Och to trávenie...

Príspevok v téme: Och to trávenie...
Aneta14

Ahojte, chcem sa spýtať.. už zhruba pol roka pociťujem občasnú bodavú bolesť v konečníku, ktorá ustúpi v priebehu niekoľkých sekúnd. Najprv som tomu nevenovala pozornosť, ale teraz ma to začalo znepokojovať.
Najprv sa to objavovalo počas menštruácie, to som prikladala hormónom, s tým, že prvý deň menštruácie mávam veľmi silné kŕče + posledné 4/5 mesiacov hnačku. (Pred rokom som užila tabletku po)
Teraz sa však tá bolesť objavuje aj počas cyklu. Nie v pravidelných intervaloch, nie tesne po stolici, ani pred ňou. Krvácať nekrvácam. Trpím občasnou zápchou - na wc nejdem každý deň ale tak 4-5 krát do týždňa. Stolicu mávam mäkkú, niekedy mám pocit, akokeby mi z nej niečo zostávalo nalepené na stenách konečníka.
Pred niekoľkými mesiacmi mi prešiel reflux (žlč mi pritekala do žalúdka). Všeobecne mám zlé trávenie + nadúvanie, a podľa mňa nadmerná plynatosť.
Môže byť tá bodavá bolesť spôsobená natrhnutím čreva tlačením, alebo hemoroidmy? Prípadne to budú "len" tie hormóny? Poraďte mi, aké máte skúsenosti?
Čo sa týka stravovania, tak sa stravujem veľmi zdravo. Každý deň jem zeleninu + domácu šťavu z mrkvy, jabĺk, pomarančov, grapefruitov..
Za každú odpoveď ďakujem :-)

Aneta14

tie knihy poznam, a neviem ako je to s tou vlakninou :-( probiotika beriem sem tam, ked nemozem ist na velku tak si dam probiotikum a potom vecer idem..

redka

a okrem tej zeleniny a ovocia a stiav co este jedavas? mas dost vlakniny? probiotik? ono nie je asi velmi v poriadku neist na velku aspon raz denne... najdi si na nete volne stiahnutelne knihy od normana walkera... mozno ich aj poznas ked pises o tych stavach....