Namyšla si že ma rakovinu

Príspevok v téme: Namyšla si že ma rakovinu
biela ruza

Ahojte,
pisem za mojho priatela:

pred necelym rokom mu zomrela mama na rakovinu zaludka, vravi ze ma tie iste priznaky , pritom ho len boli brucho a myslim si ze to nieje rakovina ved s tym ani nebol u lekara:

moj nazor je ze si to vsugeroval do hlavy, velmi sa lutuje, nevie sa vyrovnat s touto stratou a ma psychycke problemy, zaludocne nervy a preto ho boli ten zaludok.

Aky mate na to nazor, stretli ste sa niekedy s tym ze si niekto vsugeroval do hlavy ze je na nieco chory?

Lulu2011

je to klasicky postraumacny syndrom, svoje emocie prenisel na neexistuju chorobu, lebo nou s amoze zaoberat, riesit a neriesi v sebe smutok, nevie ho spracovat, kludne mu daj tuto diskusiu precitat, mozno pochopi

zbytocne pojde na ct, gastroskopiu atd. lebo potom sa jeho zdravotne problemy prenesu inde a on nebude nic ine robit, len chodit v bludnom kruhu po doktoroch

vlastna skusenost

Prezyvka55

Tak nech nefnuka a nech ide na gastroskopiu. Gastroskopiou za 5 minut zistia ci ma nieco so zaludkom alebo nie.

vitavi

Strach je z neznalosti.
Priateľovi pomôžeš, ak mu budeš dávať stravu, ktorou predídeš problémami so žalúdkom i rakovine. Zároveň táto strava predchádza i nervovým a psychickým problémom.
Hlavne je vynechať cukor - sladkosti.Ten je hlavnou príčinou narušenia sliznice žalúdka. Ďalej nepreháňať množstvo bielkovín a jesť zeleniny obilniny, ktoré liečia - cibuľa, kapusta, dyňa hokkaido, mrkva, kaleráb a i., prevažne tepelne upravené. Z obilnín častejšie zaradiť pšeno.
Vyhýbať ba sa mal chemickým aditívam a povzbudzujúcim a exotickým prísadám.

llek

Toto su reaktivne stavy a chce to citlivy pristup. Mozes mu hovorit,ze je zdravy ako repa, co najskor aj je, ale to k nicomu nepovedie, iba sa este viac uisti vo svojej predstave, ze je chory. Je to forma jeho reakcie na umrtie matky. Nereaguj moc na jeho ponosy a velmi mu neodporuj, len ho vypocuj, ale moc nehovor a nepresviedcaj ho, ze mu nic nie je, nehovor mu ani to ze vsetko bude dobre. Chod s nim k lekarovi na vysetrenie, mozno si da spravit aj vysetrenie zaludka, kde s velkou pravdepodobnostou nic nebude no a opatrne mu potom skus navrhnut, ci by nechcel navstivit psychologa. Mozno zareaguje podrazdene a povie, ze nie je chory na hlavu. Ty mu len povies, ze nie psychiatra, ale psychologa, ktory pomoha ludom co zazili nieco zle. Ak odmietne, daj tomu cas, mozno si to po case predsa len pripusti a sam za tym psychologom pojde. To by bol ten spravny krok, ktory ho posunie k lepsiemu. Nelutuj ho, neodporuj mu, vypocuj ho a skusaj najst cestu ako zmenit temu, ako ho odputat od jeho ulpievavych myslienok

B.

Hlávne sa ho snaž pochopiť, keď vieš čo sa stalo...Však pôjdete na vyšetrenie, a ak budú dobré výsledky, obavy by sa mali u neho zmierniť.

biela ruza

ale vsetko bolo super, my spolu chodime len 3 mesiace, a prave dnes mi to vsetko povedal , strasne plakal:

vravel ze si to vycital z internetu, ma vsetky priznaky a proste je na tom ze je to na 100 percent tak,

je mi jasne ze mu nic nieje, ze problem nie je v zaludku ale v hlavicke, to je doslovne ,, vsugerovanie si niecoho do hlavy,,

zajtra s nim idem k lekarovi, nech mu povie on ze mu nic nieje , mne neveril ked som mu to povedala

Agnes998

Razne mu povedz nech sa ide k lekarovi nechat poriadne vysetrit alebo ta prestane otravovat s takymi. Je sice smutne ze mu umrela mama, ale po roku by ti s tym uz snad mohol dat pokoj.