Prečo mi nejdu dole kilá?

Príspevok v téme: Prečo mi nejdu dole kilá?
soffiaD

Chudnem už od 1.6 ale zaial som schudla tak kilo a to cvicim každý den 45 cardio a každý druhý den behaávam 4km.. a jem malo a casto a pijem 3 l. vody, vela spím... ale len kilo? do dneska? už 3 dni tá váha stojí... čím to može byt sposobené?... može to byt tým že beriem železo co mi doktorka predpísala na chudokrvnost ferro forgamu?..

soffiaD

schudla som nakoniec uspesne 5kg za jeden mesiac.. išlo to potom dole... dalsi mesiac by som chcela tiez 4-5kg... lenže uz neviem co mam robiť lebo ma nebaví šport... asi budem robiť jillian lebo behať ma maximálne nebaví tak len tak cardio skacem si, svihadlujem, robim cviky.. ale neviem nejako si najst cestu k dakemu sportu

kek

Za tri mesiace možno schudnúť 15 kíl, ak nebudeš nič nejesť, to myslím smrteľne vážne. Len neviem, či sa to dá vydržať.

Prezyvka55

soffiaD cvicis par dni a cakas zazraky :D keby hlupost kvitla si na poprednych miestach :D a sa stavim ze potom sa na cvicenie vykasles lebo vacsina ludi si mysli ze cvicenie je aktivita ked chces schudnut pri tom by to mala byt aktivita patriaca medzi bezne veci ktore clovek robi na udrzanie si zdraveho zivotneho stylu a kondicie.
btw 15kg schudnes za rok. Ak budes dodrziavat zitospravu a treningy.

kek

Ja si myslím, že človek by sa mal o seba starať celý život a nielen tri mesiace, v takých prípadoch je jojo efekt asi pravidlo.
Kulturisti majú vysoký BMI a pritom netrpia obezitou. Bez svalovej hmoty vyzerá človek podľa mňa dosť biedne, ak je to už extrém.
Váha sa ti zastavila asi preto, že aktivita, ktorej sa venuješ, je už pre teba príliš slabá, jednoducho si si zvykla, telo si zvyklo, nespáliš toľko energie ako na začiatku.
Inak, aj niektoré lieky môžu mať negatívny vplyv na váhu.

odpovedam

povedzme, ze sa fitnessu venujem 11 rokov, takze viem o tom dost. Nie je pravda, ze spalujes len pri tejto tepovej frekvencii to je mytus. Kazdy pohyb, ktory vynalozis, predsa spaluje energiu, nie? To je zakon fyziky.

A plati, ze cim viac namahy vynakladas, tym viac aj spalis. Takze sprintov sa neboj, resp. intervaloveho behu. Zaklad je menit tempo. takto intervalovo spalis viac a staci ti na to 20-25 minut. Mas to rychlejsie za sebou. Zacinaj postupne. Radsej si buduj svalovu hmotu, ta tvaruje postavu, spaluje extra kalorie, aj ked sa nehybes a je velmi zdrava pre telo. Behom si svalovu hmotu palis, ty chces predsa palit tuk. Akakolvek zmena postavy sa bez stravy nezaobide, ta je klucova. Preto ziadne diety.

soffiaD

odpovedam?? ty si odbornik alebo prečo si trufaš dávať také rady..

no hej chodia to je v pohode ale ked nie je tep na 130_140 tak nič nespaľujem... ja potrebujem spaľovat...

odpovedam

soffia a nedavaj si nerealne ciele. 15kg za tri mesiace zhadzuju fitnessky drastickymi dietami, ktore im nicia hormony (hlavne hormony stitnej zlazy). Pre optimalne zdravie toto nepotrebujes. Ako pisem, 1kg tuku za mesiac je zdrave. Ide ti to dobre, tak sa motivuj tym, aby si bola zdravsia. Potrebujes si opravit metabolizmus, ziadne diety.

odpovedam

k prekysleniu tela je vysvetlenie v tomto clanku, mozete si precitat
liviahlavackova.blog.sme.sk

Soffia, paleo dieta je nudzove stravovanie pre prezitie v drsnej prirode, tebe to je naco? Opat to je o tom, co som pisala nizsie - experimentovanim s dietami si opat raz nicis metabolizmus. Mala by si si ho napravit.

Vidim, ze ti chyba vzdelanie ohladom stravovania a cvicenia. Cvicenie je len impulz k zmene, samotne deje v tele sa deju prostrednictvom regeneracie (spanku) a dostatku zivin (z bielkovin telo sklada spat svaly, ktore si si cvicenim potrhala). Takze mysli na to. Pohyb je fajn, ale ak jes malo, telo si doplna svalovy glykogen zo svalu - doslova ho poziera. Preto sa normalne najedz a nedietuj.

Co sa tyka zlozenia stravy, kazdemu vyhovuje nieco ine. Kazdy ma ine choroby, inu citlivost, ine intolerancie a apetit. Takze neexistuje jeden univerzalny jedalnicek.

Su vsak nejake principy, s ktorymi to ide. Sacharidy v podobe cukru, muky a cerealii nejedz. Obilniny len raz za cas. Jedz viac bielkovin na regeneraciu a imunitu, tuky nahrad prevazne dobrymi (rastlinnymi v podobe olejnatych semien, orechov a olej z nich a este rybami, pripadne olejmi z nich). Oleje z potravin nekupuj, prepaluju sa a menia na transtuky. Kup si kokosovy olej, ten ma stalu strukturu a je vyborny. Pripadne hroznovy, lanovy a pod.

Fleur-de-lis, samozrejme, ked ti tvoje stravovanie vyhovuje, tak je to v poriadku. Avsak mnohe, hlavne vegetarianske weby, tak trochu zavadzaju ohladom toho, co jest a co nejest. Zivocisne produkty su cloveku prirodzenejsie. Napr. traviaci trakt pandy je "masozravy", pritom panda sa masom nezivi. Teda nie je to len o creve. Clovek je vsezravec a lahsie vstrebava zivocisnu stravu. Na zelenine, ovoci nie je nic zle, ale vynechavat nejaku zlozku zivin nema vyznam. Ide aj o to, na co clovek ma a nema enzymy. Ale ver tomu, ze za tie dlhe roky, co ludstvo existuje, sa evolucne prisposobila aj jeho traviaca sustava.

Najvacsim problemom je nadbytok konzumovanych sacharidov a malo dobrych tukov. Z dobrych tukov sa syntetizuju hormony, cize naozaj zmenit jedalnicek a hybat sa, nie vsak nadumerne. radsej si zacvicit nez behat. Ludske nohy su zasse prisposobene chodzi a sprintu. Nie volnemu konstantnemu behu. Kazdopadne, drzim palce ;-)

soffiaD

rozmýšlam ze prejdem na nejaká paleo dietu... alebo tak... no ale niekto vie zhodit aj 3kg za týžden.. nerozumiem tomu ...

JA BY SOM chcela 15kg za 3 mesiace...