Ludia ma ingoruju alebo sa ku mne zle spravaju

Príspevok v téme: Ludia ma ingoruju alebo sa ku mne zle spravaju
Zuzka9911

Mam 18 rokov a moj problem sa zacal v prvom rocniku na strednej skole. Od kedy som nastupila na strednu skolu v prvom rocniku sa so mnou takmer nikto nerozpraval...bolo to pre mna peklo pretoze na spolocnost som zvyknuta mimo skoly mam vela kamaratov. ale z mojej triedy si rozumiem iba s jednou osobou. Ona mi povedala ze to moze byt mojim vyzorom ze posobim troska arogentne. Som vysoka mam dlhe svetle blond vlasy stihlu postavu o ktoru sa staram zelene oci.. Osoby z mojej triedy sa ku mne spravaju velmi arogantne a ponizuju ma no niektory ma uplne ingoruju. Dievcata ma ohovaraju a chalani ma vacsinou ignoruju. Ale nikomu som nic zle nespravila...velmi ma to trapi citim sa tam hrozne. Ma niekto podobny problem????? Co s tym mam robit som zufala...

Cat512

ahoj Zuzi na Sk to mas bohuzial tak ze je tu neskutocna zavist. Ja som zasa taka ze som sa snazila byt na ludi v praci mila (som od teba dost starsia) ale kedze nevypadam najhorsie tak aj tak ma ohovarali ako parom. Vsetko sa totalne zmenilo ked sme s priatelom odisli robit do zahranicia. Tu je to uplne ale uplne ine mozem povedat ze 100 a1.NIkto si tu nikoho nevsima ludia su tu ovela spokojnejsi a to sa strasne odraza aj k postoju s okolím a svetom... Na sk maju ludia zial este stale zastarale nazory zivotna uroven a platy su zle a je citit vsade ze ludia niesu spokojny...Neboj este to tam vydrz ver ze tym ze sa budes trapit sa nic nevyriesi

Zufalkaa99

Ja mám presne ten istý problém. Lenže ja nemám kamarátov ani mimo školy a nie som pekná, málokedy sa usmievam, nikdy sa s nikým nerozprávam, stránim sa, večne sa hanbím, nerobím prvý krok, stále som napätá. A hoci sa snažím zmeniť sa, osmeliť sa, nejde to. Neviem ako to dokázať. Už neviem čo robiť.

Zuzka9911

Podla toho co citam tieto vase komentare tak sa mi zda ze budete mat mozno aj pravdu niektory. Co sa tyka fajcenia tak to je pravda nefajcim ale co sa tyka pitia tak obcas si vypijem aj ja. A rada by som to zmenila uvidim co sa bude dat robit. :( A je mozne ze som spravila nechtiac prave ten dojem na nich... a lulu321 ja som teraz tretiacka ma este jeden rok na tej skole caka a k nepocitam tento. MultiLevel so sebou som dost niekedy nespokojna to je pravda prave preto som si na osemnaste narodeniny dala spravit silikony preto ze tym ze som chuda a vysoka tak mam aj dost male prsia a casto ma to trapilo teraz som uz spokojnejsia so sebou... :) nechcem aby ste si mysleli ze teraz ich mam ako podaktore mam ich primerane k svojej postave teraz. A krasotina toto mi aj kamosky povedali ale neviem ci to bude pravda su aj ovela krajsie odomna :)

krasotina

podla mna je to preto, ze ti zavidia... si mlada pekna baba - dievcata sa s tebou nebavia, lebo by chceli vyzerat ako ty, chalani preto, akože ich ,, nezaujimas ,, nic si z toho nerob a uzivaj si zivot :)

joja123

zuzka ja som mala tiež taký podobný problém nik si ma nevšímal a šla som na strednú školu so spolužiačkou zo základky ale tá si ma nevšímala tak som si začala aj ja robiť po svojom. Nerozprávala som sa s nikým nasilu a učila som, väčšinou som si čítala nejaké knihy a ak chceli tak prišli za mnou aby sa so mnou rozprávali sami. Neskôr pochopili že aj so mnou je celkom fajn tak sa so mnou bavia. Zuzi nebav sa s nimi nasilu ;)

MultiLevel

Zuzka, v prvom rade si urci ako sa ty spravas sama k sebe. Ci sa mas rada, ci mas o sebe vysoku mienku (samozrejme v ramci normy, byt namyslena nie je spravne), ci si zdravo sebavedoma, ci dokazes vobec samu seba za nieco pochvalit, ci si spokojna so sebou...Tak ako sa spravas k sebe samej, tak sa sprava vo vacsine pripadov aj tvoje okolie k tebe.
V tomto pripade si skor ale myslim, ze posobis na nich velmi odmerane....
Nerozumiem preco sa ti toto deje, pokial si casto usmiata, bavis sa s ludmi normalne, neexistuje, aby sa cca 30 ludi (neviem kolko mas spoluziakov) proti tebe kolektivne spriahlo a bavila sa s tebou len jedna osoba. Musia mat na to nejaky dovod, tak skus porozmyslat. Mozno ze si prilis chladna, mozno naozaj ohrnas nosikom nad ludmi, hoci si to sama neuvedomujes. Neverim totiz, ze si mila, dobra, priatelska, usmievas sa na spoluziakov, casto sa s nimi snazis komunikovat a oni ta VSETCI neznasaju a ignoruju...Kamoska ti uz aj naznacila, co by mohlo byt vo veci.
Ked prides rano do triedy, co urobis ako prve? Dosiroka sa na vsetkych usmejes, povies kolektivne "cauteee" a ides si sadnut? Alebo priplachtis ako ladova kralovna a sama ich ignorujes? Skus popremyslat... :)

lulu321

Zuzka9911 vôbec neviem čo budeme robiť, asi to tam ešte tie 2 roky(neviem koľko ty) budem musieť nejako vydržať a potom na nich zabudnúť, lebo myslím si že to sa už nejako zmeniť nedá...

pompiKolacik

Nie! Ty sa musis naucit vnimat nie len seba, ale i okolie a ak mas TY problem, snazit sa o napravu v prvom rade u seba. Zacni napr. tak, ze zavolas spoluziacky niekam von (mimo skolu) a neskor sa ich opytas na dvovod, preco ta ignoruju a .....
Aj v kolektive si musis "vypestovat" zdravy pocit vlastnej hodnoty a ty ho nemas, preto mas problem byt v kolektive respektovana (oblubena)
Pochop, to vobec nie je o tom o com pise lipooo !
Aj ja sa v kolektive nespravam tak, akoby si okolie zelalo a i napriek tomu mam hrozne vela kamosiek/kamosov.
Drzim ti palce a verim, ze sa dokazes popasovat s tvojim problemom.
(a za vsetkym, co som tu napisala si stojim, mozes sa hnevat kolko chces!) ;)