Zdravá strava a zdravotné komplikácie

Príspevok v téme: Zdravá strava a zdravotné komplikácie
nile

Dobrý deň :) Ja som asi pred 2-3 týždňami začala so zdravou stravou. Aspoň myslím, že je zdravá. Dohnali ma k tomu zdravotné problémy typu žlčník, HIT a zlá postava...Na raňajky mám pravidelne ovsené vločky s mliekom, na desiatu-jogurt alebo mozarellu/cottage so zeleninou,alebo jogurt s vločkami a banánom obed normálne v jedálni ale snažím sa dávať si ešte riadnu porciu zeleniny popríapde niekedy aj namiesto prílohy. olovrant ovocie alebo čo príde :D a večera podobne ako desiata.Vyhýbam sa sladkému a pijem čistú vodu.Bývam na internáte a som v škole v podstate od rána do večera. Ale mám menšie problémy s trávením...plynatosť... a teraz neivem či robím niečo zle a čo robím zle poprípade ak by ste mi vedeli poradiť čo mám ešte zaradiť do jedálnička. A ešte 1 problém kedže mám HIT tak nvm či zdravá strava sa mi s tým nekrižuje. Prosím poraďte čo mám robiť a jesť :) ďakujem :)A som v tomto amatér všetko robím podľa intuície takže ma kritzujte a pomáhajte :)

sineeh

Ahoj, ja si myslim, ze moze ist o nezvyk tvojho organizmu na takuto stravu. Pre telo, je to v podstate šok ako priklad uvediem vlastnu skusenost: zlcnik nemam kedze mi ho vyoperovali v mladom veku ale isty cas som sa stravoval napriek tomu velmi nevhodne plus nulova aktivita celkovo zla zivotosprava, potom som nahodil stravu obsahujucu vela bielkovin (kuracie mäso len varene vo vode, biele jogurty, nejaky ten syr s nizkym obsahom tuku, tvaroh, ryby atp) a zeleniny, zo sacharidov som spristupnil len ryzu aj to v mensom mnozstve a ovsene vlocky s mliekom a lyzicou medu rano a z tukov (olivovy lanovy olej, orechy- mandle, lieskove, kešu prip tekvicove semiacka - v mensom mnozstve, olovrant -jablko , musli bar a 4x tyzdenne jogging 45-60 minut. Behom prveho mesiaca som mal traviace tazkosti, hnacky atp ale proste som si pomyslel ze telo si zvyka na tuto zmenu a toto je vedlajsi efekt a v mojom pripade skutocne po tom mesiaci to prestal a vsetko sa este vylepsilo mimochodom odporucam vyskusat jogurtove mlieko Activia jahoda/kiwi obsahuje to prirodne zlozky bifidus actiregularis ja viem ze to vyznie ako nejaka blba reklama :D ale raz ked som mal taketo problemy vypil som kazdy den jednu flasticku po dobu troch dni a problemy zmizli ta probioticka kultura v tom obsiahnuta posoby v crevach aspon vyskusaj a uvidis ;) mne to helflo. A celkovo skus pockat te 3 - 4 tyzdne a ak sa nic nezmeni a telo si nezvykne tak potom sa skus obratit na svoju obvodnu a ta ta posle dalej.

oseka

a dodrzujes dietu pri HIT? jes len povolene potraviny? mozu ti robit zle aj banany...ja mam HIT a banany netolerujem...taktiez ti moze robit zle aj ostatne ovocie...neviem ake jedavas...zo zeleniny rajciny...no a mozno aj mliecne vyrobky...neviem ktore ml. vyrobky su povolene, kedze ja mam aj alergiu na MB

kop

Co ja viem, tak clovek musi jest z casu na cas aj maso, lebo maso cosi obsahuje, co ine potraviny neobsahuju.
To, co robis ty, je experiment. Ty si si upravila stravu tak, aby si schudla, ze? To bola tvoja hlavna motivacia. Ked schudnes, tak by si mala prejst spat k normalnej strave.
Jest ovocie a zeleninu je zdrave, ale preco je to vlastne zdrave??? Ja ovocie a zeleninu nejem vobec, nepijem sladke vody, nejem nikdy chipsy.
Treba jest hlavne castejsie cez den a mensie porcie.
Podla mna by si mala konzultovat svoje stravovanie so svojim lekarom a mala by si mu povedat, co chces zmenou dosiahnut.