A zasa .... chudnutie

Príspevok v téme: A zasa .... chudnutie
maja1212

Mám 14 rokov , 175 cm , váha 70 .
Nutne potrebujem schudnúť . Už ma jednoducho nebaví pozerať sa na ostatných pekných - sexi ľudí s vysnívanou postavou . Viem že vysnívané krivky nemajú všetci ale ja by som chcela :)
Okrem toho mám aj chorobu DNU (problémy s bielkovinami ... kyselina močová atď. ) Doktorka mi zakázala držať diéty . Ale ja sa nevzdávam ... Zatiaľ sa moje stravovanie nedá považovať za diétu pretože jem ako každý iný.
Jednoducho vás prosím o nejakú radu . Ako ste schudli vy :) Pohybu mám dosť . Cvičím , behám , raz do týždňa zumba a do školy 3 a zo školy 3 kilometre pešo .
Za radu veľmi pekne ďakujem :)

maja1212

Ďakujem za rady :) teraz vyzerá môj jedálniček asi tak že sa snažím jesť hlavne ovocie a zeleninu . Obedujem , to čo doma navarí mama a večer už nejedávam . Snažím sa piť iba čistú vodu :) Asi pred troma mesiacmi som mala 76 kg takže som už 6 kilogramov schudla :)

zui

A tiež som zabudla na nezdravé tuky, tiež som ich vyradila. Na cyprážané, veľmi korenene a solené jedla som nebola zvyknutá a nikdy mi nejako nechutili tak to nebol problém, vyradiť ich. Jedna rada: nenechaj sa zlákať na rôzne diéty, ktoré ti možno pomôžu pri chudnuti,.ale tiež zničia zdravie !

zui

Ahoj ja mám 15 a v 14 rokoch som sa tiež dala na chudnutie, ale neboli to diéty ani nič drastické. Vyradila som sladkosti, obmedzila biele pečivo a do jedálnička zaradila zeleninu, ovocie, tiež väčšie množstvo čistej vody a pohyb. Schudla som zo 62kg na 53 za necelé 2 mesiace. Teraz jem 5- krát denne, obmedzujem sladké.. Váha mi nestúpa :) Držím ti palce a hlavne si daj reálni cieľ a dostatok času !!

cuketka

Ahoj, viem, že nechceš počuť rady typu: Na diety si ešte mlada, jedz co chceš, a podobne, ale v tvojom veku je naozaj nevhodné chudnuť, ešte k tomu aj tvoja choroba. Poviem ti to takto ... v 14-tich rokoch, určite nemozes brat svoje telo tak, ze toto je uz finálna forma, toto je tak ako budeš vyzerať ako dospelá ... URČITE NIE! Tvoje telo sa ešte bude postupom času meniť, aj keď už možno tak rýchlo nerastieš do výšky, neznamená to, že tvjmu rastu je už koniec ... telo je vopred naprogramované génmy, na svoj rast, má stálu vnútornú rovnováhu, ktorú ti naozaj neradím narúšať najmä v období puberty, kedy potrebuje všetkého dostatok, hovorím z vlastnej skúsenosti ... možno sa ti podarí schudnúť pár kíl, ale za cenu dalšich zdravotných komplikácií, a ak potom počas ich riešenia, znova začneš jesť normálne, nastúpi "jojo efekt" cize priberieš aj z toho, z coho by si pred dietou normalne nepribrala a to preto, lebo tvoj metabolizmus bol počas diety v tzv. krízovom režime, šetril zásobami energie, ako sa len najviac dalo, a ked mu znova daš dostatok, rychlo, všetko premeni na zasoby, aby sa pripravilo na horšie časy, ktorym si ho vystavila počas diety ... Možno so svojou postavou nie si spokojná, ale aj ak podstupiš nejaku radikalnu dietu zo zufalstva, zmeny na tvojom tele budu len minimalne, a zdravotne komplikacie maximalne ... cize takto určite nie ...

Ak si doposial neobmedzila sladkosti a nadmerné tuky (myslím tie z nezdravých jedál a fast foodov, ak je to tvoj prípad, nie však zdravé, ako olivový olej a prírodné čisté kravské maslo - aj tu však s mierou), tak to určite urob. Ak áno, len pokračuj ...

Napíš mi viac, ako vyzerá tvoj bežný jedálníček a ja ti poviem, co by trebalo zmenit (ak vôbec) ... pýtaj sa čo potrebuješ, rada pomôžem :)))