Leukémia

Príspevok v téme: Leukémia
lubka2102

Ahojte,
bratovi diagnostikovali ALL - akútnu lymfoblastovú leukémiu. Liečba smerovala k tomu, že zvažovali, že ho na Veľkú noc pustia aspoň na pár dni domov. Ale nastali komplikácie. Dostal žilovú trombózu. Po rengene zistili, že okrem ruky sa mu zablokovali dve hlavne cievy v mozgu. Začali s podávaním liekov na odstránenie trombózy a s ožarovaním. Po týždni nedošlo k zmene. 3 dni na to, dostal krvácanie do svalu a pod kožu na stehne. Chemoterapiu zastavili, pokračujú s ožarovaním a podávaním liekov proti trombóze a krvácaniu.
Stretol sa už niekto s takýmito zriedkavými komplikáciami pri liečbe ALL? Vie mi o tom niekto povedať viac? Ďakujem.

RNG

Nuz fibrinolyticke enzymy aj vo velkych davkach nesposobuju krvacanlivost, nemaju ziadne skodlive postranne nasledky a naviac rozbijaju krvne fibriny aj tromby, tj su vlastne trombolyticke.
A mozes ich brat aj cely zivot, tak ako to zrejme musim aj ja brat, kedze ako streedoeuropan mam privysoku zrazanlivost krvi a nechcem zomriet na taku absurdnu malickost, ako drobna krvna zrazeninka velkosti spendlikovej hlavicky vo vencovych cievach na srdci alebo v mozgu. Nattokinaza velmi bezpecne riedi krv a rozbija zrazeniny, navioas stimuluje aj nas vlastny enzym na to, plazmin.
A zatial z milionov ludi, co to dnes pouzivaju neregistrovali ani jeden pripad prilisneho krvacania.

llek

Podobne situacie sa mozu vyskytnut, na jednej strane tromboza a nasledne krvacanie. Je to komplikovana situacia a treba vzdy najst optimalny postup. Pri tromboze sa pouzivaju lieky, ktore ovplyvnuju zrazanlivost, aby sa vytvorili podmienky pre zastavenie tvorby zrazeniny a sucasne aby sa zrazenina mohla vstrebavat. Vzdy je ale urcite nenulove riziko vzniku krvacania. Pri liecbe akutnej leukemie moze dojst k vzniku trombozy

RNG

No a samozrejme odporucam aj graviolu(6 gramov), betaglukany(3 x 500 mg) , entericky ochraneny pancreatin ( 2 x 6 gramov ekvivalent)seanol, fucoidan/modifilan,vacsie davky jodu a selenu, vacsie davky morskych rias, najma v mori pestovane spirulina(15 gramov) a vytazky antioxidantov z rias , ako astaxanthin.
Niekedy pomozu aj liquid zeolites, co su absorbenty, co vedia prestupit aj do krvneho obehu a absorbovat rozne toxiny.

RNG

Krvne zrazeniny sa daju rozpustit aj fibrinolytickymi enzymami, pri rakovinach je aj tak dobre pouzivat hromady enzymov na precistenie tela
Leukemia je sice nazyvana rakovina krvi, ale moze byt sposobena aj plesnami v kostnej dreni, co lekari malokedy beru do uvahy,cest vzacnym vynimkam, takze by som osobne bral aj rozne protiplesnove, ako oreganovy olej, kokosovy olej,monolaurin, enzymy candex, ktore rozkladaju bunecne obaly plesni a kvasnych kultur

PetraB.

Ahoj,
krvácanie do svalu, alebo pod kožu nie je zriedkavá komplikácia, ale komplikácia, ktorá sa vyskytuje dosť často.
Chemoterapia sa automaticky preruší pokiaľ sa zdravotný stav pacienta zhorší, po vymiznutí komplikácii sa v nej bude riadne pokračovať.
Chemoterapia žiaľ zvyšuje riziko žilovej trombózy.
Koľko má brat rokov? Je mobilný, alebo ležiaci pacient? Má nejaké pridružené ochorenie? Toto všetko sú faktory, ktoré ovplyvňujú komplikácie.
Držím palce!