Dlhodobé nafukovanie, grganie a bolesť brucha

Príspevok v téme: Dlhodobé nafukovanie, grganie a bolesť brucha
Peter 1990

Dobrý deň, takže takto- mám 23 rokov, 180cm a vážim 95kg.

Teraz k tomu prečo tu píšem, cca 10 dní, zjem hocičo, nafúkne ma a chce sa mi grgať ale tak, že hodinu vkuse až ma z toho začalo hrdlo bolieť, je jedno či to je ovocie, mäso, zelenina, proste všetko, 2-3 dni boli lepšie inák žiadne zlepšenie. Práve naopak, ešte aj trochu pobolievalo brucho včera a predvčerom. Prvýkrát som si to všimol, keď som vymenil druh proteínu, tak som ho vysadil, ale problémy nezmizli... Hneď ako sa zobudím, musím sa trochu vygrgať...
Kedysi som tieto problémy mal ak som vypil 2-3 fernety/rumy alebo naraz viac coly, tomuto som sa začal vyhýbať, a občas aj po cigarete neviem či som vdýchol dym alebo čo... asi 2 týždne dozadu sa mi to stalo skoro po každej cigarete, že ma nadulo a prišlo mi až skoro zle, takže s fajčením som sekol, dnes to je 7 dní.

Nemenil som nič na strave ani spôsobe stravovania, už zopár rokov sa snažím mať stravu zameranú hlavne na bielkoviny. Posledné mesiace som si všímal aj to, že som mal častejšie redšiu stolicu než tuhú.

Ďakujem za každú radu ako sa dať zas do poriadku poprípade čo by to mohlo byť.

Peter

Peter 1990

Mám ďalšiu otázku, kúpil som si Betaín, chcem začať zajtra s tým testom, keď si dám 1 tabletku a neucítim bolesť brucha, môžem si dávať pred jedlom prvý deň 1 tabletku, či mám počkať na druhý deň testu poprípade na 3 a až potom to užívať normálne?

RNG

Fajcenie s tym nijak nesuvisi. A;le je nezdrave, lebo donasa do tela nielen nikotin,ako sa bezne hovori, ale aj skodlive karcinogenne dechty a kyslicnik uholnaty(CO) ktory vyraduje permanentne z cinnosti cervene krvinky, takze nemozu prenasat kyslik(carboxyhemoglobine).

Peter 1990

Ďakujem za radu,

Probiotiká aj vlákninu som si kúpil, na kyselinu si chcem kúpiť Betaín HCL, len ma zaujíma ešte jedna vec, to fajčenie s tým priamo súvisí či to je nejaký iný problém?

RNG

Nedostatok kyselin a pravdepodobne aj enzymov dovolia jedlam kvasit a hnit v traviacom trakte.
Kvasenie samozrejme produkuje mnozstvo plynov.
A samozrejme kazdemu radim brat extra mikrovlakniny a probiotika.
Bolest hrdla a dokonca aj uporny kazsel je z toho, ze sa jedlo pod talkom plynov dostane do pazeraka a v noci niekedy aj do priedusiek
Kyseliny aj rozne enzymy sa daju lahko doplnit, podla potreby.