Je možné schudnúť pri takejto strave?

Príspevok v téme: Je možné schudnúť pri takejto strave?
milanko333

Dobrý den,

chcel by som schudnúť nejaké to kilečko a tak som sa začal zdravo stravovať, teda aspom si to myslím. Taktiež by som chcel poprosiť o radu skúsenejších, či je možné pri takomto jedálnonm lístku niečo zhodiť.

Raňajky: vajíčka (klasická praženica)

Obed: kuracie, rybie alebo hovädzie mäsko, ako prílohu volím varenú alebo na masle robenú zeleninu.

Olovrant: opäť kuracie, rybie alebo hovädzie mäsko so šalátom z čerstvej zeleniny a trochou dresingu.

Večera: zas nejaké to mäsko s trochou ryže a kúskom varenej zeleniny.

Všetko jem bez akýchkoľvek omáčok, môj pitný režim pozostáva len z čistej vody alebo neperlivej minerálky a všetko sú to malé porcie. Pohybu mám dosť na koľko pracujem ako čašník v Nemecku :)Keď príde chuť na sladké tak si dám buď mandarinku, kiwi, niekedy čokoládu. Ale to len tak jeden, max. dva dni v týždni.

Tak čo, myslíte si že môžem schudnúť takouto stravou? Prípadne ako to mám upraviť aby som schudol?
Ďakujem za rady, názory, postrehy :)

milanko333

Zdravim vas priatelia,

tak uz som zhodil nejake kila a chcel by som sa vas este nieco opytat. Zmena jedalnicka zo stareho na novy mi prospeje alebo uskodi?

Ranajky: prazenaca s dvoma cherry paradajkami a par kolieskami uhorky

Desiata: 150 g bieleho jigurtu s kuskami cerstveho ovocia (ananas, jablko, mandarinka,...)

Obed: 200 g cottage cheese k tomu salat z cerstvej zeleniny (salat, paradajka, mrkva, uhorka)

Olovrant: 125g mozarella

Vecera: rybie alebo kuracie maso 150g a ako priloha dusena zelenina (je to ta mrazena zelenina kde je mrkva, brokolica, zelena fazula, karfiol atd...)

Bojim sa hlavne toho ovocia na desiatu lebo obsahuje cukor. Inac by to malo byt v pohode. Co myslite??? Poradte mi prosim.

Vopred dakujem

Job My

Ja by som Vám všetkým určite odporučil čistý Aloe gel a nejaké tie doplnky k tomu. Ja mám veľmi dobré osobné skúsenosti. Pozrite sa na
www.flp-aloe-biz.webnode.sk tam sa dozviete viac o tejto neskutočnej rastline.

0vecka

2 milanko333 zase neprehanaj...jj tie omega su doplnky vyzivy imho je to uplne zbytocna vec :

en.wikipedia.org

ono vseobecne aj brat nejake vitaminy nema moc zmysel...

milanko333

Tie omegy su dostat normalne v lekarni? Ktore produkty omsahuju kvalitne ptobiotika a mikrovlakninu? Vottage cheese a nejaky ten tvatoh mam ux v chladnice... ;)

0vecka

ono akoze nejake kuracie raz denne neni az take zle... na rychlejsiu stolicu zrejme len vlakninu...

2 odpovedam mas nejaky link na to ze na odburanie tuku musis jest tie omegace? to sa mi nezda klasicky staci pocitat kalorie a ide to...

odpovedam

milanko, omegy nie su lieky. to, ze su vo forme tablety znamena, ze su v prirodnom zelatinovom obale, aby boli chranene pred oxidaciou, a teda, aby si konzumoval spolahlivy a kvalitny tuk. Je to cisty olej, len vo forme tobolky. ROb ako chces, ale bez dobreho tuku (omeg) nevytlacis stary ulozeny. Tuky su zasadne pri chudnuti, no ludia sa tuku boja. V skutocnosti je problemom cukor, ktory sa nasledne uklada ako tuk. Lenze to je rozdiel. Nemam dojem, ze som poskytla nejake zlozite recepty, prave naopak. Vsetko su to veci, ktore si kupis a ihned mozes konzumovat. Takze tej poznamke o jednoduchom jedalnicku absolutne nerozumiem.

Mas pokazene travenie, to je jasne. Stolica 2-3x do tyzdna je malo. Uzivaj kvalitne probiotika a k nim mikrovlakninu (bud ako psyllium alebo ich zajedz kuskom jablka).

A cim nahradit maso? Ved uz to tu bolo spominane - rybami, tvarohom, cottage cheesom, vajickami atd. - proste inymi zdrojmi bielkovin.

milanko333

A este jednu vec chcem dodat. Je pravda ze od kedy jem tolko masa tak mam trochu problemy s travenim... Mam pocit ze to vsetko vo mne stoji a pomaly sa to travy. Citim sa plny a stolicu mam len kazdy 3. den zhruba aj to v malom mnozstve. Neviem ci to nie je tym masom.

milanko333

A k pohybovym aktivitam by som chcel poznamenat asi tolko ze v tej praci sa fakt nabeham, vela krat idem z roboty spoteny ako mys a ledva stojim na nohach :)