Sociálna fobia - pomôže mi niekto nájsť prácu?

Príspevok v téme: Sociálna fobia - pomôže mi niekto nájsť prácu?
Zeja

Dobrý den. Som 28 ročná žena, trpím sociálnou fobiou a uzkosťami, nemôžem si nájsť prácu a potrebujem si zarobiť nejaké peniaze. Nevie mi niekto ponúknuť nejakú prácu na doma, alebo niečo ,kde nebudem musieť byť v osobnom kontakte s ludmi? Telefonicky mi to vadí menej. Nič sa mi nedá nájsť. AK mi niekto vie pomôcť, prosím ozvite sa. Veľmi prosím, pomôžte mi, už neviem ako dalej. Tu je môj email:zeynep@zoznam.sk Do predu velmi pekne dakujem a verím, že snáď mi niekto pomôže.

alex742

tak si daj predpísať iné AD, niektoré musia zabrať. Nie je to cesta, ale aspoň na čas to pomôže. Si mladá nemôžeš sa celý život zatvárať pred ľudmi, ja viem, že je to ťažké sama mám s SF problém, aj keď v trochu inej podobe. Nikto ti nepomôže pokiaľ si nepomôžeš ty sama.

Zeja

Katapult, áno, vstupné pohovory, konkurzy mi robia problémy, ale aj keby som nejako ten pohovor zvládla a prijali ma niekam do zamestnania, mám hrôzu z každodenného chodenia do práce, stretávania a komunikácie s ľudmi. Tieto problémy mám tiež už asi od 18-tich, ako píše fobiaaa, strednú školu sa mi našťastie podarilo s odretými ušami dokončiť, mala som veľmi veľa vymeškaných hodín, zameškané učivo, cítila som sa v triede zle, ale som rada, že nakoniec som zmaturovala. Inak vyštudovala som strednú školu obchod a podnikanie.Uvažovala som aj o vysokej škole, ale necítim sa na to.Tiež som počula velakrát, že najlepší spôsob na sociálnu fóbiu je práve kontakt s ludmi, ale ja to fakt nezvládam. Bola som dávnejšie pár krát na brigáde, posledný krát na 2 mesiace,ale bolo mi tam dosť zle, dokonca som vtedy brala aj AD, no aj tak som to tam veľmi ťažko zvládala a stav nie žeby sa mi zlepšoval, kedže som bola nútená byť s ludmi v práci , aj na ubytovni, ale ešte zhoršoval, tak som sa tam po tých 2 mesiacoch už nevrátila, aj ked by som rada, lebo práca mi inak vyhovovala, aj plat bol pre mna postačujúci, všetko by bolo dobré,len keby som sa tam necítila psychicky tak zle :( Takže mne nezabrali moc dobre ani AD, ktoré som užívala. Naozaj neviem čo robiť, velmi rada by som chodila do práce,ale ako, ked mi je tak na nič a prácu, kde nemusím byť každý den v kontakte ludmi a môžem dochádzať domov, nie byť na ubytovni nemôžem nájsť :-( Naozaj neviem nájsť vhodné riešenie, čo dalej, preto som sem napísala a dakujem všetkým, ktorí sa mi snažia nejako poradiť,alebo pomôcť.

fobiaaa

Milá Zeja...ja mám 33 rokov a sociálnu fóbiu už od 18-tich...je to peklo na zemi...mala som už 3 práce, v tých prvých som ešte nevedela o čo ide, trápila som sa, strapňovala na každom kroku..dnes už vieme, čo je to sociálna fobia ale pred 10 rokmi to také známe nebolo...pracovala som teraz naposledy v jednej firme rok, kým som nešla na materskú...ale...bola som na liekoch! pravidelne každý deň Neurol 50, inak by som nebola schopná ničoho medzi ľudmi, ktorí sa na mňa pozerali...dokonca ke&´d mi neprišla kolegyňa do práce a musela som stíhať svoju prácu a ešte aj jej, dala som si aj dva Neuroli,ale to už som cítila,že ma oťapujú,bola som ako omámená...ale tá 50-tka mi robila fakt dobre,pomohla mi v tom, aby som si konečne dokázala sama na seba zarobiť,bol to super pocit. žiadne AD mi nikdy nepomohli, na túto pliagu snáď neexistuje nič :-(((...Neurol je vraj návykový, ja som ho ale v pohode po roku vysadila, lebo som ostala tehotná...dnes neberiem nič, panika sa dostaví sem-tam,je to strašne nepríjemné..držím ti palce, aby si to zvládala

woo

Tak na recepcii ako kde, keď je to nieco malé tak tych pár ludi za den nevadi. Inak najlepší liek na socialnu fobiu je praveze kontakt s ludmi a nie izolovat sa. Horšie ako vybavit pár otazok na recepcii je byt v kontakte v kolektive kolegov, chodit na porady, robit casnicku, krupierku, keď musíš improvizovat a máš stále nové situácie. Na vrátnici je vcelku klud.

Katapult

Mňa by zaujímalo v čom konkrétne máš problém pri hľadaní práce ? Správne predpokladám že ide hlavne o tie vstupné pohovory/konkurzy ? Alebo čo konkrétne ?

woo

tak skus robit telefonistku, takej prace je habadej, len je to v podstate idiotska praca a blbo platena. alebo niekde na recepcii.
inak ked uz, tak si premysli, co by si mohla robit konkretne a uved, co vies robit, co ovladas.