Moj "svokor"

Príspevok v téme: Moj "svokor"
aurelson

Ahoj mam tky prpblem. Mam riatela skoro dva roky. Mam 16 tokov a jeho nevlasny tatko vkuse do mna zapara aka som tucna a obezna mam 170 cm a 76 kg . Robi to skoro stale. Moj priatel sa ma vobec nezastane viem som trochu pri sebe ale niesom na tom az tak zle. Minule som koli tomu bola dost nastvana priatelova mama mu povedala nech ma necha na pokoji. A ze sa mm pozriet do zrkada. Je strasne samolubi a cez pupek si nevidi s prepacenim ani na gule.poukazuje hlavne na moj a jehovek. On si mysli ze je sexsymbol. No podla mna si tym riesi komlexy ake je poleno a z toho ze nic nedokazal dokpnca ani urobit decko. Uz aom z toho zufala ako sa mam zachovat ked to najblizsie urobi ?s priatelom som sa uz o tom rozpravala a nevidi v tom nic zle vraj som len moc urazliva...

aurelson

Moja mama je strasne nekonfliktny a mierumilovny clovek. Ona mi povedala nech si dam a potom sa k tomu vijadrila ze viem aky je a nemam si z neho nic robit. Priatel mu povedal nech prestane a to bolo vsetko. On neprestal a priatel sa tomu uz nevenoval.

aurelson

Fleur velmi pekne ti dakujem :) jemu mama zomrela ked mal asi 10 . A ja si tie komentare pripustm lebo viem ze som bacula a nebudem sa predsa klamat . Aj ked som uz trochu zhodila. Priatel mu povedal ze ma to urazilo. Dnes sme sa sstretli a chcel to riesit pytal sa aky mam problem ked som mu povedala tak povedal ze to co povedal je v poriadku lebo som naozaj pribrala , a ja si potom myslum ze je to pravda neverim ani tej vahe ktora tvrdi opak. On dost aj pije. Hlavne ked je opity ma tieto blbe prpomienky. S tym prianim dobra mas asi pravdu.Este raz dakujem :)

lilyiankaa

je od neho totálne hlúpe, že dospelý človek dokáže niečo také povedať v podstete cudziemu človeku..... on nech sa pozerá a stará o seba a nie o druhých, tiež má určite xy chýb, ale nikto ho neuráža ..čo ma však zaráža je fakt, že tvoj priateľ to má riadne na saláme a nezastane si ťa .. toto keby urobil môj, tak by dostal riadne naložené a ešte aby o tebe povedal, že si to moc berieš, tak ako sorry, to je silná káva ... tento tvoj budúci svokor :D asi fakt nemá rád ženy, niečo mu musela nejaká vyviesť, keď uráža aj priateľovu mamu, tej sa tiež čudujem, že s ním stále je ... a ešte posledná vec, tvoja mama tiež má na saláme, keď ste boli na tej pizzi, prečo si ťa nezastala? čudná rodina...

Fleur-de-lis

to ti verím, že máš z toho komplexy. Ja tiež poznám jedného takého, čo si podobným spôsobom riešil svoje ego...
Je to náročné oddeliť sa od jeho komentárov. Pomôže asi len keď si budeš opakovať a uvedomovať, že jeho slová nehovoria pravdu o tebe, ale pravdu o tom, aký je on.
A viem si predstaviť milión dôvodov, čo sa mohlo stať, kvôli čomu si teraz vybíja zlosť na ženách. Zrejme si neverí ako muž, a takýmto zbabelým spôsobom si "dokazuje" mužnosť. Možno mal matku, ktorá bola príliš kritická. Možno mal jeho otec problém so ženami a on to prebral ako vzorec správania... Je tam veľa možností. Každopádne je v ňom vnútri nejaká bolesť, ktorej sa nevie postaviť ako dospelý zodpovedný človek, ale rieši ju ako škôlkar. Dospelý človek by už mal vedieť lepšie...
Mrzí ma to. Sú ľudia, ktorí nevidia krásu ostatných lebo sú príliš zameraní na svoje problémy. Ale ver tomu, že je v tebe veľa krásy a že si dosť dobrá taká aká si :) Dokonalí nie je nikto, ale aj v našej nedokonalosti sme krásni a cenní :)

