Ako dať psíkovi tabletku?

Príspevok v téme: Ako dať psíkovi tabletku?
renata .

Prosím potrebujem poradiť ako dať psíkovi tabletky ? Je to yorki, má len 2 kg a je veľmi drobného vzrastu. Vyskúšala som všetko možné.

Zabaliť do jedla v celku alebo aj rozdrviť. Ona si papá a akonáhle zacíti tabletku prestane jesť a už sa k jedlu nepriblíži.

Skúsila som nasilu otvoriť papulku, aj ked ju má malinkú a strčila som jej ju dozadu a zakaždým vypľula. Ak som zvýšila hlas, tak ju držala v puse aj 5 minut a naraz šup - a bola vonku. Potom sa ma pol dňa bála :(

skúsila som ju rozmrviť a natierať ten prach na jazyk ale ani toto nám nefungovalo.

a to by tu tabletku mala brať nalačno. Ako mám postupovať ?? nechcem ju trápiť, ale som v koncoch !

karolinka122

polozit na cajovu lyzicu, prilozit na to druhu cajovu lyzicu a rozdrvit na prasok, prasok potom zapracovat do pastety, do sunky, do maska...

lelemkn

Nas ucili ze pomaha aj do kuska syra zastrcit...ale tak prinajhorsom aj tymi menej prijemnymi spodobmi...zas az tak dlho to netrva a je to nevyhnutne....:) psik to predycha

Deria

Budes musiet teda tou striekackou. Vody nesmie byt moc. Tolko, aby ju naraz prehltla.
Niekedy treba fakt trochu pritvrdit a rychlo konat. Trva to par sekund a je to lepsie, nez sa takto budete obe este dlho nervacit.

repka

Tu papulku jej musis poriadne otvorit ... Prstami "stlac" za poslednymi zubami .. Vtedy nevie zatvorit usta a proste jej ju daj az do krku a zavri jej a drz usta a drz aj hlavu zaklonenu... Znie to brutalisticky ale funguje to :) ...

renata.

dakujem kočky.
tak som skúsila podľa teba Deria pečenovú paštetu. Najprv kusok bez tabletky, potom kusok s tabletkou a už som držala ďalší kúsok. Žiaľ ona tie kusky v puse trošku asi pomrvila, a tak tabletku objavila, vypľula a ďalší kusok nechcela. To bolo ráno...teraz večer som otvorila papuľku, strčila dovnutra, hlavu držala hore, hladkala som hrdlo a po 2 min. vyplula. Skusila som aj fuknuť na ňufák, vtedy sa vraj psikovia oblížu...počas dna ked som skusila sa oblizla, akonáhle mala večer tabletku v papulke, mohla som fukať ani jazyk nevystrčila..a zase vyplula. a úplne hlboko až do krku jej neviem strčiť, lebo má malu papulke, kedže je drobná. A nechcem ju trápiť, ona sa celá roztrasie a bojí sa...by som jej telesne pomohla s tabletkou ale psychicky ju zničím ?

nie su to antibiotiká ale na posilnenie pečene. A okrem toho tie tabletky sú strašne kyslé :( neviem čo robiť.

som rozmýšľala, že rozdrvím do vody a so striekačkou streknem do papulky..ale ked si predstavím ten jej strach , až mne je zle :( čo mám robiť ?

Deria

Mojim psom davam vzdy tabletku zabalenu do pecenovej pastety. Este sa nestalo, aby ju niektory nezjedol. Niektore veci ako aj homeopatia sa davaju na lacno. Staci, ked urobis z pastety len malu gulicku, do ktorej zabalis tabletku, prip. jej ju daj na dvakrát. Troska pastety je ok, ved jej nedavas normalne jest.
Ked ani tak, tak posledna moznost je ta, ako pise Emily.

Emily opat

Otvorit papulku, dat tabletku co najdalej na koren jazyka, potom papulku zavriet a drzat. Pes bude nuteny ju prehltnut. Ak sa nepodari, ist na veterinu.