Co s tym ked sa neviem urobit pri sexe?

MS!

Aby sexuálne spolužitie mohlo byť uspokojivé, musí medzi mužom a ženou existovať hlboký vzťah lásky. Je to samozrejmé a väčšina ľudí bude iste súhlasiť. Spolužitie má byť ovocím lásky. Láska musí byť prvá a musí to byť opravdivá láska. Ako to býva v realite? Slovo láska je ako vrece, do ktorého sa nahádže všetko: opravdivá láska aj ilúzie, žiadostivosť, povrchná zaľúbenosť, túžba po rozkoši aj útek od samoty. Dokonca v TV a v novinách sa vyjadrujú, že prostitútka sa "miluje" so svojím klientom, "milujú sa" v porno filme, "milujú sa" zvieratká na lesnej poľane. Pomýlené, všakže?! A ľudia potom takúto "lásku" praktizujú so svojimi partnerkami a partnermi. Páriť sa ako zvieratká vonkoncom neznamená milovať!

Ako vidno, lásku a žiadostivosť si mýlia mediálne celebrity, moderní vychovávatelia a sexuológovia. Sv. Pavol píše: Umŕtvujte teda svoje pozemské údy: smilstvo, nečistotu, vášeň, zlú žiadostivosť. Láska k žene a žiadostivosť po žene nielenže nemajú nič spoločné, ale ležia na úplne protiľahlých koncoch.

Láska je dobrá, konštruktívna, vyjadruje úctu, zodpovednosť, obdiv, uznanie, schopnosť obetovať sa pre milovaného človeka. Žiadostivosť je deštruktívna, pretože považuje ženu za vec a správa sa k nej ako k prostriedku na sebauspokojenie, ako k úžitkovému predmetu.

Zrelú lásku dosiahneme zachovávaním čistoty. Veľa ľudí nedokáže milovať, pretože nezachovali predmanželskú čistotu. Alebo inak povedané, pretože nezachovávali čistotu, sú vo väčšej či menšej miere závislí na sexe, a preto nie sú schopní opravdivo milovať a prežívať uspokojenie so sexuálneho spolužitia.

Ak sexuálne spolužitie vyplýva zo zrelej a zodpovednej lásky, je sviatkom, duchovnou hostinou, slávením tajomstva a najintímnejším úkonom sebadarovania muža a ženy. Ak však chlapec hovorí, že dievča miluje, ale pritom nemá zámer zostať s ňou navždy, nemyslí na založenie si rodiny a nechce jej verejne (prípadne len súkromne) dať nijaký sľub, potrebuje ešte dozrieť pre svoje aj jej dobro. Samozrejme, že dozrieť v čistote, pretože k zrelej láske sa dozrieva v čistote.

nataly123

mi sme sexovali niekolko rokov bez kondomu a často krát sa partner urobil do minútky, teraz používame kondom a partnerovi to trvalo neskutočne dlho, ten kondom to trošku znecitlivie to bude asi tým...ako casto sexujete?
mi sme teraz sexovali po týždnovej pauze a partner sa spravil aj do kondomu tiež velmi rýchlo,