Mastenie suchej pokožky tváre bravčovou masťou

Príspevok v téme: Mastenie suchej pokožky tváre bravčovou masťou
Severka

Ahojte

Mávam suchú pokožku na tvári a veľmi moc citlivú a začala som to riešiť tak, že som si začala mastiť pleť s bravčovou masťou. Len neviem čo mi urobí slnko, keď pôjdem von s tvárou namastenou masťou.

Viete pomáha to a nemám tak suchú a citlivú pleť.

Kto má s tým skúsenosti??? Inú mastičku nechcem sú tam parabény čo by to zhoršilo stav. Mám si kúpiť aj olivový olej či niečo iné???

Ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

JankaK

Na plet je naozaj najlepsia bravcova mast. Mam znamu biochemicku a ta vravi ze daj na seba iba to co je zdravo jedle. Pracuje v kozmetickej vyrobe v holansku a vravi ze komercne znacky sa robia pre zisk a nie pre blaho cloveka a robia sa na hranici noriem a normi su dane tak aby neprekazali korporaciam. Podla nej je bravcova mast pre plet najlepsia pre jej rovnaku strukturu a niet inej prirodnej zlozky ktora sa dostava tak hlboko do pleti ako prave bravcova mast. Raz mi dala jej vlastnu vyrobu za tepla odstredenu mast s konopnym extraktom a to bola parada. Dala mi aj recept na nechtikovu mast qle asi som trdlo a nepodarila sa mi :-) tak kupujem v lekarni konopnu a bylinnu mast a je super aj s mumiom. Segra si ju dava len ako nocnu masku v hrubej vrstve aby sa jej poriadne vstrebala. Moja rada len bravcova mast a v lekarni maju naozaj rozne bylinkove. Ale bacha lebo len par vyrobcov ich robi ozaj z bravcovej masti a len jeden z neskvarenej a v horucej pare odstredenej...

koalka42

Ahoj. Tak ja napisem len jedno co som si vsimla na susede, ktora mala skoro 80 rokov.... a ta mi raz vravela ze si len bravcovou mastou tvar potiera, a nevyzerala nikdy mastne alebo lesklo :-)...a poviem vam, fakt mala celkom peknu tvaricku na ten vek. Ale zasa kazdy clovek ma inu plet, inu pokozku. Jej to fungovalo, bola to taka ciperka mila stara. Tak mozno ti to Severka aj pomoze. Ale ten kokosovy olej je super. Ked sa bojis tej masti. Kokos. olej je pri nizsej teplote takej voskovitej konzistencie, nieco ako ta bravcova mast, ale pri miernom ohriati je ako olej tekuty. Urcite skus.

Naturalis

Ja musím odporučiť Weledu, mandľovu radu. Je vynikajúca na veľmi suchú a extrémne citlivú pokožku. Je to prírodná kozmetika, bez parabénov, sulfátov, konzervantov a pod. Predsa len ta masť nedodá pleti toľko vyžívy koľko potrebuje. Olivový olej je ťažši, pre citlivú pleť skôr hroznový alebo šipkový, poprípade marhuľový. Weledu aj užasné rastlinne oleje od Akamuti nájdete na stránke -odkaz odstránený-

SilviaL22

Vyskúšaj Excipial Lipotio U. Kúpiš v lekárni, bez predpisu stojí okolo 7 eur, je to také mliečko, úžasne premasťuje, mne na suchú pokožku pomáha jedine to. Je to s ureou, bez pridanie chémie, úplne čisté :)

llek

Skus masku z avokada. Uplne jednoduche pretlac makke avokado cez huste sitko, mozes pridat trochu medu a daj si to na tvar, kazdy den na 10-15 min. To je asi najprirodzenejsi kremik aky existuje. Uvidis aku jemnucuku plet budes mat. Vstrebava sa lespie ako kokosovy olej

2Baska4

Ahoj,ja som mavala tiez problemy so suchou pokozkou hlavne na cele -nad nosom a na licach ..Zacala som pouzivat kozmosku zn. Nuri Fusiol a Herbal Aloe ,, od kedy pouzivam,ziadna sucha plet nie je,vsetko je super :)