Telekom - mobil na paušál

Príspevok v téme: Telekom - mobil na paušál
lentilka66

Dobrý večer, prosím niekoho o radu s mojím problémom. Píšte prosím,len ak viete či by sa s tým problémom dalo niečo robiť. Môj plnoletý syn zobral kamarátovi mobil na paušál, ten mu sľúbil, že ho bude splácať. Teraz prišla faktúra a som zhrozená. Prevolané je 300 euro aj s paušálom a kamarát sa k platbe akosi nemá.Keďže je to na synove meno,tak mu inšie nezostáva, len splácať vysoké paušály plus 400 eurový mobil. Ale chcela by som sa spýtať, či sa s tým niečo nedá robiť, lebo mobil bol objednaný cez telefón, to objednával ten kamarát na synov občiansky preukaz, len si dal svoju adresu a od kuriéra ho preberal tiež ten kamarát. Pýtam sa, či sa nedá nejako ten človek prinútiť, aby si to prepísal na seba. Simka je zablokovaná, ale 60 eur musí syn splácať mesačne, mobil ani zmluvu syn nemá. Tak dá sa to vôbec nejako riešiť?

peter12

mama podpisala s telekomom zmluvu o pausale na dva roky samozrejme to vobec nepotrebovala nedostala k sim karte telefon tak ju dala do zasuvky ze to nepouziva telekom nezaujimalo a posielali jej faktury mama neplatila ved nepouziva tak neplatila a teraz jej hrozia exekutorom dobre nie

hamham5

dalo by sa pouzit mozno to, ze ak sa tam niekde nieco podpisovalo, ale podpis nie je tvojho syna ale toho kamarata, ztak by islo o podvod a zneuzitie osobnych udajov/kradez identity.. toto povedat tomu jeho kamaratovi s tym nech to prepise na seba a doplati ti vzniknutu skodu alebo ze to bude riesit policia..