HAK odmietam brat a kondom neznasame

Janulka

Alenka21, je to spoľahlivé!!!!
V podstate ide o to, že si vyberieš spôsob ako odpozoruješ ovuláciu. Máš na to 3 metódy: meranie bazálnej teploty, sledovanie hlienového príznaku (vytekajúceho z pošvy), alebo zmeny na krčku maternice.
Ja používam kombináciu bazálna teplota + hlienový príznak. (dvojitá kontrola)
Zo začiatku je potrebné zistiť, ktorý deň prebieha ovulácia (to je tá štatistika). No a potom je to ľahká matematika, pred ovuláciou neplodné dni vypočítaš tak, že od dňa ovulácie odpočítaš 8 dní (7 dní prežívajú spermie v tele ženy) a vyjde ti posledný neplodný predovulačný deň. napr. ovuluješ 16. deň menštruačného cyklu: 16-8=8, to znamená že sexovať bez ochrany môžeš do 8. dňa cyklu. Potom nasleduje plodné obdobie (abstinencia sexu) až do zistenia ovulácie,ktorá sa pozná zvýšením bazálnej teploty a tiež hlienom vo vzhľade vaječného bielka (mokré dni). Kvôli istote sa pripočítavajú k ovulačnému dnu 3 dni a potom nastáva zas obdobie neplodných poovulačných dní až kým nepríde menštruácia. napr. ovulácia prebehne na 16. deň menštruačného cyklu
16+3=19 , tak na 19. deň sa môžeš považovať za neplodnú a ostatné nastávajúce dni tiež.
Dá sa aj dobre vypočítať aj deň kedy príde menzes a to tak, že sa poovulačné obdobie "fáza žltého telieska" trvá cca 11 dní. To je obdobie v našom prípade (16. deň až 26. deň menštrácie) to znamená, že na 27.deň máš menzes a začína nový cyklus).
Ovuláciu treba odsledovať každý mesiac, pretože sa môže stať, že vplyvom stresu, choroby sa aj posunie + - 4 dni ako zvyčajne.
Toto všetko mám z materiálov od MuDr. L. Lázničkovej, ktorá túto metódu dosť dlho propaguje v Čechách. Je rokmi odskúšaná a chválená viacerými spokojnými ženami, počnúc mnou...

krvinka

Potom Ti nezostava ine, len nechraneny prerusovany sex, ktory vsak nie je zarukou, ze neotehotnies. Teoreticky, dozrete vajicko sa oddeluje od vajecnika cca 15 dni pred dalsou mestruaciou a od tej doby je schopne oplodnenia. Takze ak mas pravidelny cyklus, mozes to skusit takto. Mne to zatial vychadza. Ale urcite to nie je zaruka.

Janulka

Ahoj!
Ja "alenke 21" odporúčam symptotermálnu metódu - metóda dvojitej ochrany. Preovulačné neplodné obdobie sa určuje kombináciou štatistických pravidiel a sledovaním hlienového príznaku príp. štatistika + sledovanie zmien krčka maternice. Postovulačné neplodné obdobie podľa pravidiel hodnotenia bazálnej teploty a hlienu, príp. bazálna teplota + zmeny krčka maternice.
Znie to možno veľmi zložito ale v praxi je to veľmi jednoduché a dá sa to rýchlo naučiť.

jacquelin

wlasne sak si daj voperovat tu vec (neviem ako sa to vola) a nemusis brat hak...
sak chod na gybdu a oni ti tam powedia mrte wela sposobov..

jacquelin

nechcem do toho miesat, lebo poradit ti newiem, ale wies kolko weci sposobuje rakovinu?? a ostatne svinstva... takze ja mam na letaku z hak napisane ze mozem oslepnut- o kolkych pripadoch si uz pocula??

kiki2

A preco odmietas HAK? Ja beriem a som maximalne spokojna. Pokracovala by som v brani aj keby uz sex nebol, lebo mi to velmi prospieva. Krasne sa mi vycistila plet, uz ani neviem, co je to akne. Nepribrala som ani gram a mam vyvazenu hladinu hormonov. Viem presne nielen ze na den, ale presne na hodinu, kedy dostanem kramy a mam ich len 4 dni, slabe a bez bolesti. Ja si skratka HAK neviem dostatocne vynachvalit. Je to uplna parada a nemenila by som za nic. Preco mas vlastne k tomu odpor?