Manzel ma neustale narazky na to, co a kedy zjem

Príspevok v téme: Manzel ma neustale narazky na to, co a kedy zjem
manzelkappp

Moj manzel nedavno schudol asi 15kg. Odvtedy mi vkuse vycita, co a kedy zjem. Pripraví veceru (vzdy brutalne zdravu, len zo zeleniny, vacsinou surovej) a potom ma pozoruje, ako jem. Vkuse mi hovori, ze jem rychlo a ked si chcem este nalozit druhykrat alebo ked si k tomu dat nieco mastne (napr.kopcek smotany alebo jogurtu), hned zacne, ze nech uz nejem, ze som mala dost a ze nechape, ako este mozem jest, ked on je uz plny. Dnes vecer sa ma to obzvlast dotklo a mala som sto chuti sa ist vyzvracat, lebo z tych jeho reci mi je uz zle. Ked mu poviem, ze som hladna, lebo som cely den dost narocne pracovala, tak to vobec neberie ako argument. Podotykam, ze vobec nie som tlsta, mam uplne normalnu vahu. Nemam sa komu vyrozpravat, on tu sedí vedla mna, momentalne sa nebavime (kvoli tej dnesnej veceri) a ja rozmyslam, ze prestanem jest, vyhladujem sa a potom sa ho spytam, ci je konecne spokojny. Na druhej strane dobre viem, ze tym by som ublizila len sama sebe. Rozpravat sa s nim o tom je strasne tazke a uz fakt neviem, co mam robit.....

Agnes998

On by si mal najst nejaku anorekticku co zje jeden list hlavkoveho salatu denne, s tou by bol spokojny. Takuto buzeraciu by som netolerovala. On nech si chudne ked je tlsty ale tebe nech da pokoj. Aby si si od neho ziadala povolenie ci si mozes dat kopcek jogurtu. Neznasam ludi co buzeruju druhych.

babika4848

Ja som to mala opačne , chcel odomňa aby som bola štíhlučká a on sám ma tlačil sladkosťami :D . Podľa mňa by si sa s ním o tom mala porozprávať povec mu že ak sa mu nepáči aká si tak si mal nájsť anorektičku . A v žiadnom prípade nehladuj pokazila by si si metabolizmus a potom by to priberanie za tým prišlo určite :)

hanka9

Z tvojho uhla pohladu mas pravdu

P.s- inak ja sledujem manzela a deti co zjedia, lebo mi na nich zalezi a tak je to aj opacne. Sledovat ale neznamena buzeracia, ironia, podcenovanie.A ked uz kritika, tak konstruktivna kritika

P.s- "vyzadujeme trvalu existenciu bytia a zitia pre tych, ktorych milujeme)"

woo

povedz mu, Zlatko, pri jedle sa nebudeme bavit o jedle, ok? chcem sa v klude najest, tvoje nazory na zdravu stravu si rada vypocujem, ale inokedy.

emalea

Keď Ti to vadí, tak prejdi na systém: plná zamestnanosť, plná zamestnanosť, plná zamestnanosť...!
Ja som vydatá cez 20 rokov a vždy to zabralo, chlap musí byť proste niečím zamestnaný,...keď sme boli mladší a bezdetní , kúpili sme si chalupu s veľkou záhradou a 10 rokov sme ju svojpomocne opravovali, potom prišli deti, tak sa manžel po večeroch staral o deti...šiel s nimi na prechádzku, do kina, športovať.....ver mi, absolúzne by nemal čas a /ani teraz nemá/ na také hovadiny ako sledovať čo papám...

P.S:však nemusíte hneď kupovať chalupu ale niečo vymysli!!čo takto psík, večer keď budeš papať on bude krúžiť okolo sídliska /neviem bývate na činžiaku??/ so psíkom....deti asi zatiaľ nemáte...či??

anka89

Napis vek a vahu co je podla teba normalna postava.
Inac aj mne manzel frfle ked sa vecer prejedam nastve ma to ,ale v podstate ma pravdu a to on ma 100kg ,ale je vysoky no brusko mam je pravda ,ze ja mu to hned vratim ,ze nech sa pozrie na svoje brucho .Ale ty pises ,ze mas tazku pracu a vecer ti chuti jest mozno cely den nejes pravidelne a preto vecer sa prejedas a podla mna ,ze ti to povie a co ma byt aspon je uprimny a vsima si ta viem vadi ti to ,ale pravdu ma on,zle sa to pocuva no tak sa zdravo naveceraj prezuvaj pomaly pozeraj sa na to z usmevom a spokojnost bude v rodine asi nemate ine problemy ,ked riesite zdravu veceru ,co by druhi ludia za to dali.

hanka9

Ak by ti robil prieky neustale, t.j. aj po rozhovore medzi vami o danej veci

no tak zober do ruk valek na cesto a podivaj sa mu poriadne do oci

mozno pochopi :-o)))

Fleur-de-lis

je možné, že je nejaká oblasť vo vašom vzťahu, kde sa ty k nemu správaš "zhora"? Alebo ako mama k dieťaťu a podobne? Že či môže ten jeho dôvod byť niečo ako odplata...
A tiež by som skúsila myslieť na to, že to v podstate myslí dobre, aj keď to reprezentuje tak neohrabane. Ale verím ti, že je to ťažké. Ja neznášam keď mi niekto do niečoho neustále kibicuje ako keby som mala 3 roky... Tiež sa musím vtedy riadne ovládať a upokojovať, že to ten druhý myslí dobre :)