Strach z kolonoskopie

Príspevok v téme: Strach z kolonoskopie
mackani

Ahojte, mám 17 a za nejakých 7 dní idem na kolono. Mám neskutočný strach :( Už pri pomyslení na to sa celá chvejem. Máte aj vy s tým skúsenosti? Mám sa tak obávať? Lebo predsa hadička do zadku, strašná predstava. Aj videá som pozerala a zostala som bez dychu :(
A ešte ktovie jak vypijem ten Moviprep. Tuším 2 či kolko litrov, ja za deň nevypijem ani pol litra a nie to ešte 2. A ževraj to chutí otrasne.

lord Pletron

ja som mesiac po absolvovani kolonoskopie. mal som aj ja obavy, ktore nakoniec boli opodstatnene. prehanadlo - moviprep som vypil v pohode. te to taky kyselkavo slany roztok. sonda v zadku a v crevach nebolela ale do naduvanie....mal som vtedy nejake problemy s moc. cestami, tak som si aj zakrical 2x. ale nakonice som to zvladol aj bez narkozy. jeden znamy musel byt uspaty-nedal to normalne.
az teraz sa mi po mesiaci upravil "ranny rytmus stolice".
zle bolo aj to, ze som si od toaletaku pri utierany predral sliznicu. strasne to stipalo.

mmoonna

Ahoj, nemusíš sa toho báť. Nie je to síce príjemné, ale prežiť sa to dá. Ja som pila to preháňadlo, neviem, ako sa to volalo, ale bola to taká sladká voda. Nebolo to až také odporné. Je toho síce veľa, no ale nejako som to do seba dostala. Držím prsty.

Dominika 938

Ahojte ,mám 11 rokov a idem na kolonoskopiu.Veľmi sa toho bojím.Mam v stolici krv , veľa krvi.A že vraj pred kolonoskopiou sa dá take silne prehánadlo a ževraj to hnusne chuti.Veľmi sa toho bojím,ak niekto viete ako sa toho strachu zbavit prosím piste.Dakujem.

ninaba

Mackani, kľud. Ale treba ísť ku gastráčovi a konzultovať to. Lebo veľa razy je to iba prechodný jav a nič sa nedeje, ale netreba nič podceňovať.

faster

RNG nevies da sa toho zbavit ci to moze mat aj trvale nasledky ?? a scoho to mohlo asi tak vzniknut aby som sa tomu vyvaroval , doktorka mi predpisala biseptol ale ten nezabral a povedala ze si mam davat pancreolan forte po jedle ale nejako to nezabera . aj stolica vyzera bit zvecsa obalena v tom hliene mam s toho dost zly pocit . mam teraz aj dietu ako by mala vyzerat asi moja dieta ??

RNG

Dopln si kyseliny enzymy, a najma ber aspon 15 gramov zmesi mikrovlaknin a kvalitne probiotika. Mas nakazu v crevach, co ti pomozu probiotika odstranit. Par dni mozes brat aj Berberine(2 x 1 gram) aj collostrum(2 x 10 gramov)

faster

ahoj te mozete my stymto pomoct ???
už asi kolo dvoch tyzdnov umna pretrvava riedka stolica je svetla posledny týžden sa v stolici objavil aj hlien je podobny (soplu) priesvitny bez krvi. Niekedy citim plynatost a nafuknute brucho , na stolicu chodim zvycajne rano niekedy aj viac krat za sebou a sprevadzaju ju krce , vyskytuje sa vnej dost vela hlienu . Nposledy som si dal dietny obed a v stolici som mal nestravenu mrkvu .Jest my chuti ziadne ine bolesti nepocitujem prosim poradte my co by to mohlo byt .