Prenajom bytu bez zmluvy a vymahanie nedoplatkov

kralovna_12

ďakujem, samozrejme uvažovali sme o tom, ale chceli sme niečo ušetriť naviac. Ale asi sa k tomu aj tak uchýlime. Každopádne díky.

simca_medova

Popravde ak ti mozem dat radu- obratte sa na realitnu kancelariu. My sme to mali podobne, akurat ze sme si neprenajimali ale rovno sme chceli kupit byt- tiez sme este predtym nekupovali ani neprenajimali, stahovali sme sa s priatelom rovno od rodicov, a som velmi rada ze sme tak urobili s realitkou ( u nas konkretne haloreality.sk). Usetrilo mi to vela nervov a casu, ono to ma nieco do seba uvidis.

kralovna_12

Mňa by zaujímalo čo všetko môže alebo nemôže byť v zmluve? Hľadáme byt, po prvý krát s priateľom a neviem vôbec čo od toho očakávať. Zvlášť ke&´d vidm taketo diskusie..

Yamaica

Alina333: Heh, neodvedene dane, to budu mat na urade radost. Na druhej strane ho bez zmluvy mozes hned vyrazit.

Prenajimanie bytu je praca a treba sa k tomu aj tak stavat. Nie je to nejaky lahky prijem, trbea tomu venovat cas. S chadnou hlavou vybrat seriozneho podnajomnika, spisat nepriestrelnu zmluvu, zobrat depozit vo vyske zalohy na 3 mesiace dopredu, obcas skontrolovat ale dopredu sa ohlasit, opravit co je pokazene ... a hlavne mat na to povahu, aby ta brali vazne.

Predpokladam ze to bol nejaky podnajomnik co sa chcel rychlo rychlo nastahovat a sluboval hory doly. Zrejme ho vykopli z predchadzajuceho prenajmu koli neplateniu alebo poskodzovaniu.