Ochladnutie citov

Príspevok v téme: Ochladnutie citov
unavený

Zdravím.

Potreboval by som poradiť alebo poznať názor niekoho z vás kto sa dostal do podobnej situácie.

S priateľkou sme vo vzťahu približne 15 mesiacov, je to náš prvý vzťah a aj celkovo prvá skúsenosť. Náš vzťah bol krásny, vzájomne sme sa úprimne milovali a vážili si jeden druhého. Lenže začiatkom mája išlo všetko dolu vodou. Prvý májový víkend som vycestoval mimo Slovensko a priateľka zostala doma. Aj keď som bol preč tak sme boli stále v kontakte, písali sme si SMS , volali si cez skype..samozrejme počas celej doby čo som bol preč som na ňu myslel.Počas jedoho telefonátu kým som bol preč sa zmienila že bola vonku, tak som sa jej normálne spýtal ako sa mala a kde bola. V ten deň keď sme spolu telefonovali som mal o niečo horšiu náladu, tak som možno znel inak keď sme spolu mali rozhovor. Tejto mojej nálady si všimla a spýtala sa či mi to vadí že bola vonku, samozrejme že mi to nevadilo, a keď sa spýtala prečo teda zniem nahnevane tak som jej povedal ako sa veci majú tam kde som a prečo tomu tak je a že to nemá nič s tým že bola vonku. Myslel som že to tým skončilo. Keď som sa vrátil domov a neskôr sme sa stretli tak som na nej videl a cítil že niečo nie je v poriadku, bola mysľou neprítomná, neprivítala ma tak ako predtým keď sme sa dlhšiu dobu nevideli, všetko bolo zrazu inak, a to ma rozhodilo. Nedalo mi to pokoj a trápilo ma to, preto sme sa aj neskôr pochytili kôli zbytočnosti. Vyčítala mi že prečo som sa na ňu hneval že bola vonku, znova som jej povedal že s tým že bola vonku to nemalo nič spoločné. Pár dní po tom čo sme sa pochytili mi povedala že od tej doby čo som bol preč sa niečo s ňou zmenilo, vravela mi že jej bolo veľmi smutno keď som nebol pri nej. Tak išla von s kamarátkami. Keď sa vrátila domov tak jej už zrazu nebolo smutno, povedala mi že má pocit že sa jej city zmenili. Nechápal som tomu, nerozumel som tomu ako sa môžu v priebehu okamihu a bez vážneho dôvodu zmeniť city. Začali sme to rozoberať a znova prišlo na to prečo som sa na ňu vtedy hneval, znova som jej musel vysvetliť že to nebolo kôli nej ale kôli situácii ktorá bola na mieste kde som bol keď sme spolu vtedy telefonovali. Potom mi povedal že nevie čo si má myslieť a že nerozumie tomu čo sa s ňou stalo, že si pripadá ako v stereotype, že to nie je ako predtým a že chce pauzu. Pýtal som sa na dôvod prečo má taký pocit. Povedala mi dôvody ktoré mi nedávali zmysel a bol som z toho celého zmätený, bolo to ako facka. Od vtedy to išlo s mojou náladou a celkovo so mnou dolu vodou, nevedel som čo si mám myslieť o tom všetkom, nechápal som tomu. Keď som sa to snažil vyriešiť a prísť na to čo sa stalo došlo na hádky. Teraz spejeme na pokraj rozchodu. Sám neviem čo mám cítiť a už vôbec neviem čo cíti ona. Vo vnútri ju stále milujem a stále mi na nej záleží. Neviem ako toto všetko napraviť, neviem čo robiť..som z toho unavený a trápim sa.

Ospravedlňujem sa za dlhé čítanie, ale nešlo inak vysvetliť to čo sa udialo počas jedného mesiaca.

Za odpovede ďakujem

_meno

Ahoj unavený

Ak by som mohol, city tvojej priatelky sa zmenili - zije, meni sa. Nemusi to mat absolutne nic spolocne s tebou. Na druhej strane jej zmeny ovplyvnuju svet dalej.
Je len na nas, ci prijimame kolobeh zivota (niektore veci prichadzaju / ine odchadzaju).

Kazde hladanie ma zmysel, kazdy problem ma moznost riesenia.

