poruchy spánku - lieky?

Príspevok v téme: poruchy spánku - lieky?
Martin11

Spím veľmi málo, dlho zaspávam, často sa prebúdzam a môj spánok je hotová katastrofa. Poslúchol som odporúčania a šiel som k lekárovi. Najprv k psychológovi, no ten mi nepomohol, pretože on lieky predpísať nemôže a nemyslí si, že by to bolo stresom, teda v mojom prípade podľa neho je vhodnejšie navštíviť neurológa alebo psychiatra. Bol som dnes na neurológii. Lekárka hneď ako som začal rozprávať sa zatvárila akoby to bol bežný problém ktorý nestojí za to riešiť. Spím katastrofálne málo, som unavený, často potom malátny a dospím to (ako tak) pár dní nato. Poslala ma na elektroencefalografické vyšetrenie a na elektromyografické vyšetrenie. Neviem čo, to je, ale vraj zistia, ak je problém v nejakom nerve alebo v genetike. Ak je to v genetike, vraj to je na celý život, ak v psychike, tak mi skôr pomôže psychiater a ak to bude nejakým poškodením nervu alebo niečím podobným, tak mi pomôžu lieky. Na začiatok mi dala na test stilnox. Vraj nechce veľmi predpisovať lieky, pretože sa môže vytvoriť závislosť. Iné vedľajšie účinky to nemá, vraj je to individuálne, no o iné vedľajšie účinky sa nemám báť. Prečítal som si doma niečo o tom lieku. Vedľajšie účinky: U citlivejších pacientov a najmä vo vyššom veku sa môžu objaviť závraty, ospalosť, pocit slabosti, nutkanie na vracanie, vracanie alebo bolesti hlavy. Boli pozorované poruchy pamäti, ku ktorým najčastejšie dochádza niekoľko hodín po podaní lieku. Riziko ich výskytu sa môže znížiť zabezpečením nepretržitého spánku 7-8 hodín.
Vyskytli sa aj nočné mory, nočný nepokoj, námesačnosť, depresie, halucinácie, poruchy správania, stavy zmätenosti, podráždenosť, agresia, tolerancia na liek, dvojité videnie, hnačky, tras, pocity opitosti, neistá chôdza (hlavne u starších pacientov a ak sa liek neužíval podľa odporučenia), porucha súmernosti pohybu končatín, svalová slabosť, vyrážka, opuch, svrbenie, žihľavka, nadmerné potenie, zvýšenie hladiny pečeňových enzýmov, poruchy sexuálnej túžby, bolesti brucha.

To si robí srandu? Takže konečne zaspím a budem ešte viac vymletý ako som teraz? Poruchy pamäti? Veď to je z kaluže do bahna! TO by som sa rovno mohol rozlúčiť so školou. Čo robiť? :-(

Iiiii

Mne tak radila moja Dr., že mám vydržať jeden deň nespať a potom by sa to malo nejako upraviť. Minule som si ráno myslel, že mi tečie voda z radiátora, nie, žiadna voda mi z neho netiekla, príčinu som bol nútený hľadať niekde úplne inde. Čosi sa mi marí, že som v noci asi išiel na wecko, ale nie som si istý.

Nikola 778

ked som citala tvoj prispevok, akoby som citala o sebe. Uplne rovnaké problemy so spankom, pomohol mi hypnosed night, aby som sa uvolnila, upokojila a spala kvalitnejsie. vyskusaj, mozno pomoze aj tebe

marian lovas

beriem zolpinox niekolko rokov vacsinou polovicku sem tam celi zatial nebadam ziadne negativne ucinky len sem tam pisem v oplestenom stave na facebook sprostosti odporucam uzivat pred jedlom aby to lepsie zabralo liek cloveka dovedie do stavu spanku ale nikdy sa mi nestalo ze by som sa zobudil oplesteny toto su lieky novsej generacie kedysi bol hypnogen tak tiez nebol dobry ani stilnox v pohode je hypnogen ten je tak tiez daco ako zolpinox tiez budem rad ked s tym skoncim alezatial pohoda

Martin11

Stilnox mal byť len na test - či sa môj problém vyrieši liekmi. Je jasné, že ho nebudem môcť využívať dlhšie ako predpísané 2 týždne. V balení je 20 tabletiek a mám užívať 2 týždne len pol tabletky. Tabletky, tabletky, mám strach z vedľajších účinkov. Vyriešim jeden problém a o pár rokov bude ešte závažnejší problém predo mnou. Melatonín mi nezaberal. Poslala ma na nejaký test na tetániu. Som objednaný a musím čakať. V minulosti som mával migrény. Je nejaké vyšetrenie, ktoré zistí, či je to skutočne v nervoch a fyzickej poruche alebo je to spôsobené psychikou? Možno je to len môj subjektívny pocit, ale občas mám pocit, že mám slabé vyjadrovanie, príliš strohé, vágne a jednoduché. S malou slovnou zásobou a nevhodným výberom slov. Nechcem si niečo vsugerovať ako hypochonder, ale ak je celé riešenie len papať tabletky a po pár rokoch skončiť s Alzheimerom, tak ďakujem, radšej budem nevyspatý.

kablica

odbornica, ty si skor totalny amater, lebo pises bludy. Na Slovensku existuju aj ine hypnotika ako je zolpidem, napriklad zopiklon, cinolazepam, difenhydramin a pod. Tak netrep bludy.