Dokedy je herpes na perach prenosny?

Príspevok v téme: Dokedy je herpes na perach prenosny?
Sharon85

Ahojte, prosim, dokedy je herpes na perach prenosny?? Priatel ho ma asi tyzden, ale uz tam ma len chrasticku, je to este prenosne?? Bojim sa ze to chytim aj ja, a to nechcem, kedze herpes som este nemala a viem, ze toho sa clovek uz netbavi :( tak si radsej ani pusu nedavame ani nic, dokedy treba abstinovat?? mame pockat kym zmizne aj ta chrasta?? :) vdaka za rady

lienka_1

ked je uz chrasta tak by nemal byt, ale vies ono ten virus mozno aj v sebe mas, a nemusi sa ti prejavit...zalezi podla imunity

zuzi74

Nie je to hlupost. Ja som mavala casto velmi velke herpesy a vzdy som si davala pozor, aby som nepila po niekom z pohara, kto mal herpes. Nedajboze aby som pobozkala niekoho. Na mna ten herpes uz snad z dialky preskakoval:-) Ale ucinne mi pomaha l-lyzin. Fakt vyborny. Ani lieky z imunologie mi nepomohli. Zbytocne som ich brala.

Herp

Ahojte, rad by som si ujasnil jednu vec. Herpes na lete HSV1 mávam raz za 1-2roky hádam už od detstva.
Vŕta mi v hlave ako sa tento vírus reaktivuje, keď sa vyhodí na pere opar. Všade čítam že pri zníženej imunite, strese, ... a čo take bozkávanie s niekym kto ma herpes? Infikovať vás nemôže lebo už vírus máte, teda vie akútne štádium herpesu inej osoby reaktivovat vás herpes pri bozkávaní, pití z jedného pohára?
Častokrát počujem , nebudem po tebe piť, som náchylný na herpes... je to hlúposť alebo ...? Dakujem

Sharon85

Ni-ka, vdaka, takto nejako som to chcela vediet :) cize ta chrasta by uz mala byt okej... dakujem aj ostatnym :)

ni-ka

infikovat sa mozes len vtedy ak je v stadiu pluzgiera-najviac nakazliva je ta voda v pluzgieri...ale samozrejme zalezi na imunite:-)

nelllla

no pripada mi to tak, ze niekto ma k tomu vacsie sklony a niekto to nemusi mat nikdy..ja ho mavam tak raz za tri mesiace, ked som bola mladsia byvalo to castejsie..priatel to nemal v zivote a ani to odo mna nikdy nechytil, aj ked sme sa normal bozkavali..mne sa zvykne spravit ked ma obchadza nejake prechladnutie, bola mi niekde zima, ale aj zo stresu..ak ho podchytis vcas (citis ze ta svrbi na tom mieste pera), tak velmi dobre zabera zovirax alebo zovirax duo (dokazu to dokonca zastavit) a potom uz len natierat bud kalciovkou alebo len premastovat (balzam, labello), aby to nepraskalo a nekrvacalo zbytocne..tym len predlzis dobu liecenia..no a ked uz sa pekny herpes vyhodi, tak este v zivote mi nezmizol do dvoch dni..minimalne tyzden mi robi spolocnost hocijako :D

RNG

Rozne herpesy mame v tele dnes skoro vsetci, aj ked sa mnohym neukazu. A Samozrejme blizkym stykom sa prenasaju, tj nie len vtedy, ked sa prejavuju ako opary, hoci vtedy je prenos samozrejme podstatne pravdepodobnejsi, lebo ich tam je velke mnozstvo.

skarabeuska

Inak priatel si na to dava kalciovu masticku a zje B-komplex, a do dvoch dni ani nevie, ze nejaky herpes mal. Vyskusajte.