Nízky tlak

Príspevok v téme: Nízky tlak
EliskaElka

Ahojte, mam dlhodobo problémy s nízkym tlakom pod 100/50 a tep v rozmedzí 40-55, stravujem sa normálne,aktívne športujem,pijem dostatok tekutín, a aj tak sa nič neudialo.
Bežne sa mi krúti v hlave,zblednem,obleje ma studený pot, je mi zle od žalúdka,trasie sa mi telo,a trvá to až do menšieho zdvihnutia tlaku po určitom čase,nepomahaju ani tekutiny,ani nohy nad uroveň srdca.
Nepoznáte iný spôsob ako sa dá tlak aspoň udržiavať v primeranej hladine,alebo ako ho dvihnuť pri nahlom poklese? Ďakujem :)

vahava

Veľmi dobre je Quatro, pozri mojezdravie.sk Obsahuje veľa ginka biloby, koenzým Q 10, ženšen a vit.E. Je povzbudzujúci, užívame ho namiesto čiernej kávy, lebo tá nám spôsobuje žalúdočné tažkosti.
Mne stačí 1 tabl. denne ráno, manžel si zvykne dať aj naobed. Večer už nie je vhodné kôli nespavosti. Qatro je treba brať pravidelne a dlhšie, pomáha čiernu kávu už nepijeme. Dokonca aj syn si zvykne dávať vždy počas skúšok, aby dlhšie vydržal pri učení.

akinom007

pridavam sa k Vam tiez mam velmi nizky tlak moj najvyssi tlak co mi doktorka namerala je v karte zapisany dokonca cervenym perom :) a to 90/60 inak mavam aj menej tento tlak mi namerali asi hodinku po kave :)
tiez nesmiem prudko vsat napr rano z postele, nesmiem zostat hladna, smadna a pod.
Rano chodim pravidelne cvicit, pitny rezim dodrzujem az moc 3-4 litre denne a solim dost, chuti mi slansie jedlo.
moj problem z tlakom mi ustupil len v case ked som brala Hak a to bolo asi 5 rokov, teraz je to uz 7-mi rok co neberiem. Antikoncepcia zvysuje krvny tlak. no a tym padom si myslim ze nizky tlak je z casti urcite aj hormonalna zalezitost

mackani

Ahoj EliskaElka, ja mám presne toto isté čo si popísala. Nízky tlak. S tým nič moc neurobíme. Jedine vstávať pomaly. Najprv si sadnúť a až po chvíli vstať. Piť dostatok tekutín (i ked ja pijem velmi málinko). Ja sa s tým snažím fungovať. Je to o zvyku.

MATOS

A kedy Ti tak náhle poklesne? Totižto by si napríklad mohla skúsiť pomalšie vstávať zo sedu. Čo je to dostatok tekutín? Je to vyše 2 litre? Inak ešte sa odporúča aj slanšia strava.

MATOS

A kedy Ti tak náhle poklesne? Totižto by si napríklad mohla skúsiť pomalšie vstávať zo sedu. Čo je to dostatok tekutín? Je to vyše 2 litre? Inak ešte sa odporúča aj slanšia strava.