Zavislost na chodeni spat velmi neskoro

Príspevok v téme: Zavislost na chodeni spat velmi neskoro
MoreSleep

Ahoj,

uvedomil som si, ze som pravdepodobne zavisly na chodeni spat neskoro. Tak medzi 2-4 rano, niekedy az 6. Moj sucasny zivot (ciastocny uvazok ako programator/praca z domu) a skola, kde si zapisujem len veci, ktore nezacinaju medzi 8-11 mi tuto zivotospravu dovoluju.

Vzdy, ked idem spat skor (o polnoci, o 11vecer) sa citim hrozne zle, akoby mi niekto ukradol cas, resp. akoby som on prisiel. Pritom spim tak ci tak 8 hodin, teda cas magicky nevznika.

Je to len tym, ze medzi 23.00-03.00 je vsetko 'carovne', hlavne v lete: skvely vzduch, ludia spia a clovek ma moznost 110% koncentracie, tma akoby vsetko utlmovala a ja mozem robit co chcem.

Kebyze to je zdrave, tak by som bez vahania vymenil 07.00-10.00 rano za polnoc-3.00. Myslim si vsak, ze ma tato zivotosprava pomaly nici, v dni, ked sa prinutim spat skor sa citim lepsie, ale ked je znova cas ist spat, neviem si odopriet tych par hodin 'navyse'.

Ma niekto podobny problem? Hrozne rad by som s tym skoncoval...

karolinka122

spanok medzi 22-24 je najkvalitnejsi a telo 3 x rychlejsie regeneruje ako spanok po polnoci. podla starej cinskej mediciny je najvhodnejsi cas na spanie 22-06 hod., vedia preco, ty ides proti prirode a neskor to bude mat nasledky na tvoje zdravie..sam pises, ze sa citis lepsie, ked ides spat skoro..

Liecitel Milan

Ahoj,ľudia sú rôzni,no telo si pamätá. Tak aj ponocovanie má svoje mínusy. Najmä u chlapov,by som upozornil na fakt,že ak telo je dlhodobo vyčerpávané nesprávnym spôsobom života,vypína,či znižuje činnosť pre život menej dôležitých funkcií.Aj preto je veľa párov neplodných,aj keď sú teoreticky v poriadku z lekárskeho hľadiska.Pri poruchách spánku je možné použiť aj prírodné prostriedky,napr.melatonín.

moresleep

kikarika1 - Tak fyzicku aktivitu mam, tyzdenne behavam 25+ km, takze v tom by rom problem nevidel.

Akurat som sa pred par tyzdnami prinutil nechodievat behat vecer (castokrat po deviatej vecer). Teraz behavam poobede/podvecer - akonahle je trocha chladnejsie.

vebe

Z dlhodobeho aspektu to nie je optimalny sposob zivota. Je na tebe co s tym urobis. Chce to disciplinu, aby si sa dokazal prestavit. Jednoducho si nastav budik rano na siedmu, vtedy hned vstan aje to. Naplanuje si svoje veci tak, aby si hned rano mal nejake povinnosti alebo nieco konkretne naplanovane a po niekolkych dnoch ta to nepusti o ten dvanastej najneskor pojdes spat. je to o pevnej voli. Zapis si povinne veci v skole na rano a je to

kikarika1

moresleep - mne to pripadá ako keby si sa snažil podvedome dobehnúť stratené (čo si nestihol prežiť v priebehu dňa)a myslím, že máš nedostatok fyzickej aktivity