Kam na VŠ?

Príspevok v téme: Kam na VŠ?
Majka6561

Ahojte . mám problém lebo neviem kam na výšku , a čo po tom. Chcela by som to vedieť už teraz lebo si myslím že čím skor to zistím , tým to budem mať ľahšie v budcnosti . robila som si dotazník , odpovedala som na otázky ale teraz neviem čo s tými odpoveďami . otázky vám písať nebudem ( to si viete domyslieť ) ale prosím vás pomôžte mi čo s odpoveďami ....ďakujem  ------Tak začneme ..Som dobrá v riešeniach matematických úloh . Baví ma to vtedy ak je ten postup ťažký a ja viem že musím makať aby som prišla na riešenie . Iní ľudia na mne asi obdivujú asi to že sa nevzdávam a nedám si pokoj kým nevyriešim čo som si zaumienila . vyznám sa v ľuďoch , viem ich odhadnúť. Chodia ku mne ak chcú pomoc so svojimi vzťahmi a problémami okolo nich . chcela by som ísť na takú školu na ktorej by som aj mohla robiť to čo ma baví ale aby sa to zároveň neprekrývalo s niečím čo robím teraz . neviem ktorá škola by ma bavila . bavilo by ma študovať niečo pri čom sa nebudem nudiť . Pri čom buď budem stále objavovať nejaké zaujímavé veci a riešenia alebo niečo kde budem môcť pomáhať ľudom s ich problémami . zaujímajú ma ľudské problémy a baví ma riešiť ich . Neviem či by ma veľa rokov bavilo počítať a hľadať riešenia čo sa týka napríklad matiky a fyziky . Skôr keby prídem k nejakému riešeniu a potom to môžem aj z praktizovať na niečom , čo je prospešné . a tiež neviem či by ma bavilo rok čo rok počúvať ľudské problémy a báť sa pri tom či som im dobre poradil a. neviem kde sa teda vidím o takých 10 rokov ale dúfam že budem robiť prácu ktorá ma bude baviť , pri ktorej budem dobre zarábať , no zároveň mať aj normálny život s priateľom a rodinou . nechcem aby mi jedno zasahovalo do druhého . Keď som bola malá chcela som robiť niečo so zvieratami . bavilo ma učiť ich pokyny , starať sa o nich . ale keď sa teraz nad tým zamyslím , asi to tak má každé dieťa . Keďže už nie som malá došlo mi že takéto hranie so zvieratkami by mi asi nedalo veľa peňazí . tak som sa rozhodla hľadať niečo pre mňa.
najlepšie sa cítim ak viem , že som niekomu v niečom pomohla .snažím sa pomôcť aj ľudom ktorých nemám rada a nič za to nechcem . stačí mi ten dobrý pocit . . vždy sa všetko snažím brať s úsmevom a držať seba aj ostatných okolo seba nad vodou aj keď to je ťažké . a niekedy keď práve ja som na tom najhoršie , sa snažím tváriť že nič a pomôcť radšej iným .
Myslím že medzi moje dobré vlastnosti patrí hlavne sebazaprenie . Ak mi dá niekto dôvod v to aby som niečo ťažké ( pre mňa aj nemožné ) spravila , tak to urobím aj keby to malo byť to posledné . Niekedy stačí ak cítim že si o mne niekto myslí že to nedokážem . vtedy sa viem skutočne zaprieť . Tieto veci ma naučil šport .
neviem si predstaviť čo z tohto by sa dalo premeniť na peniaze keďže nie som dosť priebojná . viem si predstaviť že keby rozvíjam moje vlastnosti akými sú radosť z vyriešenia ťažkej matematickej rovnice , vedelo by ma to možno priviesť k nejakým peniazom . ale neviem v ako zamestnaní by som to vedela využiť . Baví ma matika , chémia , fyzika ...prečo ? Lebo ich proste viem ...viem logicky prísť na výsledok , pripadne sa k nemu pomocou výpočtov dopracovať . V škole ma bavia asi IBA tieto predmety ale aj tak si všetky známky držím zpriemerované na 1 , 2 .Potom to vyzerá so mnou tak že nerobím iba to čo ma baví a čo mi ide ale biflim sa na taký dejepis aby som z neho nemala 3 a potom si neurobim úlohu z matiku a dostanem za 5 ...takže asi tak pomôžte mi , už si vážne neviem rady :/

Maoam

psychologia - potrebujes tam oboje a matematika je velmi dolezita najmä kvoli statistike (na zahr. VS a uni prvych 6 semestrov a vela ludi pohori prave na mat. + statistike, pre ktoru je to dolezite)

ale tak kedze sa sama vies udajne dobre odhadnut, asi si na ten spravny VS-smer uz davno prisla, nie? ;-)

ak chces robit psychologiu seriozne ako terapeut, budes po VS potrebovat dalsie vzdelavanie, praca (podla toho kde) je to dost narocna

schopnost logicky mysliet, schopnost koncentracie a doslednost a vytrvalost sa ti v nej velmi oplatia

ak sa tou cestou das, tak neviem, ale byt tebou, radsej by som ten smer studovala mimo SVK

trexv

z toho co pises by som povedal, ze sa hodis na nejaky technicky smer - matika, fyzika ti ide, s tym ocividne nebudes mat problem, okrem ineho je to sme r, ktory ma buducnost a uz teraz chyba XY odbornikov, platovo je to tiez velmi dobre..
co sa tyka riesenia medziludskych vztahov - cize nejaka psychologia, to nie je perspektivny odbor a ludia s tymto odborom si velmi tazko hladaju pracu, tymto smerom by som sa na tvojom mieste neuberal..
najdi si na nete vsetky technicke VS a urcite medzi nimi najdes tu pravu :)