Pad na dno

Príspevok v téme: Pad na dno
Alexandra,BA

Vonku prsi.....a mne to dodalo odvahu sadnut za stol ,zapnut lampicku, pustit Vivaldiho 4rocne obdobia a napisat svoje trapenie....raz ktosi mudry napisal: Placte , lebo i slza je emocia i ked sa roztopi...
Preplakala som mnoho vecerov a noci ta bolest je o to vacsia ze si za to mozem sama. Bola som krasna, mala som dlhe blond vlasy ,zelene oci usmev ktory ocaril kazdeho vo dverach miestnosti kam som vosla.Som zopar rokov rozvedena,mam z manzelstva jednu dceru ktora ma dnes 19rokov,zije so mnou i ked je samostatna a viem ze sa kvoli mne trapi.
Prezila som klinicku smrt v 20tich rokoch ,prekonala rakovinu, bitky od muzov ktorych som milovala,Pracovala som dlhe roky ako obchodnicka bola som v praci uspesna ,zarabala som vela penazi, muzi ma obletovali, ale vzdy som bola len toho koho som milovala. Prislo obdobie kedy sa vsetko zmenilo... A ZACAL NEKONECNY PAD...............prisiel rok 2009 a ja zvyknuta a rozmaznana zivotom ze som stred vesmiru som dala vypoved v praci ktoru som milovala,mala som dobre vysledky,zazemie, milujuceho priatela, byt, milujucich rodicov.
A potom to zacalo ako domino ked tuknete do jedneho kusku a spadne vam vsetko i ked na koniec si chvilu pockate.
Praca kvoli ktorej som dala vypoved a bola pre mna novym obzorom, mi padla vdaka okolnostiam nie suviciacich so mnou. A odvtedy som sa nemohla zamestnat.K tomu sa vratim. Zomrel mi psik , ktoreho som milovala , ja i moja dcera, zacali mi chodiz ucty ktore som nemohla splatit.Ked som sa niekde zamestnala akoby ma niekto uriekol, nikdy som neprekonala skusobnu dobu hoci som robila vsetko . Vzdy sa nasli okolnosti preco to nevyslo.I dnes som zamestnana a koncim k 1.3.v skusobnej dobe i ked som robila maximum.Takze som bez prace OPAT. Priatel mi zacina unikat medzi prstami ,povedal ze uz ho nepritahujem, niet sa co cudovat,bola som vzdy krasna, dnes som utrapena, kupila som si dokonca kulmu na vlasy ktora mi v uvodzovkach pomohla tak ze mi za tyzden zacali padat vlasy o 20 cm a vsetci v okoli sa ma pytaju ci som sa dala ostrihat...uz ju nepouzivam ale vlasy mi nenarastu zo dna na den.Priatel ma zacal ponizovatm urazat, obcas ma udrel, a nas vztah visi na nitke lebo sa snazim to udrzat za kazdu cenu aby som neprehrala na vsetkych poliach i ked viem vo svojom vnutri ze to je docasne.
Som bez financnych prostriedkov .A hlavny dovod preco sem pisem je ten ze som zufala lebo mi tento tyzden prisiel papier ze ak nezaplatim pozdlznosti co je cca 5000 eur pridem o byt. Mam uzasnych rodicov, cely zivot mi pomahali a podporovsli ma.Nechala som preboha zajst veci takto daleko , a i to som vdacna lebo nebyt rodicov ktory za mna platili najomne uz by som zila pod mostom.
Mam priatela ktoreho milujem ,ale je narcis nikdy som mu nemohla povedat skutocnu pravdu o tom ako sa mi ruca svet pod nohami,lebo ked nie je praca nie su financie,nikdy by to nepochopil clovek ktory pracuje 26 rokov v jednom podniku ma socialne istoty,on hovori len o tom odkial mu ide prievan v byte,kupil si nove spotrebice, ked pridem k nemu vycita mi i taveny syr ked si vezmem z jeho chladnicky,on si ich pocita, vytkne kazdu cigaretu, aka akcia je kde v obchode, aky dobry telefon si kupi. Okrem narodenin menin a vianoc mi za 6 rokov nedal 1 euro na zivot i v obdobi ked som nerobila, nevie nic ako na tom som lebo som mu to tajila, co mozete cakat od cloveka ktory k vam pride a povie ze tu kolu co kupil ,a par veci si priniesol ma len pre seba a nie pre moju dceru.znasala jeho pedantne a povysenecke sklony.Cele roky som mu pomahala vo vsetkom okrem financii, v tazkych chvilach som ho chapala podporovala pomahala , upratovala,Zmala som mu dala vzdy maximuum, i ked mi bolo tazko, i mala sil som este jemu dodavala silu davala velke mnozstvo lasky, pochopenia a opory.
Zrutil sa mi svet,nemam pracu financie, dlhy za 5000 eur, nechcem prist o byt a ta hrozba mi neda spavat, placem, trapim sa, rodicom nemozem nic povedat, aj tak by mi nepomohli, mama je rok na dochodku a otec dre jak vol len aby mi dali par eur na prezitie. Parkrat za tento rok uplynuly som sa pokusila opit ci raz som pojedla lieky, v poslednej chvili som zavolala otcovi a ten mi pomohol. Nevedel pravdu o tom preco to robim. Navstivila som i odbornu pomoc ,psychiatricka mi povedala ze som v pohode, neviem co mam robit odkial mam zacat riesit veci som zufala.Vzdy som mala nizky tlak posledne dni tak veci graduju ze mam permanentne tlak 160/95 ttor. Nemam pracu financie, nechcem prist o byt, ani povedat rodicom a dcere co sa deje lebo mi nepomozu ,len im privodim zdravotne problemy.Vsetci v mojom okoli vidia ze s so mnou nieco deje a ja uz nevladzem s tym bojovat.trapim sa tak velmi.Som normalny inteligentny clovek a z poslednych sil zbieram kusky sebazaprenia na to aby som prezila.
Neviem co mam robit.Cely zivot, som pomahla ludom, prispievala na charitu, tesila sa z malickosti a z mala urobila svet....vokol seba aby iní boli stastny, modlim sa k bohu a pomoc neprichadza...som zufala ........mala som vsetko a dnes posledne tyzdne len trpim neviem sa zasmiat, dat radost okoliu, a napredovat.Prichadzam o priatelov, lebo sa uzaatvaram do seba, a som permanentne smutna. Nemam depresie len potrebujem vyriesit svoju situaciu.Tato situacia ma tak velmi boli. Tak velmi nici. Chcela by som raz rano vstat a tesit sa z prechadzky,milujem prirodu, zasmiat sa, objimat ludi davat im lasku, tesit sa z malickosti. Na vsetko som sama, vsetko mi spadlo na vsetkych poliach....nechcem skoncit ako bezdomovec, ako troska,. Co mam robit???? PREBOHA PORADTE mi prosim CO MAM ROBIT? Ako a kde zacat veci menit?? Dakujem Vam.

