Stredne skoly

Príspevok v téme: Stredne skoly
ana nana

dobry den ja by som chcela vediet ktora skola je podla vas lepsia Sukromna obchodna akademia 4-rocny studijny odbor ekonomicke lyceum alebo sukromna odborna stredna skola 5-rocny studijny odbor hotelova akademia.

tiez by som sa chcela spytat ktory odbor na sukromnej obchodnej akademii je lepsi:
4-rocny odbor obchodna akademia
4-rocny odbor ekonomicke lyceum

prosim vas nepište ktora skola je vam priatelnejšia osobne, ale ktora skola je lepsia vseobecne

Vopred dík ;) :)

youki

miki25: zahranicne stredne skoly velmi nepoznam. Nemozes ale porovnavat sukromne stredne a sukrome vysoke, kde platia uplne ine podmienky a vztahuju sa na ne ine zakony.
Vela studentov z mojho okolia sa venuju doucovaniu. Co sme si zistovali nazory a porovnavali, tak v priemere su vysledkami na tom horsie absolventi sukromnych skol a tazsie sa udrzia na VS. To su fakty a cisla, ktore si mozes overit aj na stranke, co som uveidol.

autobazar

Máš to jedno, aj tak sa po škole nájdeš na úrade práce pokiaľ nemáš rodičov na "správnych miestach"
Dnes aj tak málokto robí to čo vyštudoval. S vysokou robia v hypermarketoch a na úradoch robia s maturitou.

miki25

youki hoci je voči súkromným školám silná averzia, ale sú niekde inde. osobne študujem na súkromnej vysokej škole zahraničnej a nepočul som o nej dobre vecí, ale neľutujem, že som sa rozhodol pre ňu. prístup diametrálne iný od všetkých ľuďí, čo sú tam a to sa mi páči. nemusel som sa riešiť také problémy s profesormi, študijným ako som riešil na štátnej, kde prístup otrasný. mne vyhovuje dokonca je istá perspektíva nájdenia práce keďže teraz už v bakalárskom ročníku bolo mi ponúknuté miesto v odbore, ale vzhľadom k tomu, že štátnice a bakalárka veľmi slušne som sa poďakoval za ponuku a odmietol.

youki

Neuviedla si o ake skoly ide, ani mesto v ktorom su, tak nemam podla coho porovnat.
Porovnaj si ich v katalogu, urci si kriteria, ktore su pre teba podstatne a mas to: mapaskol.iedu.sk

youki

Vobec nie je pravda, ze su sukromne lepsie ako statne. Ani nie je pravda, ze viac platene skoly su lepsie ako tie, ktore su spoznorovane statom, vysledkami absolventov ci firmami.
Vo vsetkych oblastiach zivota sa daju najist priklady, ze z viac penazi nie je zarucene vacsia kvalita.