Ohováranie, ktoré ma ubíja

Príspevok v téme: Ohováranie, ktoré ma ubíja
Lucka456789

Chodím na gymnázium 4. rokom a mám taký problém že vidím ako veľa ľudí ma ohovára v škole, keď idem okolo nich aj po chodbe tak sa smejú zo mňa.. tiež mám pocit ako keby ma ohovárali že smrdím, každý deň sa umývam používam deodoranty aj voňavky.. neviem či si to iba ja tak beriem, alebo si to len domýšľam, že tak hovoria o mne, alebo aj tak to je.. v škole mám tiež problémy, že v triede ma ohovárajú, ešte sa čloek na tých ľudí pozerá ale im to je jedno, keby boli aspoň nenápadní .. aj ked cestujem na buse, tak mám stále pocit že ma niekto ohovára v buse, dnes som vošla do busu a pozdravila som sa spolužiakom a asi po 5 sek. sa mi odzdravili, ako keby na silu alebo čo .. zo všetkého mi je do plaču niekedy, raz sa isto z toho všetkého zrútim .. ja neviem čo mám robiť:/

Lucka456789

No možno si to už len teraz domýšľam že ma ohovárajú .. ale to bolo odvtedy, ako som počula ako ma ohovárali, že aké mám vlasy, komentovali môj zovňajšok, kukali sa na mňa a smiali sa na silu a hlasno .. odvtedy sa to začalo na mňa sypať a keď vidím že niekto si niečo šepká a kuká na mňa tak si viem že to je o mne .. ale tak minule som sedela jediná baba v buse a asi desiati chalani .. a proste kukala som sa do okna a ked jeden vystupoval, tak mu čosi také povedali a asi čakali že sa na neho kuknem a ja nič.. a oni že niečo sme skúšali ale nevyšlo to .. a iný chalan, že chalani vy ste sprostí .. tak neviem či to bolo na mňa, ale hneď som mala pocit že héj, že dačo narážali na mňa

Maoam

Lucka: ak mas silu sa usmievat, tak si silny clovek, nechaj si to, je to velka deviza do zivota

a postupne sa nauc asertivite, mozes si zohnat aj nejake knihy, ale to su vsetko iba navody, priklady, asertivite sa musis ale naucit v realite a zivote samotnom, prakticky...

odpovedam

lucka, ja mam z teba pocit, ze ty si to len domyslas. je uplne normalne, ze ostatni ludia nie vzdy maju na nieco naladu, hlavne ranov autobuse. Je uplne normalne, ze si medzi sebou suskaju alebo sa rozpravaju. Len ty si to vysvetlujes ako to, ze ohovaraju teba. Naozaj je to tak? Myslis si, ze cele dni rozoberaju len a len teba? Pocula si ich niekedy vyslovene sa bavit o tebe? Odpovedz na to, lebo takto mi to pride naozaj len ako tvoj klamlivy pocit.

Problem vidim v tom, ze si utiahnuta, ticha, introvertna osobnost, ktora ma nizke sebavedomie. vacsinou take povahy maju paranoju, ze ich ostatni ponizuju, ohovaraju alebo snazia sa podkopat. Moze to byt tak, ale skor si myslim, ze nemusi. Ste na strednej skole, v puberte su ludia vselijaki. Ale si negativne zamerana. Naozaj si skus precitat nieco o asertivite - lepsie je kupit si knihu nez citat clanky na internete, ktore ani nepisal odbornik. Tak zacni tam.

To, ako premyslas o ludoch je len odrazom teba. To znamena, ze akonahle zmenis postoj samej k sebe a nebudes sa tak ludi bat a upodozrievat ich, zacnu sa aj oni k tebe spravit inak. nauc sa vediet povedat nie, povedat stop, ked ti niekto ublizuje a aj to, ze nie si povinna vyhoviet kazdemu. A hlavne - nauc sa rozlisit, kedy ti skutocne niekto chce zle a kedy je to len tvoja fantazia.

Lucka456789

Maoam.. proste ja som usmievavý človek, keď dakedy nemám náladu a neusmievam sa, tak všetci chodia za mnou že čo sa deje, že aby som sa usmiala, že im tým dodávam energiu .. ale niekedy sa to nedá ..
možno ma niekedy ani neohovárajú, ale tak ja to už tak beriem .. ja idem s tým pocitom do školy, že čo ma zase čaká .. ale proste aj v autobuse vždy sme sa pozdravili hned s kamošmi .. a ked som včera išla tak po 5 sekundách sa mi asi odzdravili .. ako keby to bolo na silu.. niekto si niečo možno vymyslel a poslal to ďalej .. a keď si tak človek vezme chalanov, tak nikto si nikdy nikoho nezastane, ani to nemusí byť pravda ale šíri to ďalej .. ale tak už ma to fakt nebaví :/
a rozhodne sa meniť nebudem, budem sama sebou.. nejako to vydržím tie 2 mesiace a uvidíme čo dalej

Maoam

Lucka, akcent na 'usmievam sa' - vies, toto je (predpokladam, ze si na Slovensku) trnom v oku strasne vela ludom, zvlast ak ma este niekto taky velmi pekny prijemny pozitivny usmev a vyzarovanie, tak u väcsiny konec....cest vynimkam.