Euva

Alexandra, zjavne si aj Laura.
Okrem toho: nie si trubka ale (odpisujem zdola): Truuuubaa !
Asi máš svoje špecifiká, normálna ženská by takého chlapa dááávno poslal niekam. Ale to ti je teraz prd platné.
Toho chlapa treba opustiť a už nikdy nepustiť do života. Ani cez dvere, ani sms, maily, .. mazať, nastaviť do koša a pod.
Áno, bude to bolieť ale oplatí sa.

K tvojej finančnej situácii tu máš x príspevkov.
Minimalizuj náklady, možno ti dlh 5.000 ani nemusel vzniknúť, keby si to urobila hneď (v auguste 2013), podpora nie je nič moc, ale na jedlo a bývanie umožní prežiť, aj dvom.
Stále nepíšeš, čo dcéra.

emalea

Waw...ten príspevok z jesene 2013 som si prečítala, nemám slov, moja RADA /opäť sa opakujem/: chlapa poslať do r.ti a vymeniť byt za menší....a ver bude sa dariť /ak poopracuješ na sebe...musíš jednoducho veriť, že si nájdeš robotu/ a budeš potom náklady na domácnosť udržiavať v rovine alfa /vyvážený príjem-výdaj/ želám veľa-veľa sily na ukončenie vzťahu a pri hladaní nového zamestnanaia!!

Euva

Alexandra, prepáč, zabudla som: spomínaš "zobrať niekam papiere..kam?"
Aké papiere? o čo ide?
Skús ich zobrať na sociálny odbor miestneho úradu.
Alebo, ak ti ide o bezplatnú právnu pomoc, mohli by ti povedať, kde ju nájsť.

Euva

Alexandra, mnoho ľudí ti sem napísali dobré a konkrétne rady , čo by sa dalo urobiť.
Ak si to už napísala, prepáč, ušlo mi to, ale je dôležitých zopár faktov: Komu dlhuješ tých 5.000 eur ? banke ? akou formnou (bezúčelový úver, ..)?
Nebankovke ? Máš ručiteľa a alebo ručíš nehnuteľnosťou ?
Známemu, príbuznému ? Ručíš nejako ? Ako ?
Aká je tvoja profesia?
Nemôžeš sa vrátiť tam, kde si naposledy bola úspešná ?
Úplne hlavne potrebuješ pracovať. Hocičo, len aby si sa odpichla
(upratovanie, starostlivosť o seniorov, do pokladne,...)

Čo robí tvoja dcéra? Býva s tebou?
Pomáha ti?

Ten tvoj priateľ vie byť pekný pako. Priniesť si k tebe kolu a vyhlásiť, že je pre neho ... ťažko si viem predstaviť situáciu, ktorá by toto vysvetľovala. Ale: nepoznám kontext. Ale asi má aj svoje klady a ľúbiš ho, všakže .. (ťažký povzdych).

Rozumná rada je ísť bývať k rodičom (ak sa dá) a byt prenajímať.
Alebo tvoj byt vymeniť s doplatkom alebo predať. Ty sama, nie exekútor.

Hlavne nedrž aktíva, ukonči sporenia, sporivé poistky, predaj auto, ak máš rekreačnú chatku, záhradu .. nejakú zbierku... dlh aspoň zmenšuj a čím skôr vyrovnaj.

Mimochodom, aj mne jeľúto, že kopec ľudí sa vie do nešťastných viac navážať než vžívať a radiť. Nevšímaj si ich. Ale kritika môže aj pomáhať uvedomiť si chyby, priority.. pozorne čítaj aj to, čo sa ti nepáči.