Nechutenstvo dcéry

Príspevok v téme: Nechutenstvo dcéry
vkoncoch

Od začiatku školskej docházdky dcéra slabšie je, tentio školský rok je to najhrošie, museli sme aj meniť školu kvúli kolektívu, je to lepšie čo sa týka detí, ale jedenie je slabé stále. Boli sme na gastroenterológii, vzali jej krv na celiakiu a mlieko(to so msi u obsovnej doktorky musela vydupať, inak nič neriešilam ajy keď videla, že dieťa chudne), čakáme výsledky a máme íst do nemocnice. Máte niekto podobný problém? Čo sa dá robiť? Zhoršila si aj známky v škole.Má 8 rokov,25 kg, 139 kg.

Díky za skúsenosti a nápady na pomoc.

Prezyvka55

vkoncoch z toho vychadza ze v skole varia hnusne ked doma normalne je aj cez prazdniny.
najhorsie je pre dieta ak ju niekto nuti (ucitelky, rodicia) jest nechutne veci napr v skolskej jedalni.

vkoncoch

kedysi bývali také "dokrmovaie pobyty" pre podobné deti - bol tam kedysi moj bratanec, čo tak nepodareno jedol. neviete, či ešte dačo podobné dnes existuje a kde by sa na to dalo prihlásiť?

vkoncoch

varím to čo má rada a čo im v školskej jedálni nevaria, teda hlavne múčne a omáčky...to miluje, okrem toho krupicovú kašu, kakao, veľa jej chutí sladké.

úplne opačne to vyzerá cez prázdniny, decko sa naje a v pohode všetkého - ja neviem, či to je stres zo školy, už naozaj netuším.

winki

Ja keď som bola malá tiež som nejedla...mama za mnou behala s lyžičkou ako blbá. Ako to skončilo? Vždy som dostala bitku a aj tak som nič nezjedla. Dnes so tu živá a zdravá. Pokiaľ má dieťa potrebné vitamíny a mineráli tak ho nehajte.

emalea

Môj synovec je na tom rovnako, o týždeň má 9 rokov!! a podobnú váhu!!výšku neviem, ale na svoj vek je dosť krpatý. Moja sestra to už rieši snáď tretí rok, pochodila snáď milion doktorov a nič, v jeseni bol malý aj na 3týždňové liečenie, a nič. Ale veľkú chybu robí aj sestra pri výchove...nedáva mu plnohodnotné jedlá: ráno mu dá kakavko a potom cez deň zje ešte 2 jogurty a vybavené!!samozrejme v školskej jedálni nič nepapá!! škoda peňazí, tiež nevieme ako ďalej, malý je hrozne zanovitý!! keď bol u mňa na obede /tiež mám malé deti/ jedli spoločne za stolom...teda moje deti jedli a on kukal do blba, tak som mu povedala, že pokiaľ nedoje, neopustí stôl...takto tam presedel tuším 2 hodiny, v tomto ohľade je veľmi-veľmi odporný, takže som to vzdala aj ja, ale verím tomu, že keby sa mu niekto venoval 2 týždne v kuse / v cudzom prostredí/ snáď by to pomohlo!!

Prezyvka55

Tak v skolach vacsinou varia hnusne aspon este za mojich casov to bolo mozno este horsie ako vazenska strava. No a doma jej varte podla toho co ma rada, ma nejake oblubene jedla?