Bulimické záchvaty a vegetariánstvo

Príspevok v téme: Bulimické záchvaty a vegetariánstvo
pomaly_pes

Pred dvoma týždňami som sa rozhodla prestať jesť mäso, nahradila som ho fazuľami, šošovicou, jogurtom, každý deň tofu, orechy, avokádo, mlieko, olivový olej, občas vaječné bielka. A posledný týždeň mám nekontrolovateľnú chuť na nezdravé jedlo, najmä sladké ako čokoláda, keksy, čipsy, dokonca aj ovocie. Už zopár mesiacov dodržujem prísnu, ale veľmi vyváženú diétu zahŕňajúcu všetky potravinové skupiny okrem bieleho cukru a bielej múky, jedávam 5 krát denne vždy v tú istú hodinu a pijem každú hodinu. Všetko pekne pravidelne. A nemala som s jedlom problém, až kým som sa pred týždňom nezačala nekontrolovateľne prejedať a následne vracať, čo sa opakovalo až dodnes každý deň, aj keď som nechcela. A preto mi napadlo, môže to mať súvis s vegetariánstvom? Je pravda, že až doteraz som sa viac-menej bez problémov ovládala a teraz nedokážem prežiť jediný deň bez vracania, aj keď ma to trápi a chcem prestať. Alebo je to tak, že moje telo sa zrazu rozhodlo že už nechce diétovať? Chýba mi niečo? Pretože som presvedčená, že som doteraz jedla správne a dostatočné množstvo. No tento týždeň... viem, že to nie je veľa, ale chcem to stopnúť na začiatku, pretože sa to zintenzívňuje. Len ma zaujímalo, či sú medzi vami vegetariáni, ktorí majú podobné skúsenosti. Ďakujem za odpovede.

Gima

Mlieko je ako zdroj vápnika skutočným pokladom. Laktóza sa zase podieľa na stavbe mozgových buniek a že obsahuje aj vodu, môžete s ním počítať aj v dennom pitnom režime.

Časy škaredých obalov a nudných reklám sú už dávno za nami, preto aj svojmu potomkovi celkom ľahko podsuniete jogurt alebo jogurtové mlieko. Nedostane vás ani tým, že nemá rád kravské mlieko – kyslomliečne výrobky sa dnes vyrábajú aj z ovčieho alebo kozieho mlieka.

Pri ich výrobe sa znižuje obsah laktózy, takže aj ľudia, ktorí s ňou majú bežne problém, si môžu pokojne pochutiť na acidofilnom mlieku. Celkovo majú oveľa viac pozitívnych účinkov na náš organizmus. Obsahujú také živé kultúry mikroorganizmov, ktoré podporujú prirodzené fungovanie mikroflóry v tele.

Sú celkom husté a sýte, takže ráno sú skvelou súčasťou raňajok. Po takom klasickom obede, ako sú halušky sa nič iné na pitie nepýta, len kyslé mlieko. Vďaka tomu, že naši predkovia mali skutočne vyváženú a pestrú stravu, netrpeli žalúdočnými ťažkosťami. Kyslé mliečne výrobky rozhýbu naše črevá a pomôžu zahnať problémy s hnačkou či zápchou. Poznáte chorobu, na ktorú by vaša 85-ročná suseda nemala prirodzený recept?

Aby som nezabudol na ten najznámejší fermentovaný mliečny produkt – na bryndzu. Vďaka nej mali bačovia dostatočný prísun bielkovín, minerálov a vitamínov B. Dokonca výskumy hovoria o tom, že v bryndzi, ktorá je vyrobená z nepasterizovaného ovčieho mlieka, je oveľa viac mliečnych baktérii ako v jogurtoch alebo acidofilnom mlieku. Nemali by sme voči nej mať teda žiadne predsudky. Od čias jej neidentifikova­teľnej podoby na haluškách sme dnes našťastie niekde úplne inde.

Ja mám najradšej acidofilné mlieko. Niekedy dá prácu ho zohnať v obchode, ale je to zvládnuteľné. O bielom jogurte, ktorý by bol taký hustý, že by v ňom stála lyžica ako na dovolenke v Grécku, u nás môžete len snívať. Keď však necháte náš slovenský biely jogurt odkvapkať cez sieťku, dosiahnete veľmi podobný efekt.