PS1: A to s tým vekom a vzťahom som
nemyslela útočne alebo ako kritiku. Len ako jeden názor na zamyslenie :)

PS2: Pomáha, ľuďom, čo nám ubližujú, žehnať/modliť sa za nich/priať im dobro. Povie to aj neveriaci psychológ... Lebo druhých nemôžme zmeniť. Jediné čo môžme zmeniť sme my a naše postoje. A tým, že mu budeš priať dobro a uzdravenie, budeš postupne meniť svoj postoj. Lebo nenávisť, zlosť, hnev voči niekomu nám samým veľmi ubližuje. Tým negatívnym pocitom ubližujeme najmä sebe, svojmu šťastiu, svojej slobode.

aurelson

Fleur ja som s priatelom uz rok a osem mesiacov a mame pekny vztah nedovolim si tvrdit ze zrely ale pekny nejde o ten trojmescny pubertalny vztah. On ponizuje aj inych priatelvej mamine nadava do krav , mne do tlstochov ale k priatelovy sa sprava pekne tak ako i k kamaratom. On celkovo asi neznesie zeny. K mojej mamine sa zatial chova pekne lebo ju nepozna az tak dlho , no uz sa stalo ze aj ju ponizil i ked mozno nevedomky. Ked sme raz boli na pizzu vecer okolo 19 tak zjapal na celu restiku ze chudnem a nemozem si dat striehol ako pes ci si nedobnem pritom platila moja mamina. Ja som mu tu radost neposkytla a tak zas zacal ze som pribrala. Myslim ze si tak lieci dusu alebo je inak orientovany kedze sa takto chova len k zenam. Ja neviem ako to mam prijat som z toho smutna mam komplexy ako nikdy.

Fleur-de-lis

a inak, že "svokor" :D no pri tvojom veku to aj v úvodzovkách vyvolá úsmev. Podľa mňa sú v tom veku krajšie priateľstvá než vzťahy, lebo človek sa ešte vyvíja a skúsenosti, ktoré nazbiera počas týchto nezrelých vzťahov môžu skresliť alebo úplne zničiť obraz skutočného vzťahu, ktorý je možný medzi dvoma zrelými ľuďmi. Tak veľa múdrosti! :)

Fleur-de-lis

Ako sa zachovať v zmysle čo povedať alebo tak neviem. Vnútorný postoj, by som sa snažila mať taký, že sa snažím porozumieť prečo hovorí také veci. Pretože ľudia, ktorí bez problémov kritizujú či zhadzujú druhých ľudí to väčšinou robia kvôli vlastným komplexom. Takže by som sa snažila ignorovať jeho komentár a skôr sa zamyslela nad tým, čo ho v živote tak poznačilo, sformovalo... Brať tie jeho reči ako obraz o ňom a jeho vnútri, nie o mne.
Musí mať smutný život, keď je podľa neho najdôležitejšia vec postava... To asi veľmi netuší o čom je šťastie a život.
Ty sa snaž dbať na svoje zdravie čo sa týka jedla a pohybu, ale zopár "zdravých" kíl navyše potom už nerieš. Sú predsa znakom našej ženskosti - jemnosti. Radšej oblinka ako trčiace kosti :)

aurelson

Ahoj zacala som chudnut od 20 februara mala som 80 kg a dnes mam tych 76 . Hlavnym dovodom preco som sa tak rozhodla je prave svokor. No 4kg nieje vela ale aj tak mi hovoril ze som zasa pribrala aj ked to rak nieje jem 5krat denne a na cvicenie bohuzial nemam cas nakolko mam narocnu skolu a musim sa vela ucit a niekedy skoncim az okolo 10 vecer. No a ako som schudla tie 4 kg aj tk povedl ze som zasa pribrala a viete ako je to motivacia je fuc . Bojim sa zjest aj kusom peceneho kurata co sme mali na obed aby som nepovedal ze som pribrala ... Robi mi strasne komplexy citim sa ako balon a uplne mi znicil sebavedomie.

nada5

Ahoj ved nemas az tak nadvahu..myslim ze vôbec nie. ale ak by si chcela :) najdi v sebe zlost chodievaj behat a schudnes a svokra aj sibne:))