Zapamätaj si, ze ludom NIKDY NEVYHOVIES a nech ta ani nenapadne sa kvoli nejakym typkom z gympla alebo aj neskor menit vo svojej podstate a ist proti sebe.
Zrejme si dost uzavreta a nie si dostatocne asertivna (to sa naucis casom, to sa v tomto veku nie vzdy da).

Musis sa naucit jednu vec - povzniest sa nad to a absolutne to ignorovat, pohlady, debilne reci a Co.

Mat ich proste na haku, kompletne.

Neskor to bude este horsie, VS, praca, atd. Ono clovek natrafi na par normalnych zlatych ludi, ktori nie su zakerni a pomstychtivi a hlavne su uz vnutorne na vyssom leveli, ale VSETCI tito ludia si presli peklom a dost sa strania 'spolocnosti' a ziju dost individualne.
Ak si niecim INA ako priemer, je to vzdy dovod na to sekat ta ak nie rovno odtat ti hlavu.

Nie vzdy je problem v tebe...teba ta situacia maximalne zneistila a zacinas mat silne pochybnosti o sebe, to je to, co vela ludi aj chce - oslabit ta, aby mali navrch.

Nedaj sa. Bud sama sebou a z vysoka kasli na vsetkych primitivnych magorov, ktori nemaju nic lepsie na praci, ako si lestit ego na ostatnych, ktori su INI (väcsinou lepsi) ako oni sami...

P.S. do buducnosti - v privatnom styku s niekym, kto by ta spinavo ohovaral a Co., kde budes mat jasne dokazy - konfrontacia, s tym, ze ak ten clovek nezavrie hubu, tak ho udas za spinave ohovaranie a na cti utrhanie...
Sice ta ten clovek ohovarat bude dalej, ale casto sa dostavi ten efekt, ze ten clovek si da od teba distanc a budes ho mat z krku.

Osobne som mala nedavno taky zazitok, jedna zenska nema nic ine na praci,ako VSETKO ale uplne VSETKO co o tebe vie, hovorit VSETKYM a VSADE, aj tym, ktori ta videli raz v zivote niekde v meste.
Bohuzial s nou prichadzam do styku v sukromi.
Vcera mi volala vecer domov, nezdvihla som. Dnes este raz a povedala som jej len jedno, ze u mna skoncila a nech si dava pozor na svoju papulu, lebo sa absolutne nema pod kontrolou a nech si ma vyciarkne zo zoznamu jej obeti.

Lucka456789

možno že si to aj domýšľam že to tak je .. ale viem že veľa ľudá ma neičo proti mne, aj v autobuse možno aj nikto nič nepovie na mňa, ale tak ja to tak už beriem .. ja vždy beriem že niekto niečo hovorí o mne, ako to začalo od tohoto roka, tak už to tak beriem.. že ma každý deň niekto rieši ..

Lucka456789

ja ked sa večer osprchujem, tak aj ráno sa ešte umyjem, pod pazuchami a tak .. ale ja proste neviem, každý deň si beriem nové veci, chodím v čistom, umáývam sa.. proste dodržujem hygienu, tak ja proste neviem .. ja sa práveže stále usmievam, ale ako prídem do školy a ked vidím niekedy aké pohľady dávajú na mňa a že si niečo šepkajú tak sa mi čosi robí .. už sa neviem dočkať mája kedy vypadnem zo školy, ale tiež nechcem, aby ma niekto ohováral .. tiež sa na to zle pozerá, fakt ma to ubíja..

mimikaaaa

Vies co,vela veci je aj to,ze nieco vidis,a je to pravda,ale potom si zacnes aj vela domyslat.Sama to na sebe poznam...proste vydrz to mas 4r...samozrejme nemozes sa tvarit tak utiahnuto bojazlivo ,to je to najhorsie aj ked sama viem,ako tazko sa s tym bojuje.Urcite sa sprchuj aj vsetko ...robila som v jednej firme a tam si robili vsetci z jednej baby srandu ze smrdi...je to smutne ale taky su proste LUDIA!!!Chapes?skutocne bud taka aka si napriklad doma v domacom prostredi a kasli na vsetko co o tebe poza chrbat vravia hlavne si nedomyslaj velmi ZLA vlastnost...a pozitivne myslienky maj!!!

nathalia8

no vieš ked by si mala viac sebavedomia,bolo by lepšie,bud nad vecou,Pozdrav,sa,ale aj usmej a bud milá,nebud naštvana,lebo to oni vidia ako si nasratá,Bud milšia,ako by si chcela byt,a nevšímaj si ani komenty,nič,ak vieš porad,niečo,ale bud stale ochotná amilá,aby si všimli zmenu.Potom ta to nebude tak zožierat.

Agnes998

A naozaj ta ohovaraju alebo je to len tvoj pocit? Pocula si ich niekedy zeby ta ohovarali? Mala by si zacat chodit nejakej dobrej psychologicke a zverit sa jej, nech to pomoze, tu na tomto fore sa to vyriesit neda, mame prilis malo informacii.