Je už síce zima, ale veľa ľudí nedá na čerstvé šaláty dopustiť po celý rok – jednoduché a zdravé dressingy si pripravíte práve z jogurtov alebo kefíru. Stačí pár byliniek, korenia a je to. Žiadne zbytočné konzervanty.

Gima

Spoznajte výhody manga

Liečivé účinky manga sú široké a na ľudské telo pôsobí v mnohých oblastiach. Mango obsahuje vodu, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, tuk, omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Ďalej sa tu nachádzajú vitamíny A, B, C, E a K, betakarotén, kyselina listová a kyselina pantoténová. Okrem toho je mango bohaté na železo, vápnik, horčík, fosfor, draslík, meď, selén a sodík.

Zdravotné vplyvy

Mango sa odporúča najmä tým, čo majú problém s trávením, lebo obsahujú špeciálne enzýmy, ktoré napomáhajú lepšiemu tráveniu. Urýchľuje metabolizmus. Mangu sa pripisuje schopnosť eliminovať vysoké hladiny LDL cholesterolu. Pravidelná konzumácia manga preventívne pôsobí proti vzniku kardiovaskulárnych chorôb. Významné sú aj jeho detoxikačné schopnosti, výrazné protizápalové účinky a upokojuje nervový systém. V neposlednom rade priaznivo pôsobí na vlasy a nechty a odporúča sa aj na starnúcu pleť. Mango sa tiež odporúča ako prostriedok znižovania hmotnosti.

Gima

Ked ste moc chude, podvyzivene, tak by ste mali zajst do lekarne a kupi Nutridrink. Je to napoj, ktory obsahuje dost vitaminov a mineralov na spevnenie a posilnenie. Stoji do dvoch eur, ale je aj na predpis.

Mna Svihne!

Lady Opium ty brzda sprosta!! Ty sa daj liecit uz konecne.Ty tu chces davat niekomu rady? Hlavne,ze ty pachas uz par rokov samovrazdy,ani to nevies naporiadok urobit! Potom tu vypisujes,ako ti to zas nevyslo a ty tu ides niekomu radit??? Chudera,mas vymlety mozog totalne.Uz rob cosi so sebou.A nevytacaj tu nas,normalnych!!!

žužulík2875

LadyOpium
To si sa z bulímie tak rýchlo dostala? Však si ešte pred dvomi týždňami písala do mojej témy, ako si sa prejedla a následne vracala pri garáži....

Žužova

Skor mi to príde ako take lutovanie sa ale dobre.Snaha sa cení.. a moj prispevok bol napisaný myslim si dost jasne a stojim si za tým :)))

LadyOpium

ale darmo niekomu vsvetlovat ked ta osoba chce byt chora aj za cenu toho ze aj ked dosiahne vysnivanu vahu ktora je niekedyk az smrtelne nizka ze si privodi zdrav. problemy potom nech sa paci...

a keby sa tu nasla daka osoba, ktora sa chce vyliecit kludne sa ozvite...lebo nepotrebujem dostsvat taketo reakcie ktore nemaju ani hlavu ani patu

LadyOpium

chcea som len poukazat na to ze su ludia co nemozu jest iste veci a ja im chcem ukazat ze cesta vedie inam ako do hladoviek a omedzovania sa...ja som si prezila 2roky any a 3 roky mie a zistila som ze je to absolutna blbost ked niekto chce chudnut nech je vestko pokial nema dietu od lekara ako ja napriklad...a nech je v malych davkach pocas dna a pohyb atd a sami dobre vedia ze grcania a hladovky su blbost

Žužova

Lady a teba baví sa v každej takejto téme lutovať ?? No tak si chorá ,nemožeš jest sladké tak by bolo načase sa stým zmierit a nepisat to do každej témy.

prešla si si ppp tak by si mala vediet že baby s touto chorobou nemyslia na nasledky a na to čo ich možno v buducnosti čaká a su pohltené chorobou...ty si vtedy tiež na to nemyslela tak teraz nehraj mudru že ake je to hlupe sa obmedzovat atd. .. Ok ? .)