Zvláštny stav v spánku

Príspevok v téme: Zvláštny stav v spánku
kejra

Dobrý deň,

dnes v noci sa mi stala taká zvláštna vec. Uprostred noci som sa pravdepodobne zobudila a cítila som, že som hrozne smädná. Chcela som sa ísť napiť, ale nemohla som akosi vstať z postele, nechápem prečo. Trochu ma to vydesilo, chcela som pohnúť nohami, ale bola som ako paralyzovaná. Nemám pocit, že som bola úplne hore, tak nejako napoly, cítila som sa tak zvláštne. Jediné, čo si potom pamätám, že som chcela pozrieť na digitálne hodiny pri posteli koľko je, ale nevedela som rozlúštit tie čísla, akoby tam pred tymi hodinami boli nejake prúžky. Pamätám si, že som nevedela či je 1:33 alebo 3:33 všetko bolo také zahmlené. Nezažili ste niekto podobný pocit? Akoby vaše telo nereagovalo, že chcete vstať.
Dosť ma to vystrašilo, ani nie v tej chvíli, ale keď som si potom ráno na to spomenula.

lea256

No na tom sa nevedia zhodnut ani odbornici. Moze a nemusi to suvisiet s niecim. No bolo obdobie ked sa mi to stavalo aj 2x do tyzdna a teraz uz mam 5 rokov pokoj...tak neviem ja si myslim ,ze ma to suvis s psychikou.

kejra

A je to v poriadku, že sa toto stane? Nesúvisí to s niečím? Prepracovanosť, stres alebo nejaka spánková porucha...

lea256

Ano mne sa to stalo velakrat a na nete som nasla, ze je to spankova paralyza, ked vlastne tvoje telo spi je to nieco medzi bdenim a spankom teda telo spi a tvoj mozog si uvedomuje realitu ,ale nedokaze dostatocne rozlisit realitu od sna tym padom mas akoby ochabnute svalstvo a nemozes sa hybat...mozes hybat akurat ocami to pomaha na uplne prebudenie :)