, nenechali by ma čakať 2 týždne. Lenže termín nestanovil doktor ale ženská za okienkom. Doktorka mi jasne povedala, že najlepšie by to bolo hneď. Ale čo s tým ja, obyčajný radový pacient môžem spraviť.
Uvažujem nad pohotovosťou alebo sanitkou ale z pohľadu lekárov by to mohlo byť prehnané. Keby to bolo na mne, už dávno som na pohotovosti ale ak tam dôjdem po vlastných, pošlú ma domov.
No a rád by som vedel, čo si o tom myslíte vy...
Mám čakať 2 týždne alebo prinútiť rodičov vziať ma na pohotovosť alebo volať sanitku?

_meno

ahoj bloom

ja som mal tie iste priznaky ako ty (prava noha, prava ruka, prava polka tela) nakoniec mi nasli tumor v krku (tiez som cakal na magneticku, iba tam to bolo vidno) (ten tlacil na miechu, co sposobovalo znecitlivenie pravej casti tela)

ja som s tym bol v starej (tusim roosveltska) nemocnici .. taka ta vysoka dvojvezova bystricka nemocnica

ak nemas 'fyzicky blok' urcite ti pomozu masaze a rozcvicovanie (joga, reiki)

je taky paradox, je vsetky choroby maju dusevny povod (co nie je mozne zistit z fyzickeho tela), ale zvacsa sa jedna o stres (napate svaly, slachy)

ak chces, pozri si co su meridiany (energicke kanaliky) a ako ich precvicit a nechat prudit energiu telom

(hned ked sa zacnes precvicovat zistis, ako ti zacnu pokat kosti (kostra sa naprava), kolko svalov si necitil (pouzivane boli slachy, kosti,klby, ine svaly), vnutorne svaly (core) uz uplne zatate ....v podstate hned pocitis, akoby 'zaplavenie' energie na tom mieste,teplo, citis tok krvi kde otvoris kanaliky .. no proste sebaliecenie z 'duchovnej cesty' na fyzicke telo

vela stastia a drzim palce nech si zdravi bloom :)

daffer

Nečakaj ! Okamžite potrebuješ pomoc. Stŕpnutie môže súvisieť s cievami.To je potrebné vylúčiť.Takže interné.Držím palce.

redka

strasne... asi cakaju kym ti strpne aj druha polovica.. hrozne toto.. :/// asi by som skusila tu pohotovost ak sa to nezlepsi.. tam moze byt problem nervov, chrbtice, a kto vie ci nie nejake krvacanie skryte... v mozgu... boh vie....