Mama na mňa kašle

Príspevok v téme: Mama na mňa kašle
dnbnaex22

ahoj , mám taký problém no neviem si sním rady sám no tak sa teda idem vykecať . Možno to niektorí poznáte ked váš vzťah s mamou neni na tom moc dobre . To isté trápi aj mňa . Rodičia si ma adoptovali ako malého .mal som 2 roky . bývali sme v dedine kalná nad hronom .Všetko bolo super mal som fajn detstvo lenže potom sa to začalo akosi kaziť . Mal som pocit že matke istým spôsobom zavadziam a že ma asi ani nikdy nechcela .. nepamätám sa kedy naposledy ma objala , prejavila lásku , porozprávala sa somnou . Nechce sa mi veriť že človek ktorý by mal nahradiť mojich pravých rodičov ktorí mi ani nepísali pohľadnice namňa očividne úplne kašle . chcem aj povedať že niesom žiaden puberťák mám skoro 23 rokov ale tieto problémy u nás prekypujú denne . denne sa stretávam s jej odmietaním vždy som sa jej musel doslova vtierať aby mi napr niečo doniesla ale ma ako decko maznala a pod . Sestra ak by dal ale tá ma svoje problémy . jediný človek ktorý mi mi do života niečo dal je môj otec . vážim si ho nadovšetko nebyť jeho už tu dnes asi niesom . s mamou sú to každodenné hádky kôli totálnym hlúpostiam neviem ako jej prejaviť lásku ked ona o ňu nestojí Mala na to dosť času aby mi lásku prejavila neviem kedy chce začať ale pochybujem že sa zmení .Strápňuje ma pri každej návšteve ako keby som bol dajaký neschopák nie priamo ale takým výsmešným sôsobom tipu . " no on by navaril ? to by sme sa veru najedli" popritom ja variť viem - som kuchár . hlavne že vždy zje čo navarím . Nekomunikuje so mnou ale s ocoma sestrou zato velice aktívne . Ked chcem od nej niečo vedieť tak to z nej musím ťahať ako z chlpatej deky . Možno že sme proste rozdielni a nemáme moc toho spoločného a tým pádom je to oto ťažšie . už som plánoval odchod do iného mesta za prácou ale kôli otcovi nechcem . Priznám sa mám toho dosť a nevládzem už takto dalej .

Tomas12345

Ruki :

No mozno si ta adoptovala len z donutenia. Alebo si ta adoptovala ale potom uz ked si bol adoptovany zrazu chcela zmenit svoje rozhodnutie, ale uz bolo neskoro na zmenu, a preto bola v podstate nutena sa o teba starat. Alebo má nejake zivotne frustracie a v zivote je nestastna a svoju zlu naladu si vylieva na tebe, na niekom na kom si svoju zlu naladu moze dovolit vylievat.

Jednoducho uz to tak chodi ze clovek sa sprava horsie k cudziemu dietatu nez k tomu svojmu.

Niektodalsi

Ahoj Ruki,

Zaoberám sa týmito záležitosťami, lebo som si prešla odmietaním mamy a smrťou otca. Tak trosku sa viem vžiť. Ale o to nejde.
Zaujímam sa o život aj z duchovnej stránky a trosku z astrologickej. Ja som z týchto pohľadov prišla na riešenie a dôvod mojich problémov a otázky typu ,,prečo práve ja”.

Ak máš záujem, napis mi tvoj dátum,čas a miesto narodenia. Nič za to nechcem, ja sa tým len ďalej ucim a spoznávam, venujem sa tomu štvrtý rok.

Ak má záujem aj zakladateľ príspevku, nech tiež napíše odpovede na tie údaje, ktoré som uviedla ako potrebné.

Obom prajem veľa šťastia :)

