Tŕpnutie v rukách a slabé videnie

Príspevok v téme: Tŕpnutie v rukách a slabé videnie
Andrejkaf

Dobrý deň. Mám 19 rokov a v poslednej dobe sa mi výrazne zhoršuje zdravotný stav. Od malička ma zvykla bolievat raz ľavá raz pravá noha, nie ako pri svalovke, skôr tupa bolesť v kosti v oblasti stehna aj lýtka, ale nepripisovali sme tomu nič vážne ani po konzultacii s doktorom(musela som zobrať aj liek proti bolesti lebo bolest neustupovala, skôr naopak)
Stávalo sa mi, že mi mizol obraz a tocila sa mi hlava. Napríklad pri čítaní som zrazu prestala vidieť pismena a po chvíli mizla aj časť knihy a stupňovalo sa to. Potom to odrazu prešlo . Som ďalekozraka od malička som mala problemy s očami ale tréningom som si zrak veľmi polepšila(ľavé oko skoro vôbec nevidelo) niekedy bolo miznutie obrazu sprevadzane aj trpnutim v prstoch. Začalo máličkom na ruke,preslo do ostatných prstov potom do dlane a zasiahlo to predlaktie a prešlo.
Pred polrokom som začala brať hormonálnu antikoncepciu a príznaky sa začali stupňovať. Pridruzili sa častejšie bolesti hlavy a nôh. Pokracovalo to čím ďalej tým častejšie. Tri dni za sebou sa mi na 20 minut zvýšil tlak zo 155 na 95, očervenela som a stupla mi teplota(37,3). Taktiež sa objavilo opat trpnutie ruk ,bolesť noh bola vyraznejšia. Doktor mi odporučil vysadit antikoncepciu(mesiac neberiem), a problémy ustúpili až do dnes, kedy sa mi opäť zvýšil tlak, mizol mi obraz a trpli prsty. Dávam si pozor na dostatočný príjem tekutín, stravujem sa zdravo,chodim na tanečnú(aj pri slabšej namahe sa dost potim) netrpim nadváhou. Nemám krčné mandle a dosť často bývam chorá. Pri ovulácii pociťujem silne bolesti v krížovej oblasti, pol dňa sa nedokážem ani poriadne vystrieť.bola som uz kvoli tomu aj v nemocnici,kde sa chybne nazdavali,že mam problémy so slepým črevom. Antikoncepcia mi v tomto ohlade dost pomohla pretoze bolest takmer zmizla.Často bývam bledá, ale anemická nie som. Keď som o problemoch povedala gynekológovi, určil ze problémom je antikoncepcia, ale ja sa obávam, že tabletky vystupnovali uz existujuce príznaky. Ďakujem za Váš čas a dúfam, že mi odporučíte čo robiť, pripadne aké vyšetrenie absolvovať.