Placete od hnevu?

Príspevok v téme: Placete od hnevu?
pardoon

Mne sa to stava. Ked som najviac nahnevana, vsetko zvalujem na seba a potom ten hnev vo mne uplne pulzuje az vypuknem v plac a nemozem robit nic len plakat v tu chvilu ale citim hnev.
Je to pretoze som melancholik a vsetko si najradsej robim ja sama a potom si to logicky musim dat za vinu, ak sa nieco nepodari...Tym padom ked sa serem, som nasrata na seba a to mi je luto...Lebo kto ma uz len polutuje ked si sama daco pokaslem, ked nie ja?
Kto je este taky melancholik?
Ja to strasne neznasam.
Neznasam ked citim hnev.
Casto, ked ma dakto nastve, radsej to dusim v sebe, lebo neznasam cholerikov pre ich vybusnost a bojim sa, ze ostatni ma budu rovnako odsudzovat, ked vybuchnem ako ja odsudzujem cholerikov...
Ale aby bolo jasne, ja ziadnemu cholerikovi nepoviem nic zle, ked vybuchne. Praveze, bojim sa, ze to schytam, tak som ticho.
Cholerici su vzdy ti najvacsi sefovia, lebo kazdemu skacu po hlave a je im prijemne byt vsade za kokotov a srat sa a to im pridava na vaznosti, lebo kazdy sa ich boji...
Je to nefer.
Sangvinici si z neho urobia srandu, ved im je vsetko smiesne a flegmatici na neho seru...
Melancholici si len vzdychnu, aky je to neperfektny clovek.
Ja by som tiez bola ako cholerik, keby som mala tolko energie. Lenze ja ked vybuchnem raz za rok, mam pocit, ze ten deficit energie, ktory vznikne po vybuchu zlosti u mna, sa nedoplni ani o tyzden este.
Je smutne ze som sa taka narodila.
Ludia aj napriek tomu, kolko sa cholerik sere na vsetko a kazdeho, najviac odsudzuju melancholikov, lebo su vkuse smutni a nikdy sa neusmievaju, cize si hlupo myslia, ze su arogantni.
Tolko moje uvazovanie, chcem prilakat podobne zmyslajucich ludi, mozte pridat svoje myslienky.

pandorica

Ja plačem od hnevu celkom bežne.Ono to ani tak nie je od hnevu ako od bezmocnosti s tým niečo urobiť.Ale áno, plačem,emócie treba dať von, inak by vnútri len kvasili a to by , myslím, bolo horšie

mackani

Ja to mám tak, že ked som nahnevaná a cítim hnev , tak sa začnem smiať a zároveň plakať, jak keby mi preskočilo. Teda snažím sa plakať,chce sa mi, ale nevyjde ani jedna slza. Neviem vôbec prečo mám takýto blok. Ja všetko dusím v sebe, sama seba obviňujem tiež. Niekedy som mala stavy, že som sa rezala, bila som sa. Ale to je za mnou.

vilaamalka23

Nie , ked som nasratá ,tak si zanadávam , ked to ide hlasno a ked to nie je možné tak potichu ale nikdy neplačem, zatiaľ nie som nervovo labilna :-)

citron

Je zbytocne takto skatulkovat ci seba alebo inych. Ludia su mixom roznych vlastnosti. Ak sa ti nepaci tvoje spravanie, tvoje reakcie, zmen to. Kludne mozes byt flegmatik.

Prezyvka55

Neviem, neriesim, som flegmatik, ked sa niekto na mna hneva tak to je jeho problem nie moj :). A vacsinou ma nenahneva nikto, nepamatam si kedy ma niekto nahneval. Vacsinou zvyknem hnevat ludi ja.

_meno

Ahoj pardoon

Ked nieco chceme (vytvorime si abstrakciu) a neziskavame to - hnevame sa.
Ked nieco mame a stratili sme to - hnevame sa.
Tento emocny blok sa nachadza len v nas-svet a vsetci ostatni su v pohode. Tieto bloky zahmluju mysel, vytvaraju predsudky, neovladatelnost tela, nesustredenost .....

Dusa sa uci vdaka telu, ale ovlada ho.
Hnev, ako kazda ina emocia vznika v ludskom tele. Dusou ich mozme ovladat. (Aj sa vravi, ze ludia co kontroluju pocity su chladny-je vsak rozdiel ovladat a potlacat).

Plac je reakcia tela na premnozene emocie - ako ked sa vela hnevame tak placeme..alebo ako ked sa velmi tesime, tak placeme, lebo sa zbavujeme zleho. Slzy v skutocnosti obsahuju tieto emocie, ktore sa tak vyplavuju z tela.

Jednoducho Boh nam dal schopnost plakat, aby sme mohli dusevne problemy zlahcit touto fyzickou cestou. (Lebo ako si mozme vsimnut, modlitba (komunikacia s Bohom) uz nie je v trende - teraz su v trende doktori, lieky a sebeckost )

Narodila si sa ako clovek, rovnako ako vsetci ostatni. Melancholikom sa len sama nazyvas, rovnako si aj sama dovolis sa hnevat, rovnako ako ked sa bojis, je to len tvoj pocit.
(Nikto iny o tom nevie, ani netrpi)

Mozno som to napisal trosku kruto, ale decke myslenie je pouzivanie citov. Nieco, ako ked places, ale necitis lutost v srdci a ked sa zamyslis plakat prestanes - lebo plakalo len telo.

Aj po narodeni si bola urcite stastna...akurat teraz dovolis mat v sebe pocit smutku a mozog hura cely svet vsetka minulost je cierna.

....proste ked clovek kazdy den beha, po par zmenach zisti, ake nekonecno ho caka ... tak aj teraz, ovladanie emocii sa ti zda nemozne .. tak ked sa tomu budes venovat, zistis o kolko si sa posunula ...a vlastne zistis ze vo vsetkom ma clovek len take limity, ake si sam urci (preto prihadzaju stale a stale nove technologie, preto su stsle nove a nove rekordy v sportoch, preto su stale nove a nove pesnicky).