Adenom na hypofyze/vysoky prolaktin

Príspevok v téme: Adenom na hypofyze/vysoky prolaktin
noname321

mám adenom na hypofyze zisteny od 18 rokov (teraz za chvilu 22)

liečim sa na vysoky tlak čo može byť zapričineny prave tym.
mávam rozne zmeny nálad a zmiešane myšlienky a velmi spontanne reakcie niekedy az neprimerane,ktore vraj mozu byt zapricinene prave tym..

mavam problemy so spankom,s cvičenim a so sustredenim.

všetko sa to dalo dako zvladnuť,ale v poslednom čase mi narastli dost prsia hlavne na spodku(na hmotnosti som nepribral) vždy mam dostatok pohybu.začalo mi to vadiť,ale povedali,že gynekomastia to zatial nie je ...
endokrinologiu navstevujem pravidelne.chodim aj na MR kazdeho pol roka.

v poslednom čase ale prišiel ešte vačši problem,že ma zacala svrbiet jedna bradavka a v cicke som si našiel take hrčky ako keby zvačene žlazy..

jedna známa -zdravotnička mi povedala že existuje kopec hormonalnych liekov na zvyseny prolaktin.pokial viem norma je do 20 a ja mam vždy vyšše 200 a hladinu testosteronu mam sice v norme,ale tesne na hranici (dost nizku).na endokrinologiu chodim pravidelne ako som povedal,ale endokrinologicka mi nenavrhla zatial žiadnu hormonalnu liečbu,a kedže je adenom len mini velkosti,tak ma len pozoruje a vraj sa neoplati ho vyberať.

mate niekto skusenosti s hormonalnou liečbou? ten "tuk" alebo čo na spodnej časti ciciek časom zmizne po uživani liekov alebo to tak ostane a jedina cesta je chirurgicky.a dalsia vec,ako prist za endokrinologickou a "navrhnut" si liečbu? pride mi to dost drze z mojej strany.ona vie najlepsie co ma robit

RNG

Rozne utvary v tele, nefunkcne sa daju odstranit enzymami jodom a selenom, co sa podielaju na vyrobe roznych hormonov a enzymov.. Na hormonalne zavisle utvary treba adresovat aj hormony priamo , v pripade prolaktinu ho casto yam, tj diosgenin, co yam obsahuje prinesie znacne dole. Davka diosgeninu by mala byt okolo 200 mg, tj podla toho si vyrataj potrebnu davku yamu.
Na ine hormony su dobre doplnky sterolov, co su polotovary na hormony, tym myslim rozne fytosteroly, tj rastlinne steroly.Pre chlapov je to najma beta-sitosterol, ale aj ine.

kablica

nechápem tvoju endokrinologicku, ze pri 10nasobku hladiny hormonu nezasiahne.
na tvojom mieste by som urcite vymenila lekara, liekov na hyperprolaktinemiu je dost.

noname321

a čo je na všetkom najzvlaštnejšie - veľa mužov piše,že prestali byt sexualne aktivni,prave kvoli prolaktinu.ja s tym nemam problem ani s erekciou,aj mam dostatok semena(az nad mieru) akurat mam pocit,ze mi zmenšil penis-asi to ani nie je možne ale je to taktiez jeden z problemov.je mi to trapne sem pisat ako nejaky pubertak,ale to je jeden dalsi z problemov. predtym 20,teraz 18.je to vobec realne?