Gynekológ - Bratislava (študentka)

Príspevok v téme: Gynekológ - Bratislava (študentka)
whee_ee

Ahojte,

prosím Vás, viete mi poradiť dobrého gynekológa v Bratislave, najlepšie v okolí Mlynskej doliny, Karlovky ...?

Taktiež sa chcem opýtať, ako postupovať v prípade, že svojho gynekológa mám v mojom rodnom meste, no vzhľadom na štúdium a prácu v Bratislave mám problém s cestovaním a hlavne časom v pracovných dňoch. Plánujem si vybaviť prechodný pobyt práve v hlavnom meste, čo by mohlo celú vec o niečo uľahčiť, alebo sa mýlim? Zaujíma ma však aj riešenie situáce, kedy ešte pobyt vyriešený nemám.

Tiež poprosím info o "prestupe" k inému lekárovi, karty a pod., či je nutné vyzdvihnúť a doniesť ju osobne alebo si to doktori vybavia priamo medzi sebou (aj keď je to pravdepodobne individuálne).

Potrebujem absolvovať hlavne preventívnu prehliadku (cytológiu, sono prsníkov ...), nerada by som túto vec zanedbala, a už teraz nejaký ten mesiac meškám ...

Ďakujem za odpovede.

whee_ee

Ďakujem za dobrý tip, pokukám :) Viem, že lekára môžem mať len jedného, našla som však aj, že niekde robia preventívky aj nekapitovaným pacientkam, ale samozrejme za vysoké poplatky, a predsalen ja hľadám lekára na dlhšie obdobie, keďže ešte pár rokov tu plánujem pobudnúť. A som rada, že tvoj príbeh mal šťastný záver, prajem veľa veľa zdravia!

Agnes998

Ja mam gyn. Laudu na Tehelnej v centre a som s nim spokojna. Dlho sa u neho necaka, nemusis sa objednavat. Kazdy rok ti spravi preventivnu prehliadku a vyter z krcka maternice, ultrazvuk, na preventivky pozyva SMSkou. Mne raz zistil cystu a kedze som mala dost zvysene onkomarkery, poslal ma do nemocnice na operaciu nech to vyrezu a pozru co to je, mala som podozrenie na rakovinu. Ta cysta bola tak slabo viditelna, ze v nemocnici ju dvaja lekari vobec nevideli, preto pol roka natahovali operaciu, ale kedze mi onkomarkery neklesali, rozhodli sa ma rezat. V den operacie ma pozeral dalsi lekar v nemocnici a tiez ziadnu cystu nevidel, zacal kydat na Dr. Laudu, uz som myslela, ze ma posle domov, ale on potom pozrel do papierov a povedal, ze onkomarkery mam velmi zvysene tak ma teda otvoria a pozru sa co tam je. Rezali ma a skutocne nasli cystu, 2,5 centimetra, bola ale vrastena zvnutra vajecnika, mozno preto ju ti lekari prehliadli. Cysta bola nezhubna, rakovina sa nepotvrdila. Pre mna to bol ale dokaz, ze moj doktor je skutocne dobry a nic nepodcenuje, ak by som nedajboh raz naozaj dostala rakovinu, tak on ju zachyti este v uplne zaciatocnom stadiu. Inak je tiez mily a jeho sestricka tiez.
Gynekologa mozes mat len jedneho, ak sa rozhodnes ist Laudovi alebo nejakemu inemu, dojdi za nim, on ti da listok pre tvojho lekara, ze ziada o tvoju kartu a na zaklade toho ti ju bud vydaju, alebo priamo poslu na jeho adresu. Ja som k Laudovi prestupovala pred viac nez 10-timi rokmi, napisal mi papierik a moja vtedajsia lekarka mi tu kartu priamo dala do ruk a ja som mu ju odniesla. Ale viem, ze niektori lekari nechcu davat karty, tak v tom pripade nechaj jeho adresu a oni mu ju poslu.
Este k tomu sonu prsnikov, on ma priamo v ordinacii ultrazvuk, ale sono prsnikov on nerobi, napise ti listok a pojdes do nemocnice co je kusok vedla, tam sa objednas. Ja som tak bola pred rokom a pol.