Antikoncepcia a intolerancia laktózy

Príspevok v téme: Antikoncepcia a intolerancia laktózy
zuzu100

Ahojte :) Mám nulovú toleranciu laktózy, ktorú mi zistili cca pred 1 rokom. chcela by som opäť začať užívať antikoncepciu. zisťujem však, že každá má v sebe laktózu :/ stretli ste sa už s niečim takým? ak áno, užívate tabletky aj napriek tomu alebo ste našli také bez? či nejaké iné druhy antikoncepcie? vopred ďakujem.

zuzu100

ahojte. tak ja som nakoniec zariskovala a skusila som brať antikoncepciu aj ked obsahuje laktozu. moja gynekologička povedala že jej tam je uplne malinke množstvo. beriem už 4. blister a nepociťujem žiadne problemy. treba teda vyskušať :)

RNG

Farmaceuti kaslu na skodlive vlastnosti e-ciek v ich liekoch, kedze samotne lieky mozu mat hromadu skodlivych vlastnosti.
Doplnkovy priemysel je opatrnejsi, snazi sa nepouzit ziadne problematicke e-cka
Inac na laktozu su vyborne silne enzymi, co ked berieas spolu s mliecnymi vyrobkami v dostatocnej davke, nebudes mat ziadnu intoleranciu na laktozu ani ziadne ine zlozky mlieka(bielkoviny, tuky)
Existuje aj ina, o vela menej skodliva antikoncepcia, spermicidne peny a kremy co sa zavadzaju do vaginy. Tie sa prakticky vobec neabsorbuju do tela, tj nemaju typicke skodlive vlastnosti ustne branej antikoncepcii.
en.wikipedia.org

Romiiii

Ahoj :) ja mám podobný problém, takisto mám nulovú toleranciu laktózy a práve preto som musela vysadiť tabletkovú antikoncepciu, potom mi doktorka odporučila antikoncepčný krúžok NUVARING, ktorý bol fakt skvelý v tomto, no bohužiaľ som ho musela vysadiť kvôli problémom s migrénami a teraz nemám nič a tiež neviem čo iné by som ešte mohla skúsiť, nakoľko mám veľmi nepravidelný cyklus a obávať sa každý mesiac či náhodou nie som tehotná ma už nebaví...