Wobenzym + thiamin(vitamin B1)

černica45

Ja som mala dlhodobé problémy "babského" charakteru a doriešila som to až po tom, ako mi odporučili wobenzym. Trošku som sa zdráhala, predsa len, nie je lacný ale stálo to za to, perfektne mi zabral. Ja by som to určite skúsila iba s wobenzymom najprv.

RNG

Nuz od mojich lekarskych zdrojov som pocul vselico zmienene, ale zatial este nedostatocne pre mna, konzervativca a opatrnika , potvrdene.
A Spominaju rozne enzymy, co je samozrejme, lebo odpratavanie nefunkcnych tkaniv a zhlukov v tele vyzaduje enzymy na ich rozlozenie, spominaju aj napr magnezium a curcuminoidy, ale je neisty mechanizmus, ako to pracuje, takze neviem, ci to mam odporucat, ale rozhodne to nemoze poskodit, lebo magezia mame obvykle malo a zapaly v tele su caste, takze protizapalove a zasrover antioxidacne vlastnosti curcuminoidov su pre telo plus.
Vitamin B-1 sa pouziva v tele vselikde, na hrom,adu roznych funkcii.
Mne napr pomaha pri mojej cukrovke DM-2 navracat cit do noh a ruk, lebo cukrovka mi sposobuje znecitlivenie nervov(periferalna neuropathia) a vysoke davky vitaminu B-1 vo forme benfothiamine(podla lekarov 600 az 1200 mg denne) mi pomahaju proti strate citu v rukach a nohach.
Bodaj by som bol poriadnejsi, a bral to pravidelne!
Spominaju na policysticke vajecniky aj znizovanie estrogenickych hodnot branim doplnku DIM(2 x 100 mg), co je skor prijatelne pre mna, lebo cysty su casto hormonalne zavisle. Naviac DIM ochranuje proti premene obsahu cyst na bujnejuci=rakovinny.

čakanka99

Melania ja by som určite skúsila najprv iba ten wobenzym, mne velmi pomohol..tiež som mala nejake gynekologycke problemy. Je to asi najznámejší enzym.. ja osobne poznma vela bab, čo im pomohol a ja konkrétne naň nedám dopustiť, lebo fakt som už bola zúfalá a wobáč zabral :)

Barborka -1

Wob. obsahuje aj Pancreatin. Tiež by som neexperimentovala s neregistrovanými liekmi. Ja som Wob. užívala po gynekologickej operácii - cysty a až po tom mi povedala dr., že som to mohla skúsiť bez operácie.
Ja som ho užívala takto: 2krát denne 8 tbl. a asi 4 mesiace.

-Melania-

Dakujem Vam za rady. Tie linky si pozriem.
Pan RNG a a aky je Vas nazor na ten thiamin? Preco prave s thiaminom to mam uzivat? Wobenzym je drahy to hej, to ked mi lekarnicka povedala sumu tak som mala dost. Kupila som si zatial 100 tabliet. O Pancreatine som dosial nevedela.
Verča1 a ako dlho to treba uzivať? Kolko tyzdnov - mesiacov?

RNG

Inac Wobenzyme je vyse 45 rokov stary, slaby a pridrahy enzym, kde na davku 12 gramov pancreatinu by si musel zobrat 60 tabletiek, kedze jedna tabletka obsahuje len 200 mg pancreatinu.
Pokrok v doplnkoch je asi tak prudky dnes ako v elektronike a som zvedavy ci ti niekto bude ponukat nejaky elektronicky vyrobok 45 rokov stary ako "dobry a osveceny".

RNG

Evelyn, Slovensko nie je centrum sveta, ma len 0.1% obyvatelov sveta, a jeho rozloha je len 0.1% sveta priblizne, tj za to, ze to na Slovensku nie je schvalena znacka, to neznamena, ze nie je dobra a ucinna. Nakoniec na menach nezalezi ale len na obsahu.
Solgar je jedna z 15 znaciek megakoncernu NBTY, co je najvacsi vyrobca doplnkov na svete. Niektore z jeho firiem, su zname aj v Europe, ako napr Puritan's pride a ine, co uz su aj na Slovensku niektore, alebo inde v Europe, pozri na
www.nbty.com
Inac lekarne su na lieky a nie potravinove doplnky a farmaceuti sa o nich nic v skolach neucia, takze v tom nie su odbornici,aj ked ich casto rozne predavaju, ale len laici.

Evelyn_1

Solgar v SR nie je registrovaný. Pracujem v lekárni a jeden z najlepších a najvyužívanejších enzýmov je Wobenzym, takže veľmi neodporúčam experimentovať.

RNG

Velmi silny enzym je napr vyrobok firmy Solgar, pancreatine, kde v kazdej tabletke, enzericky pokrytej tj navrhnutej nie na travenie jedla ale cistenie tela je ekvivalent 3 gramy pancreatinu. Ucinna davka na odmorenie a odpratanie roznych nefunkcnych utvarov v tele je 2 x 2 tablety denne.
Najdes ho napr u iherb.com alebo roznych inych internetrovych distributorov a vyrobcov na dovoz zo zahranicia.

Verča1

Áno, mal by zabrať aj na takúto cystu.
Thiamin nemusíš brať naraz s Wobenzynom. Ja som ho brala 2 tbl x 2krát denne. Čo sa týka Wobenzynu mne poradil lekár, ktorý sa to špecializuje a to cez stránku www.wobenzym.cz cez poradňu.