Mama + doktorka + vaha = plnoleta

Príspevok v téme: Mama + doktorka + vaha = plnoleta
mam otazku

mam 27r! to je prva informacia...nie som uplne osamostatnena ale uz sa to blizi :) mam vsak problem.
mam vysku 169cm a vahu 51kg (nedietujem, len jem zdravo, ziadne vyprazane, sladke, proste zdravsie jedla, nechudnem. Je sice pravda ze nejake 3 kg som dala dole od minulého roka ale nic viac. Moja mama to vidi na anorexiu a ze zomieram a neviem co :-O kramy mam, neodpadavam, jem akurát, proste je mi dobre ale toto ma ubija...bola som na krvi a doktorka mi povedala ze mam pribrat. maminka samozrejme s nou volala a povedala jej ze urcite to je anorexia lebo som schudla teraz 1kg (bola som na lyzovacke a fakt nechtiac) a zajtra idem na dalsie vysledky krvi, minule Dr nieco take spomenula ze ak nepriberiem tak budeme riesit dalsie kroky.
To co im sibe? viem ze sa o mna boja ale mam 29 a nie som chora ! trosku mam obavu v piatok ked pojdem na tie vysledky, vsak ma nemozu nasilu poslat na psychiatriu alebo co? normalne sa bojim :)

0vecka

hmm akoz epodla mna to nejaka brutal podvaha nieje..pribrat by si mohla ale ked nechces tak neches ale zda sa mi podozrive ze sa do toho montuje doktorka... ci nahodou nebude s nejaka vegetarianka/veganka. ja ked som bol krpec tak len povedala ze som chudy a inak sa to neriesilo...

inak je zdravsie mat o par kg viac ako menej

kejra

Moja maminka je presný opak, akože posadnutá tým aby som schudla :D a to mám 159cm a 68kg, nehovorím, žeby som nemala schudnúť, ale nemám na to teraz čas ani chuť :D a tiež už to riešila s DR. a to mám 25 :D to su proste tie maminky, to nerieš...doktorke povedz nejak slušne že ti može vyliezť na hrb kedže nemáš 13 rokov a nad mamou sa len usmej, to sa nezmení. Proste mamy sa boja

cudne mamy

Zewa dik za odpoved.Pytam sa preto,lebo aj ja zijems nasimi.Tiez svoje poschodie.Ale to staranie akosi neviem zastavit.Do vsetkeho vidi,stara sa...
Ale to je jedno.Tema je o inom.
mam otazku- ak sa citis dobre a nespravas sa ako anorekticka,tak neni dovod riesit u teba anorexiu.Vsak?

zewa

Byvame spolu. Ale to je trosku ina pesnicka. Kazdopadne respektuje moj priestor. Je to neporovnatelne s tym, ake to bolo. Aj ked spolu byvame, niekedy sa aj tri dni nevidime (mame svoje poschodie). Predtym som sa jej nemohla zbavit, furt za mnou chodila a vsetko chcela vediet a hlavne vo vsetkom za mna rozhodovat.
A inak, ja som mala dlho 170cm a 50kg. Nehovorim, ze to nebolo malo, ale zase ziadna katastrofa.

postreh123

Kedze poistovne su co najviac chamtive, hospitalizovat ta mozu jedine ak by si mala vazny zdravotny stav. Aj to len po dobu kym je to nutne. Davaj si pozor aby si omylom neschudla. (pises ze si schudla omylom).
Nastastie si zdrava a sice si dost chuda, ale este sa to ako tak da. Ja som mavala pri 173 cm 50kg, teraz mam 55 kg - mne by sa pacilo tych 50kg, ale ked si dam vystrih mam pocit ze muzi ocenili moju novsiu postavu a ma to cosi do seba, tak som spokojna aj teraz a to je hlavne :) nemam sice velke rpsia, take akuratne, ale mam ich a aj zadok mam viac ako zena tak sa citim fajn :) ale ja s apre zmenu udrziavam cvicenim aj zdravou stravou nielen rpe vahu, ale pre zdravie. (na posilnenie imunity) Neznasam ked niekto kritizuje inych ze s aneprejedaju buchtickami na pare a tucnym syrom z kravskeho mlieka (mam alergiu), fakt "zboznujem" tie fundovane slovenske dristy na toto. Nastatsie poznam inteligentnych ludi ktori moju zdravsiu stravu respektuju a ja respektujem co maju na tanieri oni hoci sa niekedy mozno nezhodneme.

Hrac

jest zdravo neznamena drzat vahu na spodnej hranici normalnej vahy :-) pokial budes mat stale nad 50kg tak ok, nie? dobre isto vyzeras

skor ries zmenu doktorky, ktora nebude o tebe poskytovat info len tak hockomu do telefonu (povedat do telefonu, ze je tvoj rodic, vie kazdy ...)

cudne mamy

Zewa a zijes sama,vo vlastnom? Ci s rodicmi?
mam otazku - fakt to zavana problemom,ako napisala dimah,ze mozno tu anorexiu fakt mas a sama seba klames...

zewa

Tiez sa mi mama do vsetkeho montovala. Zacala som byt radikalna, asertivna, dokonca hruba. Po par mesiacoch pochopila. Dnes sa do mna nestara, ale tiez to bol boj a casto ma to bolelo. Ale mam zodpovednost voci svojej rodine, nielen k nej. A pomohla mi pri tom terapia. Inak by som sa nechala manipulovat asi navzdy. Teraz som stastna.