Problem s krcnou chrbticou alebo nieco ine?

Príspevok v téme: Problem s krcnou chrbticou alebo nieco ine?
lubiss

Zdravim vsetkych chcela by som sa podelit o moje trapenie ak by mal niekto s tym skusenost budem velmi vdacna...mojim problemom je dennodenny casto mam pocit ako keby pripitosti obzvlast ked som vonku alebo zavrate nie je to klasicke zatocenie hlavy ale pocit otupelosti,opitosti...bola som u neurologicky vsetky vysetrenia ok od tetanie az po mr nic rontgen krcnej chrbtice vysiel takisto ok neviem kam sa pohnut neurologicka to ukoncila tym ze vsetko je z jej strany v poriadku...ateraz neviem co dalej casto citim v zahlavi tlak mam potrebu si neustale pukat s krkom do stran cim sa mivobec neulavi rozmyslam nad nejakym napravacom ale neviem cito pomoze ked ta krcna chrtica vyzera v poriadku.podla rontgenu.chodim aj do posilky snazim sa stravovat zdravo neviem co uz mam robit aby som aspon jeden cely den bola ok:( podla neurologicky mozu byt pricinou mandle mam vyssie aslo a uzliny zvacsene na krku aj v podpazusi ale neviem no planuju ich vybrat

Petronela K.

Mne Wobenzym na hrdlo pomohol. Dovtedy ma vkuse pobolievalo a stačilo keď som vypila pohár jemne perlivej minerálky a už som mala angínu. Tiež som mala pocit hlienu v hrdle, musela som si odkašľať a odvtedy nemám takýto problém. Ja som si v dávkovaní dala poradiť cez stránku www.wobenzym.cz cez poradnu a neľutujem.
Chrbtica je zdĺhavá záležitosť a asi sa z nej ani nedá celkom dostať.
Ja som doma tiež v pohode, alebo ak niečo robím a som tým zaujatá tak tiež. Ja som zrejme citlivá aj na počasie a akonáhle mám ísť sama do hypermarketu tak mi je "zle".

lubiss

O tom wobenzyne som pocula aj ja som nad nim uvazovala ... Ja bych si to nedala vybrat ale v krku ma stale skrabe a citievam dakedy hnilobu ked sa mi spravi ten cap uz len to skriabanie keby zmizlo a hento k tomu tak by som bola stastnaaa a hlavne tie uzliny hrce si hmatat kde kade clovek sa hned boji najhorsieho hlavnev dnesnej dobe....a podarilo sa niekomu dostat z tych neuro veci? Inac je mi divne ze najviac ma to chyta vonku ta pripitost atd a v nakupnych centrach doma ked som pozeram telku atd lezim tak sa nic nedeje tiez som uz uacala myslet ci ozaj nemam nejaky psChicky problem ale neverim tomu keby ma toto netrapi mam uplne spokojny zivot:)

Petronela K.

Ako keby som tieto riadky písala ja. Ja som nakoniec skúsila Wobenzym, síce nie je lacný ale pomohol mi aspoň na uzliny. Uzliny sa môžu zväčšiť od každej infekcie. Ešte by som zvážila stomatológa a to aj napriek tomu, že nemáš problémy, lebo aj ja som mala infekciu pod zubom múdrosti, ktorú ukázalo len rtg.
Mandle by som zvážila aj ja, lebo mne tiež väčšina lekárov tvrdí, že v dospelosti by ich už nevyberali.

Lucia_R

S podobným problémom ako tu popisuje vy som si odžila aj ja svoje. Ja som tiež pobehala všetkých lekárov a to aj psychiatra, lebo mi tipovali všetky možné choroby a to aj panickú poruchu. Nič z toho sa nepotvrdilo.
Na ORL mi odporučili vybrať krčné mandle, lebo som mala chronický zápal mandlí ale to bola asi najväčšia chyba v mojom živote. Odvtedy sa mi všetko sťahuje na priedušky a problémy pretrvávajú,...
Jeden lekár v ČR mi povedal, že po 20 roku je blbosť vyberať krčné mandle a aj rizikové.
Mňa okrem tých problémov, ktoré máte aj vy dosť často pobolievala hlava v oblasti čela a niekedy v záhlaví. Vyhľadala som chiropraktika, ktorý mi dal do poriadku chrbticu, na ktorú mi mimochodom na neurológii povedali, že je v poriadku. Trvalo to necelých 7 mesiacov, ale teraz mi je podstatne lepšie. Okrem toho mi jeden známy lekár v Poprade odporučil piť Acidofit od f. Kompava a to mi tiež kus pomohlo.
Uzliny sa sťahujú pomaly, ale nepredpokladám, že majú súvis s krčnou chrbticou. Ja mám jednu uzlinu už roky a pravdepodobne sa ani nestiahne.
Skús zájsť za iným lekárom, resp. chiropraktikom. Chrbtica vie narobiť poriadnu neplechu.

lubiss

Aj ja mam vsetko ok aj krvne testy aj na chlamydie a borelie uplne vsetko aj imulogicky ok jedine co mam je to zvysene aslo toho sa chytaju ze mi vyberu mandle a asi sa uzliny stiahnu tym a unava prejde alkolo toho neviem ci si mamna tieto stavy uz zvyknut alebo co robit je to otras polroka len po doktoroch beham nikto mi nevie nijako pomoc keby somto aspon nemala denne... :(

Karina_1

Ahoj, ja som na tom úplne podobne ako aj ty, akurát, že ma niekedy tlačí aj do čela.
Cítim to denne, ale niekedy som akože celkom v pohode. Ja ale viem aj to, že mám parádne stuhnuté svalstvo v chrbtici.
Ja som už pobehala tiež všetkých lekárov a nič. Skúšala si aj nejaké lieky? Mne niekedy zaberie Magne B6.
Inak ja mám v podpazuší tiež uzliny, ale naposledy mi vo štvrtok povedali, že to ani nie je uzlina, ale prídavná žľaza.

lubiss

Uzliny ani neviem ale dlhodobo mam na krku aj v podpazusi hmatne aj slabinach v podpazusi mi pri poslednom sone prs povedali ze sa zvacsili z 1,1 na 1,6 ale to za 2 roky cca....okrem tohomam zvacs slinnu zlazu pod bradou co som bola v tom ze je uzlina....roky...no robim asnicku ale v malom bare resp herni moc sa tam nenabeham a robim aj nocne .. Slabost ?? Hmm neviem unavu asi skor a tie pocity v zahlavi denne