Škola a učitelia

Príspevok v téme: Škola a učitelia
annonym001

takže začnem takto dnes sme písali písomku (koncoročnú)
keď som napísal to čo som vedel a išiel som sa spýtať spolužiakov čo dačo vedeli a ako sa im darilo zistil som že mám úplne iný test ako oni asi 99999x tažší pri tom z matematiky dostávam známky 3-4-5 okrem matematiky mi všetko ide ako po masle ale predsa prečo mi učiťeľka dáva tažšie veci ako iným nechápem tiež dneska som doniesol triednej ospravdlnenku od mamy na 2 dni pri tom mi jeden deň ospravdlnila ale za ten druhy mi dala 7 neospravdlnených hodín takto sa to už tahá asi 4-6 mesiace dokopy mam teraz vyše 40 neospravdlnenych hodin do školy chodím ako sa len dá a ako mi dovolí zdravie tiež na šk. výlete- ráno sa stretneme všetci pred školou a hneď ako učiteľka príde (mal som kraťasi pri tom spoza mrakov vykukovalo slnko)a povie paťo(my name) nemaš nič iné ako kraťasi ja na to mam ale načo si mam brať dlhe nohavice keď mi je teplo a ona na to dneska teplo nebude.Tak tiež môj bývali učiteľ matematiky(fajčiar)chodí piť zo žiakmi na chatu cez výkend no je toto normálne pri tom v škole učitelia ma stále podpichujú dneska som mal chuť doslova zabiť učiteľku aj keď som sa držal na uzde + ktomu vždy keď ma vyvolajú tak sa ma pýtaju také otázky aj dneska na písomke 2 dni pred písomkou povedala že si mame prejsť mocniny,pytagorovú vetu, atď... a na písomke tam dá také rovnice ktoré sme sa vôbec ale že vôbec neučili a to čo sme si mali opakovať na písomku po tom ani mastného hovna nebolo tak ja už teraz vôbec neviem týrajú ma učitelia, zavolať na komisariát,udať ich fakt netuším čo ďalej ale do konca týždňa takto už nevydržím pri tom mi asi pred mesiacom moja triedna(učiteľka matematiky) navrhla 3 zo správania + socialku tak do riti už neviem čo sa deje tým ..... chcem sa vás len opýtať čo mam ďalej robiť vopred Ďakujem !!!

