Stres a prejedanie sa

Príspevok v téme: Stres a prejedanie sa
petra888

Chcela by som vas poprosit o radu. V poslednej dobe (cca 1 mesiac) som v neustalom strese z prace, skoly, rodiny a vsimla som si ze som zacala mat uzkostne stavy a hlavne som sa akoby stala zavisla na neustalom jedeni. Len tak z nicoho nic to na mna prislo a ja si nejako neviem odvyknut alebo to zastavit. Nemate s tym niekto skusenosti? Co vam pomohlo odtrhnut sa od prejedania? Lebo aj ked mam prace vyse hlavy, viem si najst cas na oddych alebo na pohyb ale to mi nepomaha. Hned ako sa vratim z behania alebo z fitka tak to na mna pride a ja si neviem pomoct. Doteraz som s tym nikdy problem nemala.

anka89

Petra uplne Ta chapem ,tiez som si tym presla.Ked som mala najvacsi stres tak som do zaludka nic nedostala za 1 tyzden som dala dole 5kg potom som sa spamatala a povedala si,ze musim zacat jest ,ale trapenie trvalo dlho a ja som citila ,ze sa zacinam prejedat a zacala mi vaha stupat zacala som chodit do posilky ,kde som sa snazila aby som zo seba dala dole nielen kila ,ale aj odburala stres a utriedila si myslienky a domov ,ked som prisla uz ma nenapadlo ,aby som jedla ved ked uz clovek cvici tak sa za tym hned nenajem a ak mas chut sa prejedat sladkym tak si ho netreba kupovat snazila som sa regale so sladkostami uplne obchadzat a varila som si caje vecer na ukludnenie skus mozno ti to pomoze musis sama sa donutit ,inac rady su jedna vec ale vysledok zavisi ,len od teba ,prajem vela uspechov ako zvladnut stres a ustrazit si pritom postavu.

RNG

Stres zvysuje vyrobu hormonu cortizol a ten je zodpovedny za vytvaranie tukovych zasob, tj z krvneho obehu sa vybera cukor a ten sa meni na tuky a ukllada vselikde na tele, najma na spodu brucha a stehnach. Samozrejme nizko cukor v krvi podmieni hlad, az zravost.
Pomoc na to je destresovat sa co najviac a jest komplexne sacharidy s nizkym glycemickym indexom, ktore pozvolne ale dlhy cas uvolnuju cukor a tym nedochadza ku kolisaniu hladiny cukru v krvi, ako ked jes jedla s vysokym glycemickym indexom, na co sa uvolni hromada inzulinu, ktory ale pochova cukor do buniek a nastane hlad.
Tento skodlivy cyklus sa nazyva syndrom X a vedie casto k cukrovkam DM-2 a samozrejme aj obezite, niekedy k pretucnenej pecienke a cirhoze(praskanie preplnenych tukovych buniek v preceni a zjazvenie pecene)

sfasfasfa

zaujimave. . ja ked mam stres .. tak do seba nedostanem nic ... zaludok mam vzdy OUT a pri pomysleni na jedlo ma nadrapuje

Blancheee

Musíš mať pevnú vôlu, aj keď je to tažké. Pokiaľ sa prejedáš sladkosťami, tak všetko tohoto typu z domu vynes preč, aby si nemala počom siahnúť, keď tak si daj ovocie.