Maladaptive daydreaming a náš život

Príspevok v téme: Maladaptive daydreaming a náš život
LeaRose

Zdravím! :)

Tak, kde začať. Pred pár mesiacmi som sa dozvedela že mám MD :D
Nikdy by ma nenapadlo, že táto moja závislosť má aj meno a dokonca sa aj označuje za chorobu (čo ma pobavilo, pretože som si myslela že som originál :D )
Avšak, zistila som, že MD trpí kopec ľudí po celom svete. Je zvláštne vedieť, že nieste jediný, kto si vymýšľa svoj imaginárny svet :)
Preto som sa rozhodla založiť túto tému, kde by sme sa všetci dreameri mohli v pokoji zdôveriť s tým aký život vediete na "onom" svete.
Viem že na Slovensku je táto téma asi dosť neznáma, ale prosím aspoň tých, ktorí s tým žijú 24 denne, aby sa zapojili do diskusie. Ďakujem :D

Bolo by dosť nefér, keby som založila tému a nepodelila sa o svoj svet s vami, takže tu to máte:

Mám veľa "svetov" v ktorých žijem. Najčastejšie ich mením podľa nálady, ale môj najobľúbenejší je tento:
Som červenovlasé dievča menom Lea, ktorá spolu s jej najlepšími priateľmi tvorí slávny speedballový tým, na imaginárnom ostrove Erto. (Ostrovu som vymyslela všetko čo k nemu patrí - kultúra, podnebie, história, tradície, jazyk (ak by vás zaujímalo na ostrove Erto sa vo väčšej miere konzumuje alkohol a speedball je tímový šport s loptou, ktorú musia hráči odkopnúť rôznymi akrobatickými kúskami)
Moji najlepší kamoši sú chalani (Nick, Tomy, Andy, Reivy a Ash) (chalani preto, lebo ma v realite žiadny nechce, tak si to týmto kompenzujem XD (tí moji imaginárni sú zato strašne sexy :3 )
Máme plno zážitkov a sme tak trochu strelení :D
Mohla by som vám písať kopec príbehov čo sme zažili, ale to by bolo na veeeeľmi dlho :D

V tomto svete som šťastná a nevedela by som si predstaviť existenciu bez neho :)
Takto môžem utiecť pred mojim neslávnym životom v realite, ktorý je neskutočne zlý :(

P.S.: Teším sa na tie vaše životy :D
P.S.2: Toto je naozaj seriózna téma a čitatelia, ktorý MD nepoznajú: Prosím nechajte si negatívne názory pre seba. Ďakujem.

MDDaydreamer

No :) A ja mám vlastnú rodinu.Dokonalú. Mám aj imaginárnu sestru a brata. A žijem tak...no ako počítam bude to 5 rokov. Ale veľmo nechcem o tom hovorit, sa hanbim :)
Najčastejšie počúvam hudbu, dobry spuštač pre mna. Ale staci ak sa niekto pri mne nahlas zasmeje, vyda hociaku emociu, uz som v tom zasa...
Potrebovala by som nachvilu zastat cas, ked o niecom citam, ked som s ludmi...aby som to mohla prežiť po svojom...zakomponovat si to do vlastneho sveta a spracovat všetky tie emocie...inak sa mi ani neda žit. Proste musim sa s toho bud "vyskakat" pri hudbe alebo tak....
Ďalšia vec, všimla som si, že som pozorovatel. Niekto sa bavi, ludia sa rozpravaju, ale ja som ticho. Mne staci pozorovat. Aj napr. na disko, vtedy nemam chut tancovat, len vnimam vsetko naokolo...
Proste niekde sa stala chyba.
A mam svoju rodinu rada aj vsetko, ale bez tohto nemozem zit. Tazko sa to vysvetluje

sarah-jane

revennah, LeaRose

rada som si precitala vase prispevky. citim sa aspon trosku normalnejsia, ked viem, ze nie som sama taka :)

ja som si tiez vytvorila svoj vlastny svet a hlavna hrdinka v nom je niekto iny (radsej nebudem zachadzat do detajlov, pretoze si to tu bude citat vela haterov a nechcem, aby si tu zo mna robili srandu)
hoci som az vdaka tomuto prispevku zistila, ze tento jav ma svoj odborny nazov, uz dlho mi je jasne, ze to asi nie je dobre pre toho cloveka, ked hlavnym hrdinom jeho snov nie je on sam, ale niekto iny. a tak som sa rozhodla prejst k mensiemu zlu a vymyslela som si ludi, ktorych uz akoze ja v realite spoznam a s ktorymi sa spriatelym. tiez som si aj svojho idealneho partnera vytvorila a vymyslela som mu vsetko - meno, vzhlad, vek, zamestnanie, krajinu povodu, povahove vlastnosti, zivotny styl..no proste kompletna osoba, uz len ju stretnut v realnom zivote ;)

budem rada, ak sa este zapojite do tejto temy a pokecame viac,alebo hocikto dalsi, kto je na tom podobne :)

Prezyvka55

Co je na tom super? Ved to zvlada hadam kazdy, fantazirovat, snivat o tom a podobne.
Ale radsej zit normalny zivot a robit velky veci v normalnom svete nie len v svojej hlave a posteli s rukou v gatkach.

doubledog

myslim, ze fantazijne svety pozna skoro kazdy, akurat ich "vymysla" v roznej miere a za roznym ucelom.
niekto o nich pise napr. knihy

ravennah

ahoj,

wauu, normalne ze super tema, myslim ze kazdy kto ma MD sa tomuto foru urcite potesi....
normalne som v uzase aku mas super fantaziu, "zijes" to tak dopodrobna alebo skor si vymyslas situacie alebo ako to u teba funguje?

ja som trochu iny pripad, ja mam svet v ktorom sa vidim v buducnosti, aby som bola spravne pochopena, vymyslam si ludi s ktorými stretnem, osudovu lasku, dokonca im davam aj mena take ako sa mi pacia :D tiez si predstavujem dopodrobna nejake situacie v zivote a dopodrobna co presne robim, co mam oblecene atd.

neviem ci je to uz choroba alebo nie, ale viem, ze to nie je velmi dobre, kedze viem, ze si predstavujem to co by som chcela aby sa mi stalo, a neviem co budem rboit ak sa mi to naozaj nestane lebo uz som s tym tak zzita ze uz si myslim ze to urcite naozaj bude....a to neni dobre lebo by som bola potom velmi sklamana, no ale nemozem si pomoct :D

ako vidis, nie je to tak ako to mas ty, ze si vymyslim este aj fiktivne miesta, ja skor realne a suvisi to aj s mojimi snami o skole o mestach ktore chcem vidiet atd.

najlepsie su tie mena ktore si vymyslam, to ako keby naozaj uz aj existovali ti ludia :D a predstavujem si ich ako obluebene postavy z filmu alebo seriálu a tak :D

dufam ze napisu aj dalsi ako to maju oni bola by som rada, clovek sa normalne musi pousmiat ze najde niekoho kto robi podobne veci, je to fajn :D