Ruki

Dobry deň , chcel by som len poradiť či už sa asi len vyžialiť .Mal som cca niekolko mesiacov aj to nepamätam nech neklamem ked si ma rodičia adoptovali lebo nemohli mať svoje detičky.Detstvo bolo krásne veď prečo nie batola si vela neuvedomuje.Kým som nebol večši.Mama z otcom sa ustavične hadali a skakali do seba neraz som sa na to ako maly pozeral vždy ma len zobrali do izby a zavreli tam a hadali sa dalej.Detstvo a vstahy boli dost nahrotene no nebudem to tu cele opysovat.V škôlke i vškole som bol skor ten typ odsunuty typek od kolektivu.V podstate som bol cely život sam, doma sam,v izbe sam .Vždy ked som chcel objat mamu tak ma odsuvala od seba , so slovami nechitaj ma .Jej lasku a objatie som si cely život iba vyžiadaval nasilu.Vždy to skončilo iba z odstrčenim.O laske sa neda hovoriť.Mojkanie objatia a jej povšimnutie som si vynucoval hojcakou somarinou a huncutstvami od mala.Ma mala iba za zle decko čo je nevystate a asocialne a to som chcel iba jej pozornosť.Inak to nebolo ani ked som bol už na strednej rano vstať isť do školy , zo školy domov a o 7 spať len aby sme sa nemuseli hadať a ja som nemyslel na blbosti lebo od detstva ma to veĺmi bolelo mal som časte depresie kôli tomu .Postupom času som si našiel priatelku no matka stym dajako asi nesuhlasila alebo ja neviem , to som už bol aj na vysokej dosť daleko mimo domova .Sam som sa pasoval s vydavkami na všetko a tak na nič mi totiž neprispievala odmietala .Ked som jej napisal raz za život že dosli financie či mi nepošle na stravu odmietla tyžden som bol bez nej.Až priatelka merala kilometre vlakom a busom aby mi doniesla uvarene jedlo a potraviny .Nakoniec ma matka vyhodila z domu nech si žijem snou ked sa omna tak stara zlomilo ma to.Školu som ukončil v 2.ročniku teda prerušil ani neukončil .dodnes som pracujuci a žijem z priatelkou a pasujeme sa spolu .Matka na mna kašle 5 rokov sa mi neozvala a mna každy deň zožiera pocit že prečo čo som urobil zle prečo som sa vlastne narodil prečo ma nik nema rad a prečo ma život bičuje.Zo strany rodičov priatelky je to čisty psychicky teror ale to je už o inom .Rodina sa mi neozyva matka poroznašala o mne dosť bolestive nepravdive veci .Som len ja a priatelka.No mna každy deň dusi otazka prečo ma mama nenavidi prečo si ma vzala z deckeho domova nikdy sa mi neozve ako sa ma ani jej nechybam? Boli to strašne a ja som zufaly .Ak sa pokusim o akykolvek kontakt snou urobi všetko preto aby som sa nemohol jej ozyvat a kašle namna dalej .Je chyba vomňe v tom že dycham prečo je život taky kruty ku mne alebo som chyba ja sam?Možno preto ma biologicka matka nechala ale prečo aj ta ktorej som chcel dať srdce za to že si ma vzala.Inak sa ospravedlnujem za zlu slovenčinu som zahraničny.Dakujem za každu radu .

Agnes998

No idealne by bolo keby si sa osamostatnil, mozno sa aj vase vztahy upravia k lepsiemu, casto to tak byva. Neviem z akeho dovodu kvoli otcovi nechces ist, ale navzdy u rodicov aj tak byvat nemozes, raz budes musiet odist.

genova

ona na teba nekasle len nevie sama zo seba vyjst..tak ako pisa woo take chovanie matky je aj k vlastnym detom..mozno tvoja mama prechadza zmenami v tele ako mavaju zeny a vtedy s nich nieje mozne vyjst.Ja uz mam po 35 a som vydana a to by si mal vidiet mojej mamy spravanie,napr ked som si robila vodicak tak som sa ucila teoriu a td a jej poznamky boli ty to nespravis bo ty si jak ja a my na take nesme.Mojim znamim hovorila ona na take neni ona to nespravy,dobre ne?!a co?spravyla som vse na prvy krat.Premyslala som preco tak robi a nechcem si nad tym lamat hlavu bo by ma s toho porazilo len jedno si myslim ze oni maju problem vnutorny a ten si vybyjaju na nas.Jednoducho ako pises ze si kuchar to znamena ze si dobry vo vareni a to ju zerie napr za to take poznamky.Ked ta to trapi ze sa tak sprava a si myslis ze by si dokazal sa s nou otom porozpravat tak to skus a ked nie tak jej napis list co si myslis a ako to na teba vpliva...ale neni to tym ze by na teba kaslala len je to v nej samej problem a vybyja si ho takym problemom....vermi ty ne si chyba a ked vychadzas dobre s otcom tak to je super.

woo

mozno budes prekvapeny ale takto sa chovaju matky aj k vlastnym synom. nie vsetky ale je to typ spravania ktore je bezne.
neries to, viac sa venuj vztahu s otcom. mamu nezmenis a asi ani nezistis v com je problem. problem ma ona sama so sebou.