Dedenie majetku traja surodenci

Príspevok v téme: Dedenie majetku traja surodenci
dedic3

Dobrý deň Sme traja dediči RD + ovocna záhrady. V dome bývame dvaja súrodenci. Kedže sme starý aj chorý, vydatá mladšia sestra nas vyháňa do starobinca, aby bol dom voľný, ktorý chce predať. Už boli aj kupci, ktorý si chceli pozrieť interiér domu.
Nevieme ako postupovať, myslíme si, že by nám sestra mala dať určitý finančný podiel.
Prosíme, kto ma skúsenosť s touto problematikou, budeme povdacny keď nám to vysvetlí. My chceme dožiť v RD Ak jeden zomrie, druhy nemoze ostať sám.
Ďakujeme za vysvetlenie.

Prezyvka55

Existuje niekolko rieseni situacie.

1. Nechate to tak ako je. Teda budete kazdy vlastnit 1/3 podielu. Bez suhlasu teda vasho podpisu na kupnopredajnu zmluvu nie je predaj mozny. Za predaj vam samozrejme prislucha 1/3 predajnej ceny na osobu. Samozrejme aj ona ma pravo tam byvat cize ked sa jedneho dna rozhodne ze sa tam nastahuje, musite jej to umoznit, ma plne pravo vyuzivat tie majetky tak ako vy.

2. Odkupite podiel od sestry ktora vas vyhana do starobinca teda dom ostane vas. Kedze ste 2 mozte sa spojit a ako nadpolovicny vlastnik ak by ona nesuhlasila s vyplatenim existuje moznost sudnou cestou.

Ak tam chcete dozit, odporucam odkupit jej podiel. A tak sa zbavite zbytocnych natahovaciek. Budete zit vo vasom a ona k vam uz inak ako na navstevu prijst nemoze.

surodenec

Predpokladam, ze vsetci traja ste zdedili majetok v rovnakom podiele.

Ak chcete zit dvaja v RD nadalej, musite vyplatit podiel tretiemu. Ak na to nemate, musite sa dohodnut alebo majetok predat. Ak ho predate, hodnotu z predaja si zasa rovnako delite. Bez ohladu, kto v tom RD byva ...