Hrôza v rodine

Príspevok v téme: Hrôza v rodine
Martina_xX

Je mi hrozne. Nemám síl už zvládať problémy v rodine.
Mám 20 rokov, chodím ešte do školy. Mám dvoch bratov (15 a 7).
Neustále počúvam len hádky, ktoré medzi nimi panujú. Otec chodí každý výkend spitý na mol, v noci sa hádajú. Je úplne inakší ako za triezva. Mame nadáva rôznymi nadávkami a ja to vždy počúvam. Na druhý deň si vždy všetko vybijú na mne. Niekedy sa bojím že otcovy prepne a ublíži mame alebo mne.
Obydvaja vyvolávajú len hádky. Najhoršie je, že sa nemám o koho oprieť a ani nemám kam ísť.
Prosím o pomoc a radu.

ria22

Ja to mam podobne len s tym ze foter stale vyryva vymysla hada sa a otravuje.. ked ma vypite neda sa to snim.. My s mamou musime byt len ticho lebo financna situacia neni bohvie aka. ja tiez uz nevladzem ..trva to priliz dlho..

fixka

Maoam má pravdu. Ja mám tiež rodinnú situáciu takú, že rodina ma posúva ku dnu a pomáhať mi museli aj musia kamaráti, alebo cudzí ľudia, lebo v rodine je to tak, že by som sa nedočkal v živote, a tak to bolo asi skoro odmalička. Žiadne spolahnutie na rodinu, ako keby som žil medzi cudzími a nie so svojou vlastnou krvou.

Deria

To mas pravdu, Maoam, ze je vela takých pribuznych, no treba to skusit. Porozpravat sa s mamou, ak to uz neurobila, je samozrejme jedno z najlepsich rieseni, no matka musi sama vidiet, ze aj deti trpia, zrejme je slaba sa proti muzovi vzopriet alebo nevidi vychodisko zo situacie.

woo

Bohuzial ty s tym nic nespravis. Porozpravaj sa s mamou, mala by sa rozviest ak sa on nechce liecit. Vela zien radsej trpí a necha trpiet aj deti ako sa rozviest, lebo nechcu kvolidetom, lebo nemaju oporoporu, nemaju kam ist a boja sa ze budu samé, a ze to bude hanba , kvoli viere ...ale je to jediný sposob ako sa takeho trapenia zbavit. Povedz jej svoj nazor. A ak ona nenajde sílu to riesit, musis vydrzat kym sa neosamostatnis

Maoam

Deria: bohuzial, su rodiny, kde je to tak, ze ti ludia su schopni ti ovela viac ublizit ci ta dat dolu a nechat v stichu, nez nahodny okoloiduci na ulici, ktory ta vidi prvykrat v zivote,ale ma v sebe empatiu a sucit

1Andrea

Z vlastnej skúsenosti: nežijeme v dobe kde Ti ľudia pomôžu, resp. sa budú miešať do rodinných problémov a vstupovať do rodinných hádok.

Deria

Martinka, neverim, ze keby si sa zdoverila niekomu s tvojej rodiny s tym, ze uz nevladzes, atd., proste tak, ako to pises nam, ze by nikto nic neurobil. Oni ho iste poznaju, no nevedia, ze je to az take zle. Porozmyslaj, komu by si sa mala zdoverit a najlepsie tomu, ktory ma trochu v§csi vplyv na tvojich rodicov.