chudnutie a voda

Kate95

Súhlasím, je to prevencia. Ale do obličiek sa "voda" dostáva z krvi (filtračný tlak v glomerulech je závislý ta tlaku krvi)., takže si stojím za svojim, že ak je tlak v pohode, tak je to ok.

odpovedam

kate, ona pise, ze vodu skoro vobec nepije. takze ani jej telo nemusi fungovat spravne, akurat si tym privodi oblickove kamene, pripadne dehydrataciu. a ano, voda je potrebna prave na spravnu funkciu obliciek, aby vedeli filtrovat a vylucovat odpadove latky.

Kate95

Ahoj, raz som čítala článok, kde sa písalo, že keď človek nepije vodu, tak to nahrádza jedlom. Ide o to, že pocit smädu si interpretuje ako pocit hladu, chápeš. :-)

Z fyziologického hľadiska nevidím dovod, prečo by to tak malo byť... Telo nevydáva skoro žiadnu energiu na spätnú resorbciu vody ako v čreve, tak v obličkách. Myslím si, že max. to može pomocť vyplaviť nejaké škodliviny, ktoré možu "zavadzať" pri trávení (tým nemyslím, že tie skodliviny by boli nestráviteľné...). Ak máš v pohode tlak tak by som sa nestresovala tým, že piješ málo ;)

odpovedam

A preco nepijes skoro vobec vodu? Ked ma telo malo vody, vdaka ktorej funguju fyziologicke procesy, takisto retencia, tak sa necuduj, ze nechdunes. telo si potom zbytocne vycerpavas a uvadzas do "nudzoveho rezimu", rovnaky efekt ma to, ked chudnuce zeny malo jedia - telo sa citi v ohrozeni z mala zivin a preto vsetko uklada. cize vysledkom je opacny efekt a telo si hmotnost udrziava. Samotne chudnutie nedocielis prilisnym pitnym rezimom, ved voda predsa tuky nepali, tuky pali pohyb. ale voda je ta, co zabezpecuje uz vyssie spominane procesy v tele. takze pi normalne, hyb sa a jedz dost a zdravo.