Cloveku sa obcas deju aj veci zle. To je svet vonkajsi. Nas vnutorny svet ovplyvnuje buducnost, ktora prichadza. Ponaucenie zo sucasnej situacie v ktorej sa nachadzate moze byt rozne - mozno Vas to utvrdi, mozno si najdete lepsich partnerov, mozno horsich, mozno ine problemy tak najdete (aspon ja mam pocit ze tvoja partneka sa na nieco hneva).

V kazdom pripade jedine co mozme je ovladat seba a tak ako nechceme pocuvat druhych ked nam rozkazuju - zi a nechaj zit.

Mozes tuto skusenost brat ako cestu neznama - co sa pri nej naucis, zalezi od teba. To je dovod preco ludia behaju v zivote z extremu do extremu - aby nasli stred.

Najhorsie by bolo teraz rozmyslat co kto spravil zle. Zivot sa vyvija-treba sa vsak on starat - lebo sa bude inde vyvijat.

V skratke clovek sa v zivote castokrat zasekne len preto, lebo mu do zivota pride neznamo (hrozba, neprezita skusenost). W neznamo moze byt rovnako dobrodruzstvo ako aj hrozba - v oboch pripadoch su to len pohlady na zivot. Zalezi ake ciele sledujeme.

[priklad, svoju priatelku mas rad, kazdy robi ako najlepsie vie-a kludne moze byt (problem je vlastne len priestor na zlepsenie o ktorom my vieme) ze si to ty kto by mohol viac porozumiet sebe a aj jej. Ja to prezeniem - mnoho casu travila len s tebou. Kedze bez tvojej pritomnosti sa chcela socializovat tiez, isla von. Obrovska miera slobody jej ukazala moznosti sveta. Takze kludne to moze byt, ze ako aj ona, tak aj ty ste si vlastne v zivote zatvarali moznosti.]

V podstate mojim prispevkom som Vam chcel pomoct ukazat obrovsku relativitu zivota, ktory poskytuje mnoho mnoho mnoho moznosti.

Vela zdravia a chuti do zivota unaveny & unavena :-)))) a este peknu nedelu

DontWorry

Po precitani polovice tvojho prispevku mi z jej chovania vyslo len jedno - ked bola vonku sa nieco stalo a preto ten chlad. Ma vycitky svedomia a misung v hlave

Mozno sa mylim, ale v priebehu vecera clovek nezmeni city ak sa nic neudeje. Prisla by spokojne domov a pri zaspavani by si spomenula na teba ako sa asi mas alebo ti napisala sms.

Asi by mala byt k tebe viac uprimna

pistek

Ahoj, myslim si, ze dievca je na rozhrani..bud kvoli inemu muzovi, ktory ju zaujal paci sa jej, mozno sa uz aj stretli stretaju, alebo je pod vplyvom svojich "mudrych" kamosiek a pritom si neuvedomuje, ze zeny su velmi falosne co sa rad ohladne vztahov tyka.. Alebo chce este slobodu neviazanost uzivat si..

redka

bud je to tak ako pisu predomnou ze je v tom niekto iny... ma vycitky svedomia preto stale opakuje o tom, ze preco ti vadilo, ze bola vonku.... alebo bola fakt s kamoskami a tie jej dali "zarucene dobre rady" a ona spokojna vo vztahu za chvilu zistila, ze asi spokojnost vyzera inac a zacalo jej vadit aj to, co predtym nevnimala ako zle... kamosky jej porozpravali o svojich vztahoch a zistila, ze nema to co oni... ze chce nieco ine.... aj takto to mohlo byt...

lilyiankaa

mne to tiež pripadá, že bola vonku s niekým iným ..podľa mňa mala výčitky svedomia a preto stále omielala to isté, že či si nahnevaný, že bola vonku ... city nemôžu ochladnúť len tak z ničoho nič, hlavne nie potom, čo bola len vonku s kamoškami.....
alebo prišla na to, že jej skôr ešte bude vyhovovať byť bez záväzkov a zabávať sa

asi

Baba si niekoho nasla a nechce ti to povedat, pretoze zeny maju vacsinou problem hovorit na rovinu. Nedivil by som sa, keby z tej kamaratky bol kamarat, alebo tam vonku niekoho stretla. Teraz je jej blbe o tom hovorit, tak ma len hlupe reci a vyhovorky.