Ovčie kiahne

Príspevok v téme: Ovčie kiahne
kejra

Dobrý deň,

chcem sa spýtať na vaše skúsenosti s ovčími kiahňami. Ked som bola dieťa bola epidemia tychto kiahni a cela škola okrem mna tie kiahne dostala, mama ma dávala medzi tie decká nech aj ja to chytím ale pravdepodobne mámdobrú imunitu a nechytila som ich.
Teraz však moja mladšia sestra kiahne dostala ale na tvari to najprv vidieť nebolo, čiže sme o tom nevedeli. Jediná o tom vedela mama a tá to nikomu nepovedala, vraj aby som sa nakazila a mala od toho pokoj. Lenže ja mám 25 rokov a to podla mna vobec neni vhodny vek na prekonanie tohoto ochorenia. Veľmi sa bojím, že ma nakazila, chodim do školy posledny rok a vobec si nemožem dovoliť nejako chybať kvoli diplomovke a všetkemu. Má to v dospelosti veľmi zlý priebeh? čítala som o pasovom opare, ktorý može byť doživotným problémom.

ni-ka

tak iste ze je lepsie prekonat ovcie kiahne v detstve,vraj to nema taky vazny priebeh ako v dospelosti...ale myslim si ze je to individualne a vzhladom na moznosti sucasnej liecby by to urcite nebolo take hrozne...
a pasovy opar je kapitola sama o sebe-kazdy kto prekona kiahne ma v sebe stale virus a u niekoho prepukne opat vo forme pasoveho oparu a u niekoho nemusi vobec...ale ani ten nie je taky hrozny :-)
neboj :-)