yxc123

Už je to raz tak, že ak práve danej učiteľke nie si sympatický, tak ani sympatický nebudeš a na tom už veľa nezmeníš. Zažila som niečo podobné. Mali sme slovenčinárku, ktorá dávala jednotky iba tým, ktorí mali bohatých rodičov. Ak bol však niekto chudobný a talentovaný, nemohla ho ani vystáť. Mne dávala vždy iba trojky. Moja reakcia: prestala som sa jej učiť s tým, že keď mi ona dáva trojky, ja jej dám príčinu. Aj na maturitnom mám sólovú trojku, tam som však už všetko vedela, takže tá trojka nesvedčí o mojej hlúposti, ale o tom, že s danou učiteľkou niečo nebolo v poriadku. Nejednému jednotkárovi celé štyri roky kazila vysvedčká so sólovými dvojkami a trojkami. Spolužiačka zase dostala sólovú dvojku z telesnej, lebo nebola sympatická telocvikárke. Niekto, kto zase nebol sympatický matikárke, mal na mále, aby neprepadol a keď sa jeho rodičia snažili vyriešiť celú situáciu tým, že sa spýtali matikárky, či by ho bola ochotná doučovať (ponúkli jej možnosť zárobku), ona im len odvrkla, že práca tu v škole je jej jedinou prácou a ona vraj žiadne doučko žiakom nedáva. Pritom dávala, ale iným. Na základnej škole zase spolužiačka s peknými nohami - najlepšia žiačka v triede, dostala päťku z ústnej odpovede z prírodopisu, hoci všetko perfektne vedela, lebo mala oblečené elastické nohavice a učiteľka v dlhej širokej sukni so škaredými nohami jej závidela krásu. Slovenčinárka na strednej sa raz opýtala, kto chce odpovedať. Prihlásila sa jedna žiačka, všetko vedela a dostala štvorku. Rodičov mala rozvedených, žila iba s mamou, riešili existenčné problémy. Logicky, kto sa hlási, ten je určite pripravený. Fyzikárka na strednej vyvolala malého a tlstého spolužiaka, spýtala sa ho na nové učivo. Perfektne všetko vedel, viac sa neopýtala a dala mu jednotku. Následne nato vyvolala spolužiačku, položila jej otázku z nového učiva, všetko perfektne vedela, ale to jej nestačilo, začala jej klásť otázky zo starších učív a akonáhle zistila, že niečo nevie, posadila ju so štvorkou. Fyzikárka tučná, spolužiačka pekná, štíhla a vyšportovaná. Takto by sa dalo pokračovať ďalej.
Napadajú ma teraz iba dve možnosti, ako to riešiť.
1.) Učiteliek, ktoré na tebe sedia, sa spýtať, či by boli ochotné ťa súkromne doučovať z predmetov, ktoré ťa učia. Tým im ponúkaš možnosť vedľajšieho zárobku a zároveň ukazuješ záujem sa dané veci lepšie naučiť. Aj keď si šikovný a múdry, musíš sa zahrať na sprostého hlupáčika, ktorý by bez súkromného doučka nič nepochopil. Ak daný vyučujúci prijme tvoju ponuku, potom by sa ti už hanbil nedať na vysvedčku lepšiu známku, lebo by kdesi v kútiku duše vycítil, že rodičia ťa na doučko k nemu dávajú preto, aby sa ti známka na vysvedčení zlepšila a aj to očakávajú. Nezlepšenú známku na vysvedčku by potom mohol považovať za svoj vlastný pracovný neúspech. Preto ti ju zlepší.
2.) Prestúpiť na inú školu. Výhoda: nebudeš už v kontakte s tými, ktorí na tebe sedeli. Nevýhoda: riskuješ, že budú na tebe sedieť iní.

Kýčera

Maťo, máš veľmi zlý prehľad o učiteľoch. Je učiteľ a učiteľ. Nehádž všetkých do jedného vreca! Mal by si si svoju prácu vymeniť s takým slovenčinárom a svoj názor na to voľno by si okamžite ODVOLAL!!! A po nich nasledujú jazykári a matikári.Tí, čo učia výchovy a iné predmety, tí majú voľno...

mato6933

Kto je v tomto štáte normálne zaplatený?Bežný pracujúci isto nie a to pracuje soboty ,nedele a nočné.Učitelia si pritom oddychujú doma.Sviatky majú voľno a nakoniec deti nič nenaučia,lebo sa stále sťažujú,že nemajú podmienky a pracovnú pohodu,potom nemajú pracovné pomôcky a pod.Voľakedy to všetko fungovalo ,pred učiteľom mal každý žiak rešpekt,dneska nie ...prečo?lebo učitelia zleniveli a deti nič nenaučia .

Sejla

Anonym učiteľka nie je matka tereza, má svojich obľúbených a neobľúbených a nie je vždy objektívna. Vieš prečo? Lebo aj ona je len človek a takto to v živote chodí, žial. Ty si si ju niečím znepriatelil a keď to chceš zmeniť, musíš s ňou byť kamoš, odpustiť jej, ukázať jej tvoju snahu o zlepšenie. Napríklad ju pekne popros, či by ti nemohla vysvetliť, čomu nerozumieš, prípadne dať nejaké doučko. Aspoň dočasne, kým na teba nezmení názor.
Je to možno blbé a neférové a vlezdoprdelkovské, ale je to riešenie.

annonym001

áno chápem vaše myšlienky ale skúste ma pochopiť trebarz idem učiteľka skúša vyvolá spolužiačku odpovie na všetky otázky správne vyvolá mňa odpovedám tiež ako ona všetko dobre ona dostane 1 a mne dá 2 alebo 3 ja fakt nechápem tých učitelov... Chápete to ?!

miki25

tak tak s ospravedlnenia rodičov to je rôzne aj u nás to boli 3 dní len neviem ako je to na tamtej. hoci čo som bol gymnazista tak niektorí nechodili posledný mesiac do školy vôbec, ale išli brigádovať do zahraničia.

