Otázničky v jedálničku

Príspevok v téme: Otázničky v jedálničku
Folky-folk

Ahojte holky :)Už dlhšie sa snažím jesť zdravo, aj zacvičiť sem-tam a pod. ale stále mám zopár otáznikov v jedálničku, takže zhrniem to do niekoľkých otázok :)

1.Takže ohľadom raňajok- viem, snažím sa obmedzovať pečivo, zvlášť biele ale niekedy to jednoducho nejde, idem do školy a neviem čo si mám zobrať tak siahnem po rožku alebo chlebe :) ale dajú sa tieto potraviny nahradiť? Myslím nie čiernym pečivom ale niečím naozaj ku diéte. Keď som doma rada si dám ovsenné vločky alebo cereálie, taktiež napríklad tuniaka so zeleninou ale nemôžem prísť na to čo by som si mala zobrať do školy. ďaľšia vec myslíte si že škvarenica alebo volské oko sú moc nevhodné? Áno viem je to obalené tukom ale sú to bielkoviny a z varených vajčok sa akosi nenajem.

2.Obed- Akú veľkú porciu obeda by som mala zjesť? Skúšam jesť pomaly ale jednoducho som hltač a neviem si pomôcť, nejaký nápad?

3.Večera- No a s týmto mám najväčší problém :) Na večeru by sme vraj mali obmedzovať sacharidy a cukry ale tým pádom mám jesť každý deň len zeleninu? čo je ešte vhodné na zdravú večeru?

4.Mojím ďaľším problémom je že hlavne po obede necítim pocit najedenia a stále niečo potrebujem jesť. Čím tento proces vzniká a ako ho odstrániť?

5.Ovocie mám rada ale čítala som veľa článkov ktoré ovocie pri diéte nepodporujú, dokonca zakazujú niektoré ako napr. banány, je to pravda?

6.Ako dlho trvá telu trochu zhodiť? Už sa bez sladkostí a tučných jedál zaobchádzam asi mesiac a ani najmenšia zmena :P čo s tým ?

7.A na záver čo si myslíte o produktoch ako piškóty, kukuričné platy, musli, cornflakes a pod. sú naozaj vhodné pri diéte ak obsahujú tak veľa sacharidov?

Za vvaše odpovede pekne ďakujem :)