Escapelle alebo tzv. tabletka "PO"

Príspevok v téme: Escapelle alebo tzv. tabletka "PO"
Alinna3

Dobrý deň. Menzes som mala naposledy 27. Marca. 2014. Svoj prvý nechránený pohlavný styk som mala 11. Apríla. 2014, po 20 hodinách som užila tabletku ESCAPELLE. Po jej užití som bola len unavená, odvetdy sa nič nedialo. Včera mi kamaráka napísala, že jej sestra taktiež mala tabletku ESCAPELLE, ale aj napriek tomu je teraz v 3 mesiaci tehotenstva. Po tomto zistení ma chytila panika, celú noc som nespala a dnes je mi nevolno, ale nezvracala som... Je možné, že som tehotná? Alebo to zapríčinili len stresy? Aj napriek tomu, že chlap mi povedal, že sa do mňa na 100% nespravil a ja som si dala tabletku pre istotu je možnosť, že som tehotná? ...Zajtra to bude 8 dní po pohlavnom styku a tak isto po užití tabletky po, chcem si kúpiť pre istotu tehotenský test. Ale neviem, či bude presný, keď mám o 10 dní dostať menštruáciu. Za skorú odpoveď na môj problém vopred ďakujem. Dúfam, že dovtedy zo strachu nezošaliem.

poetka

Tabletka po však nie je riešením problému. Okrem toho, že vďaka nej môže žena potratiť, keď už počala, naučí dievčatá, že môžu pokojne spať s chlapcami, veď je tu ešte tá tabletka, keby niečo.

Nestotožňujem sa s tým, aby sa na tehotenstvo hľadelo ako na hrozbu v živote ženy, veď by malo byť naopak najkrajším obdobím jej živote - obdobím túžby, radosti a očakávania z narodenia dieťatka, ktoré má s človekom, ktorého ľúbi. Tak to dopadne, keď chceme sex a pôžitok bez záväzkov. Keby niečo, je tu tabletka po, a keby nepomohlo, je tu ešte interupcia. S ľahkým srdcom obetujeme malého človiečika, veď čo už, my pochybíme, a on za to zaplatí..

majkama

Priznam sa, aj mna šokuje sexuálne spravanie dnešných mladých báb, ktoré na chlapa hned hupsnú bez ochrany a este sa štorcuju, ci im tabletka po NAHODOU nenarusi menzes! Tehotenstvo narusi cely zivot dievcata! Ked nic o sexe a ochrane neviete, nechodte do toho. Ani auto nemoze soferovat clovek bez vodicaku. A ked soferuje, má to následky...

Aiko Kana

Ja som tiež užila tú tabletku. Každá ju zvláda inak. Má veľmi silné vedľajšie účinky. Mne z nej bolo na odpadávanie, bolo mi nevolne ale nesmela som sa pozvraciať lebo by som musela kúpiť novú. Chlapec s ktorým som spala a aj mi kúpil tú tabletku mi hovoril že si na seba mám dávať pozor lebo že je to veľmi silná tabletka. Ja som mu neverila a hovorila nech mi dá pokoj ale účinky na mňa doľahli až na druký deň. Bolo mi veľmi zle strácala som rovnováhu, silné bolesti hlavy.. proste des fakt. Ale po 2-3 dňoch to prešlo, nie som tehotná a dokonca mi to napravilo menštruáciu ;) A kamarát toho chlapca sa v tom dosť značne vyznal čiže sme sa nebáli a pomohol nám. Ale ako som spomínala každá na to reaguje inak.

Alinna3

Ja som nikde nepovedala, že to bolo dobrovolné a že som s tým plne súhlasila... ale to by som tu veľmi nerada rozoberala...
Včera som si robila tehotenský test, vyšiel negatívny, bolo na ňom písané, že sa môže použiť 4 až 7 dní po pohlavnom styku. ja som to mala až po 9-ich :) Tak myslím, že výsledok by mohol byť dôveryhodný. Aj napriek tomu mi odporúčate si ho spraviť aj po menštruácií? Alebo ako? Pretože v nežiadúcich účinkoch ESCAPELLE je napísané, že menštruácia sa môže aj výrazne oneskoriť... Ďakujem Vám za radu. Nebojte zodpovednosť v sebe mám, len niekto mi ju narušil a tej osobe sa odteraz vyhýbam na 100km... Apropo, ten chlap bol natoľko zodpovedný, že po tom čo mi spravil nebol ochotný ani tú tabletku kúpiť, kúpil a doneisol mi ju najlepší kamarát. Takže tak... ešte raz ďakujem :)

Panoramatix

Väčšia šanca je, že vyhráš v Lote. To by musela byť fakt náhoda. Ale ako môžeš byť tak nezodpovedná? Prvý krát to robíš, nič o tom nevieš a hneď ideš na ostro. Nič mi do toho nieje, ale zaujímalo by ma ako si mohla byť taká neopatrná.