Aja02

Tak s tým ospravedlnením tu píšete blbosti, lebo každá škola si určuje sama, koľko ospravedlnených dní bude akceptovať od rodičov (my sme mali povolené tri dni za školský rok).
A čo sa týka tej matiky, tak choď za učiteľkou a spýtaj sa, prečo si mal iný test než ostatní.

Sejla

Zvláštne že si to začal riešiť na konci školského roka. Ak si tie neospravedlnené hodiny vymyslela, tak buď dokáž, že si na hodine bol a absencia v triednej knihe je omyl, alebo nech si tvoj rodič vypýta od lekára záznam tvojich návštev a diagnóz, ktorými pokryješ všetky vymeškané dni. Až potom sa tým MOŽNO bude niekto zaoberať.
A čo sa týka matiky, tak si predsa mohol vedieť, aké máš známky a čo ti vychádza, taktiež ten nespravodlivý test sa dá dokázať. Ak si nespokojný s výslednou známkou na vysvedčení, môžeš požiadať o komisionálne preskúšanie pred viacerými pedagógmi, ktorí zhodnotia, či známka zodpovedá tvojim vedomostiam.

anjelik *

No podľa písomného prejavu daného chlapca, gramatickej zdatnosti a riešených problémov, je úplne jasné, že jeho učiteľka je debilná. Treba ho v tom len a len podporiť, že pravda je na jeho strane. Takisto súhlasím s Klávesnicou, že áno, učiteľ musí byť iba psychicky postihnutý jedinec,lebo rozhodne nikto normálny by nechcel zasvätiť svoj život práve takýmto deťom a navyše mať snahu za tie peniaze im do života niečo aj dať. Skvele napísané, Klávesnica. Len tak ďalej a podľa možnosti, ak budeš mať vlastné deti, vštepuj im rovnako primitívne názory, nech si to tí debilní učitelia a učiteľky s nimi užijú. Veď si mohli vybrať aj lepší spôsob obživy, ale na to im zrejme inteligencia nestačila. :o)

husenica6

To co tu pisete za bludy? Klavesnica, ked sa niecomu nerozumies a nevidis dovnutra, tak radsej nepis. Ucitelia nie su kontrolovani?! Kazdy den su. Neustala kontrola vysledkov vnutroskolska, mimoskolska. Nikdy nebol na ucitelov vyvijany taky natlak ako je tomu posledne roky. Ziaci su tie chudatka? Ucitel je ten, co musi strpiet vsetko aj od ziakov aj od rodicov. Bohuzial sa niekto narodi taky, ze rad uci a ma rad svoje predmety, a potom dostava kazdy den co? Urazky, nadavky, opovrhnutia nielen detmi a rodicmi, ale aj nezainteresovanou spolocnostou s tebou na cele. Stacilo by keby rodicia otvorili oci a uvideli svoje deti take, ake v skutocnosti su. Lenive, nechcu sa ucit, nemaju zaujem o nic a nikoho len o seba a svoje elektronicke zariadenia. Ano, chapem to. No na tu chvilu kym su v skole sa bez nich da vydrzat. A zakladatel temy je podla mna jeden z tych lenivych, co sa stale stazuju. Precitaj si skolsky poriadok, riad sa podla neho a uvidis tu zmenu. No a stazovat sa na inu pisomku? No pravdepodobne si ich dost vymeskal a to mohol byt dovod sirsieho preverenia tvojich vedomosti, ked si sa racil v skole konecne ukazat. Milujem svoju pracu, napriek vsetkemu. Som rada, ze mozem byt pri tom, ako sa z deti stavaju mladi a krasni ludia. A vyprosim si, aby si takto neuvazene spinil moje zamestnanie. V 99% su si na vine znamkam a reakciam okolia ziaci a hlavne rodicia. Chcelo by to vsak trosku sebareflexie a prestat byt lenivi!